Administratori Badman Postat Noiembrie 4, 2012 Administratori Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Vreau sa cumpar un aparat de sudura ca sa-l folosesc pentru a suda tot felul cu el, de la lucruri marunte pana la structuri metalice Ce imi recomandati ? Eu m-am incurcat in tuguri viguri si miguri ca nici nu stiu pe unde sa mai ies. De 2 ani tot intentionez sa cumpar si nu stiu ce.... Suma maxima in care ma pot incadra momentan este de maxim 2000 Euro Link spre comentariu
asyx Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 miller,telwin de minim 160A Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 In opinia mea , ar trebui mai intai definit un tip de aparat functie de necesitati ... daca nu se face productie intensiva , in serii lungi , ar fi avantajos un invertor " clasic " pentru sudura cu electrod invelit , cu optiune de sudura in atmosfera protejata cu electrod nefuzibil ( asa - zisa sudura in argon ) , la volume mari de lucru devine avantajoasa sudura cu sirma Mig - Mag . Dupa aceasta etapa , se poate discuta de model si marca de aparat , apoi de societatea care il vinde ( difera promptitudinea si modul de tratare a garantiilor , vechimea pe piata , feedback - ul utilizatorilor , etc . ) ... Se poate detalia in continuare , sint convins ca vor posta si alti colegi de forum ... consider cele de mai sus un punct de plecare in luarea unei hotariri cit de cit corecte ... bugetul pare acoperitor , ar fi o mica discutie daca se doreste sudarea de aluminiu ( invertor AC - DC ) . Este o optiune si piata second - hand , mai apar aparate bune , cu uzura fizica si morala minima - aparate aduse de " afara " , firme care trag obloanele , upgrade - uri , etc . Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 MMA. Invertor pt sudura cu electrozi inveliti , MMA , sudura clasica.Nu prea merge bine la suduri sub 1,5mm grosime.In rest dezavantajul e ca ai de curatat zgura.E util pentru lucrul in interventii , pe teren , vint, etc.Cel putin 160Adc ( 4mm la limita) pentru monofazic sau 200Adc trifazic.Sudura in aluminiu e o aventura si merge doar la grosimi mari.ESAB,EWM, Miller .Merge si la fonta.MIG/MAG Procedeu de sudura cu protectia cu gaz inert sau activ (Metal Inert/Activ Gas)E acelasi aparat , se schimba butelia cu gaz de protectie. Ai avantajul ca sudezi table de la .5mm, dezavantajul e ca ai nevoie de butelie si nu poti suda in vint.E mai productiv decit MMA , nu ai de indepartat zgura si arata mai estetic sudura.E cel mai usor procedeu de sudura de invatat.Se sudeaza industrial aluminiu la grosimi mai marisoare.Nu merge la fonta.TIG/WIG Tungsten/Wolfram Inert Gas Cel mai pretentios procedeu cu cea mai larga aplicabilitate insa si cel mai dificil de invatat. Aparatul e cel mai scump insa se poate folosi si la MMA . Ai nevoie de butelie si nu merge de sudat in vint.In cazul sudurii in aluminiu trebuie cautat unu care lucreaza in alternativ. Procedeul da cele mai bune suduri incepind de la cele mai subtiri table.Nu merge la fonta.Cel mai bine insa ar fi sa`l intrebi direct pe Emil , precis stie mult mai mult si mai ales sa te si indrume .La 2000E cred ca te`ai incadra la TIG/WIG de calitate si bonus ar fi MMA.Oricum la cit costa acum un invertor nu se mertita sa transporti un TIG pentru suduri in regim de interventie. Grig Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 5, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 restrangem gama de folosire la lucrari gen confectii metalice fara tabla sub 4mm, sudarea nu se face afara Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Atunci MMA sau MIG/MAG.La cantitati mari MIG/MAG.Daca e si Al implicat doar MIG/MAGGrig Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Haideti sa nu prezentam marci, EWM, Lincoln, Fronius, Kempii ce ar avea, si multe altele de asememena, fiecare prezentem doar ce ne intereseaza..... Una peste alta cea mai ieftina si portabila solutie e cea a unui invertor de sudura (nu vorbim de transformatoare), se foloseste sudura cu electrodul invelit si gata, nu uitati ca se poate suda si TIG/WIG cu acestea unele au chiar "facilitati" pentru aceasta ....., se poate suda si aluminiu (cu electrodul) dar prost, urmatorul pas si cel mai recomandat e sudura MIG/MAG, dezavantajul este ca nu prea e portabila si sa nu bata vintul, se poate folosii totusi in acest caz sirma cu autoprotectie, MIG/MAG se poate suda si aluminiu, ma rog aluminiu se poate suda si WIG/TIG in curent alternativ dar nu e o metoda uzuala ca sa zic asa, urmatorul pas o insatalatie de sudura multi proces ,care sudeaza in "toate pozitiile" si cu orice dar sint foarte scumpe.Pe scurt, invertor de sudura daca se doreste mobilitate, instalatie de sudura MIG/MAG daca se doreste rapiditate, productivitate... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Noiembrie 6, 2012 Autor Administratori Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 despre asta din atasament ce parere aveti ? comby.pdf Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Face de toate ... dar undeva la limita ... sirma 0,8 , electrod 3,25 ... daca nu doriti sa va imbogatiti din sudura , e O.K. ... nu cunosc intensiv firma si tipul de aparat , de obicei , ca in orice domeniu , solutia combi e un compromis pentru a avea de toate , cu pret total mai mic ... ramine de vazut fiabilitatea si calitatea executiei si a materialelor si corectitudinea fisei tehnice , acestea decid ... si , in opinia mea ,asa cum am scris mai sus , o mare necunoscuta ... vinzatorul ! ( eventuale probleme garantie si post - garantie , firmele doresc sa vinda cu profit 100 % , lucru negat de toti , apoi , om mai vedea ... ) Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 dom' VASILE,dupa cum spunea colegul gauss,nu dati banii aiurea pe comby-uri sau alte ozn-uri,mai ales no-name(made in germany,ostereich...etc,a invatat chinezul sa scrie).comby face cate putin din fiecare,dar nici una bine.un invertor bun eu zic ca e mai mult decat suficient(mai ales ca astea mai serioase au si optiunea tig).un invertor solid ca un camion ar fi si HELVI GLOBUS 211(200 amperi max la 60% factor de utilizare+tig lift cu electrovalva de gaz incorporata). Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Cred ca sursele ales sint Rehm rebrandiute.Cel putin asa umbla vorba ...Grig Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Cum am spus eu nu dau nume, insa la orice va hotariti sa fie ceva de o firma cunoscuta si service-ul pe teritoriul tarii, atentie ca sint multe "bombe" pe piata "made Germany". Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Rocast vinde asaceva.GrigP.S. si ca sa nu ziceti ca vorbesc chiar aiurea va pun un print de la un MIG.Daca asa e facut poate fi si chinezesc ca eu am incredere in el! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 atentie ca sint multe "bombe" pe piata "made Germany".Asta e buna!Schweisskraft bomba!Deci Rehm la fel!http://www.schweisskraft.com/about-us/index.htmlTotusi daca vreti sa ajutati omul dati macar o cautare pe net daca nu v`ati lovit de sursele alea.Grig Link spre comentariu
nickrvl Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 atentie ca sint multe "bombe" pe piata "made Germany".Asta e buna!Schweisskraft bomba!Deci Rehm la fel!http://www.schweisskraft.com/about-us/index.htmlTotusi daca vreti sa ajutati omul dati macar o cautare pe net daca nu v`ati lovit de sursele alea.GrigUnde naiba zic eu ca respectivul e chinezarie? Cum altfel sa o spun decit ca "atentie pe piata sint multe bombe made in Germay", e in fraza asta marca Schweisskraft sau oricare alta?Ca fapt divers, acesta e o chinezarie? http://www.okazii.ro/aparate-de-sudura/ ... a116313023din pacate da, e raspunsul esab-ului la invazia de chinezari, daca se doresc masini slabe, poftim masini slabe....dar ieftine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum