Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

boxe 4 ohm vs boxe 8 ohm

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

2

• player4

2

• Luca

2

• Ghiurcuta Bogdan

2

Top autori în acest subiect

Conteaza si cand a fost fabricat amplificatoru, cele vechi erau mai putin subdimensionate. Nu poti sa compari un amplificator model nou de 2 x 100w din serile sony str, pioneer vsx, technics sa-ax care scrie pe el minim 4 ohmi, cu un yamaha ax-700 care chiar daca scrie minim 8 ohmi si declara 110W RMS, fac pariu ca pe sarcini de 4 ohmi yamaha se va defecta ultimu chiar daca are este cu 10-15 ani mai vechi.Ce am observat eu la amplificatoarele vechi din 82-86 finali dupa un canal sunt de putere aproape dubla fata de puterea rms declarata pe impedanta minima suportata.De ex la um amplificator technics su-v8x declara 120+120w rms in 4 ohmi, pe fiecare canal are cater 4 finali de 120w capsula/25 grade, in timp ce la un denon pma-520 facut prin 91 declara 70w rms 8 ohm 110w din 1khz 4 ohm, si nu are decat o pereche de finali de 100w capsula/25 grade.

Link spre comentariu
Vizitator mariustm

Marius , cauta Palladium NSA-7000 pe net, gasesti si schema si poze cu interiorul, nu exista nimic nemtesc acolo. Uite am atasat eu schema, cred ca merge.

Am zis ca Palladium era o firma care a copiat foarte multe aparate.Se vindeau in revista Neckermann.La fel ca si Universum care vindea in Quelle.Restul ce si cum au facut e treaba lor.Nu cred ca mai exista ca firma,dar au avut foarte multe aparate de calitate.
Link spre comentariu

Marius , cauta Palladium NSA-7000 pe net, gasesti si schema si poze cu interiorul, nu exista nimic nemtesc acolo. Uite am atasat eu schema, cred ca merge.

Am zis ca Palladium era o firma care a copiat foarte multe aparate.Se vindeau in revista Neckermann.La fel ca si Universum care vindea in Quelle.Restul ce si cum au facut e treaba lor.Nu cred ca mai exista ca firma,dar au avut foarte multe aparate de calitate.
Nu copiau nimic!!! Pur si simplu erau branduri comerciale apartinand celor care vindeau TOATE tipurile de produse, de la scobitori la tampoane si pampeshi, de la becuri la electronice (cele citate de tine). Produsele erau comandate pretutindeni in lume si putine erau germane!Marantz producea totul in Japonia, apoi in toata Asia, azi preponderent in China.Asta se practica si azi. Ca se chiama firma japoneza, americana, canadiana sau europeana, macar componentele si tot sunt cu ochi oblici si piele galbena! Asta-i realitatea!
Link spre comentariu

Discutiile asupra topicului imi aduc in minte inteligenta comerciantilor de pe "Silicon Valley" ( Str.Maica Domnului):- " e de 4 0hmi e de masina, e de 8 ohmi e de casa!!!!!!" ( valabil la difuzoare si incinte fara deosebire!)Inafara acestor "legitati" clare, din discutiile de mai sus se mai desprind cateva "legitati":- nimeni nu vrea sau nu stie cum sa utilizeze un amplificator, care, daca nu e "forjat" la maximum, se chiama ca nu e bine si nu e bun!!!!!(eventual cu corectiile de ton la maximum, daca le are, ca sa simti maneaua in chilotzi!!!);- daca amplificatorul impins la cliping, nu reprezinta o problema ( dupa o explicatie de mai sus), am putea deduce ca nu lasa urmari nici asupra incintelor, conform logicii lui Spalatzelu! Problema e ca, ale dracului, boxe, se ard in acest benefic caz!;- tot in baza aceleiasi logici, o auditie de inalta calitate nu poate fi facuta decat cu toti parametrii electrici impinsi la maximum!

Link spre comentariu

Am avut exact ampliful din linkul de sus http://www.ebay.de/itm/PALLADIUM-Prestige-URUSHI-Design-Komplettsysteme-SEHR-SELTEN-RARITAT-/281011965473?pt=DE_TV_Video_Audio_Sonstige&hash=item416d9e4e21&_uhb=1#ht_966wt_1298

Are un traf mare cu miez CC dar am folosit numai boxe de 8 ohmi, chiar daca el suporta si de 4.

Asta e tot Palladium construit numai pentru 8 ohmi: http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopic.php?f=63&t=13688&view=previous

Alta prostie e cind spun unii ca ampliful are 4 iesiri: http://www.okazii.ro/sisteme-audio/amplificator-audio/amplificator-palladium-nsa-830-4x50w-a40589992 cind el e stereo.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări