Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul constanta de temperatura

Vlad Mihai

Postări Recomandate

Se da un mediu de 10 pe 10cm(nu conteaza dimensiunile). Este incalzit de o rezistenta de nichelina controlata de un senzor de temperatura(amplasat intr-un colt). Cum pot face o reglare cat mai exacta? TRebuie sa calculez o constanta de temperatura. De exemplu daca setez prag de 50 de grade Celsius, atunci cand opresc alimentarea rezistentei la acest prag, mai creste temperatura cu cateva grade din momentul opririi, cum fac sa anticip eroarea asta?S-a priceput unde vreau sa ajung?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

3

• Vlad Mihai

3

• cristian_draghiescu

1

• valangjed

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

S-a priceput unde vreau sa ajung?

Cam prea autoritară exprimarea...Simplu, se reglează o temperatură de deconectarea rezistenţei de sub 50 de grade Celsius, a cărei valoareexactă se obţine prin tatonare.
Link spre comentariu

exista controlere care fac aceasta functie automat. se numeste autotuning. ce fac ele de fapt? incalzeste de la ambient la x grade si ii verifica inertia termica. stiind inertia poti afla la ce temp sa opresti alimentarea rezistentei astfel incat sa ajunga cat mai usor la pc final. dupa aceea, mai ai de dat si impulsuri cu durata variabila pentru mentinerea temp. dar cum in practica e mai greu, nu pot spune decat ... spor la treaba

Link spre comentariu

Se da un mediu de 10 pe 10cm(nu conteaza dimensiunile). Este incalzit de o rezistenta de nichelina controlata de un senzor de temperatura(amplasat intr-un colt). Cum pot face o reglare cat mai exacta? TRebuie sa calculez o constanta de temperatura. De exemplu daca setez prag de 50 de grade Celsius, atunci cand opresc alimentarea rezistentei la acest prag, mai creste temperatura cu cateva grade din momentul opririi, cum fac sa anticip eroarea asta?S-a priceput unde vreau sa ajung?

Inertia termica depinde , in primul rand , de materialul din care e facuta incinta , apoi de tipul senzorului folosit si de convertoarele de dupa senzor.Cele mai bune regulatoare de temperatura pe care le-am folosit sunt FCR 13 de la Shinko , poate alti colegi stiu altele mai bune....
Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

multumesc de raspuns, cum se calculeaza inertia termica, dati niste referinte, Multumesc frumos!

Vrei sa calculezi inertia termica,sau vrei sa anulezi efectul ei intr-o aplicatie practica?In primul caz n-am habar,am cam baut cerneala cu ani in urma,in al doilea caz as avea ceva idei.De astea nu duc lipsa,chiar daca multe posibil sunt proaste....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări