gabiunu Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Stiu ce inseamna densitate .Si eu am facut scoalaa..Cei drept eu nu am vazut aceasta secventa decat in film,acu vreo 20 de ani. De ce Einstein...de fapt Est Nu am mai modificat nimic.Doream sa modific ceva in text dar am ramas fara semnal la internet,s-au poate m-am gandit prea mult si ceva s-a blocat. Link spre comentariu
gabiunu Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Buna seara! ! Am inteles principiul de functionare al generatorului/transformatorului de energie Karpen.Este foarte simplu.Deocamdata nu este decat un etalon de tensiune(sau potential?).De ce a ales aurul si platina?Inca mai sunt considerate elemente ideale. Referitor la geniul E=mc*2,tot respectul pentru parintii lui...si pentru puterea lui de imaginatie. Link spre comentariu
ain Postat Noiembrie 25, 2012 Partajează Postat Noiembrie 25, 2012 Am inteles principiul de functionare al generatorului/transformatorului de energie Karpen.Este foarte simplu.Deocamdata nu este decat un etalon de tensiune(sau potential?).Un "etalon" a carei valoare scade de la un sfert la o zecime de milivolt (conform indicatiei voltmetrului din poza ce apare postul introductiv)? De ce a ales aurul si platina?Inca mai sunt considerate elemente ideale.Ideale pentru ce, si din ce punct de vedere? E "ideal" sa folosesti sigilii regale la spartul nucilor, ca sa mentionez o povestire celebra?! Ce nu se prea intelege e ca orice pila de concentratie functioneaza cu transportul unei specii electrochimic active din compartimentul unde este mult, in compartimentul unde este putin. Pila lui Karpen este o pila de oxigen care functioneaza consumand oxigenul atmosferic. Cum, aparent cel putin, oxigenul atmosferic exista in nestire, cineva superficial ar putea crede ca pila ar functiona la nesfarsit (mai precis pana se consuma tot oxigenul din atmosfera). Or in analiza asta superficiala se ignora ca oxigenul consumat la catod nu dispare in neant, ci se regaseste in compartimentul anodic unde se acumuleaza. Iar pe masura ce concentratia creste aici, forta electromotoare se diminueaza progresiv pana la anulare. Iar cand presiunea partiala a oxigenului din compartimentul anodic o egaleaza pe cea atmosferica (aspect ce nu necesita prea mult timp la functionare sub o sarcina semnificativa tinand cont de volumul redus al acestui compartiment), ei bine atunci pila debiteaza exact zero volti, cei drept mentinandu-si aceasta stare la infinit din cauza echilibrului atins. Foarte pe scurt, pila lui Karpen are importanta practica nula si importanta teoretica neglijabila. Singurul motiv pentru care discutam despre ea este legata de faptul ca autorul ei este roman. Or avem conationali cu realizari semnificative, astfel incat nu merita sa mai pierdem vreme cu aiureli. Link spre comentariu
gabiunu Postat Decembrie 3, 2012 Partajează Postat Decembrie 3, 2012 Am inteles principiul de functionare al generatorului/transformatorului de energie Karpen.Este foarte simplu.Deocamdata nu este decat un etalon de tensiune(sau potential?). Un "etalon" a carei valoare scade de la un sfert la o zecime de milivolt (conform indicatiei voltmetrului din poza ce apare postul introductiv)? Crede-ti ca este bine ca nimeni nu a observat,din randul electronistilor,ca aparatul este comutat pe gama 200mV dar fisele sunt conectate in configuratia masurare curent? De ce a ales aurul si platina?Inca mai sunt considerate elemente ideale. Ideale pentru ce, si din ce punct de vedere? E "ideal" sa folosesti sigilii regale la spartul nucilor, ca sa mentionez o povestire celebra?! Nu uitati ca de multe ori,unii inventatori au exagerat,inlocuind fictiv unele elemente banale cu aurul. Ce nu se prea intelege e ca orice pila de concentratie functioneaza cu transportul unei specii electrochimic active din compartimentul unde este mult, in compartimentul unde este putin. Pila lui Karpen este o pila de oxigen care functioneaza consumand oxigenul atmosferic. Cum, aparent cel putin, oxigenul atmosferic exista in nestire, cineva superficial ar putea crede ca pila ar functiona la nesfarsit (mai precis pana se consuma tot oxigenul din atmosfera). Or in analiza asta superficiala se ignora ca oxigenul consumat la catod nu dispare in neant, ci se regaseste in compartimentul anodic unde se acumuleaza. Iar pe masura ce concentratia creste aici, forta electromotoare se diminueaza progresiv pana la anulare. Iar cand presiunea partiala a oxigenului din compartimentul anodic o egaleaza pe cea atmosferica (aspect ce nu necesita prea mult timp la functionare sub o sarcina semnificativa tinand cont de volumul redus al acestui compartiment), ei bine atunci pila debiteaza exact zero volti, cei drept mentinandu-si aceasta stare la infinit din cauza echilibrului atins. Foarte pe scurt, pila lui Karpen are importanta practica nula si importanta teoretica neglijabila. Singurul motiv pentru care discutam despre ea este legata de faptul ca autorul ei este roman. Or avem conationali cu realizari semnificative, astfel incat nu merita sa mai pierdem vreme cu aiureli. Intradevar acest EXPERIMENT are importanta teoretica neglijabila,dar importanta practica infinita! Edit Am facut ceva greseli de Quote dar uniii dinre dumneavoastra o sa inteleaga. Link spre comentariu
gabiunu Postat Decembrie 4, 2012 Partajează Postat Decembrie 4, 2012 Cine doreste sa mearga la muzeu duminica 9decembrie2012? Poate facem o programare,ca si asa nu stim cu cine votam!?Poate mai improspatam si noi informatiile vechi de 30 de ani. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum