kyme32 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 buna searaam o mica nelamurire, tocmai am descoperit minunea de modul termoelectric de tip peltier si am o mica intrebaredin cate m-am informat "minunea" raceste pe o parte si emana caldura pe cealalta parte nu?asta daca am inteles eu cum trebuieintrebarea mea ar consta in se poate folosi asa ceva pt procesoare, placi video?(componente pc)daca principul de functionare ar fi raceste pe o latura si emana caldura pe cealalta parte ar trebui sa mearga bine pe un gpu(mai exact pt ce imi trebuie mie)sunt riscuri in folosirea "minunii" in acest fel?problema ar fi ca eu am 50 de grade non stop pe placa video, si orice ias face nu scade nici sa o bati in cap, 8800gt(placa cunoscuta ca fiind placa care lucra sub asa temperatura, fiind o temperatura normala pt ea, dar totusi ma ingrijoreaza)ma poate lamuri cineva va rog ce e cu "minunea" de pelier?multumesc anticipat Link spre comentariu
Relav Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 buna searaam o mica nelamurire, tocmai am descoperit minunea de modul termoelectric de tip peltier si am o mica intrebaredin cate m-am informat "minunea" raceste pe o parte si emana caldura pe cealalta parte nu?asta daca am inteles eu cum trebuieAi inteles bine dar ca sa fie eficient partea care se incalzeste trebuie ventilata(racita). Deci ar trebui un ventilator. Asa ca nu scapi de ventilator daca vrei sa folosesti un asemenea element Peltier.Vezi ca se gasesc in lazile frigorifice portabile alimentate de la bricheta masinii. Link spre comentariu
Vizitator cornelz Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Nu prea este indicat deoarece face condens pe placi . Link spre comentariu
kyme32 Postat Noiembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Nu prea este indicat deoarece face condens pe placi .de asta imi era mie fricala ce temperatura poate sa ajunga "minunea"?sa zicem ca as putea sa fac un modul sa o tin minim 1grad 2 sa nu faca condens in cazul in care bate bine sub 0 grade sau sa ii dau un voltaj anume sa nu scada sub 5 grade, dar avand in vedere temperatura placii mele(50 60*) daca imi va scoate sa zicem un 30 as fi foarte multumitproblema cu cipul central nu ar fi problema caci las inveli in silicon(imi permite super sa fac aceasta chestie) mai mari probleme ar fi la memoriile placi care stau la 40* si presupun ca ar scadea drastic cu o "minune" pe ele, mai mult sunt incalzite de circulatia aerului ce vine cald de la gpu, parerea meaimi poate spune cineva la ce temperatura minima ar ajunge un modul lasat pe liber(doar cu partea de racire pe el, am cautat pe net dar fara sperante sa vad rangeul temperaturii)multumesc anticipat Link spre comentariu
ambombo Postat Iunie 13, 2013 Partajează Postat Iunie 13, 2013 unde mai pot gasi modulul acesta? in magazine ceva ...???stie cineva? Multumesc!! Link spre comentariu
Relav Postat Iunie 14, 2013 Partajează Postat Iunie 14, 2013 http://www.okazii.ro/recomandate/596717 ... ifice.html . Da o cautare dupa "Element Peltier" si gasesti si mai multe. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum