Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

POV Display cu 12F629

Vizitator djhua

Postări Recomandate

Vizitator djhua

[attachment=0]elforum.info.rar[/attachment]As avea nevoie de ajutor , pentru asta am apelat la voi .. Multumesc anticipat pentru raspunsuri si pentru timpul acordat mie . Este vorba despre un proiect care chiar functioneaza , o placa mica , cu un pic , 7 LED uri si un ventilator ! In functiune cam asa arata , poate sa scrie in aer 15 propozitii care se pot schimba . Problema este ca eu as vrea sa sa schimb si sa rescriu propozitiile alea . Am algoritmii si in codul copilat in hexazecimal . Eu am incercat deja sa schimb in .hex da nu am reusit nicicum sa schimb macar o litera ... :) Partea rea este ca nu prea stiu sa programez ... dar as putea incerca daca as stii cum si ce trebuie sa schimb ca sa rescriu cuvintele .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costi002

5

• Mihai Popa

2

• sofian

1

• mars01

1

Top autori în acest subiect

cred ca compilatorul este basic

uite mai jos o portiune din codul tau

if o = 0 then; Display  "BE HAPPY   "o = o + 1forever loopdisp("B")disp("E")disp(" ")disp("H")disp("A")disp("P")disp("P")disp("Y")disp(" ")disp(" ")disp(" ")end loopend ifif o = 1 then; Display "BRAVO  "o = o + 1forever loopdisp("B")disp("R")disp("A")disp("V")disp("O")disp(" ")disp(" ")disp(" ")end loop
modifici literele care vrei si dupa aia il compilezi si ai fisierul hex
Link spre comentariu
Vizitator djhua

cred ca compilatorul este basicuite mai jos o portiune din codul tau

if o = 0 then; Display  "BE HAPPY   "o = o + 1forever loopdisp("B")disp("E")disp(" ")disp("H")disp("A")disp("P")disp("P")disp("Y")disp(" ")disp(" ")disp(" ")end loopend ifif o = 1 then; Display "BRAVO  "o = o + 1forever loopdisp("B")disp("R")disp("A")disp("V")disp("O")disp(" ")disp(" ")disp(" ")end loop
modifici literele care vrei si dupa aia il compilezi si ai fisierul hex
eu nu resuesc ... nicicum imi da erorr . de exeplu la programul asta : program Hua' Declarations sectionmain:' Main programdelay 200 milisecondsSet Comparator Mode 7variable byte f= 00000000bvariable byte svariable byte oprocedure salida( s as byte ) isgpio = sdelay 500 usgpio = 00000000bdelay 200 usend procedureprocedure disp ( f as byte ) isif f = "0" then f = "O"if f = "A" then salida(0011_0110) salida(0000_0101) salida(0000_0101) salida(0011_0110)end ifif f = "H" then salida(0011_0111) salida(0000_0100) salida(0000_0100) salida(0011_0111)end ifif f = "U" then salida(0001_0111) salida(0010_0000) salida(0010_0000) salida(0001_0111)end ifif f = "h" then ; 'h' lowercase = Hearth character salida(0000_0010) salida(0000_0111) salida(0001_0111) salida(0011_0110) salida(0001_0111) salida(0000_0111) salida(0000_0010)end ifif f = " " thendelay 4 milisecondsend ifdelay 1 milisecondend procedure'main programgpio = all outputif o = 0 then; Display "HUA h"o = o + 1forever loopdisp("H")disp("U")disp("A")disp(" ")disp("h")disp(" ")end loopend ifo = 0salida(0000_0000)sleep microcontrollernopend. Nu mi complieaza ... imi da error . Da mersi frumos !
Link spre comentariu

Si eu sunt incepator in PIC/programare, dar nu cred ca are cum sa iti compileze ce ai scris tu. Am cautat pe net dupa autorul "programului" si spune chiar pe pagina lui ca este vorba de un "algoritm" si nu de program/cod. Mai exact, sunt doar indicatii, iar tu trebuie sa adaugi restul de program necesar.De exemplu, nu apare nimic cu privire la pinul 4 (cel cu buton pe el) al uC-ului (care este in schema un 12F629, iar in code.txt este trecut ca fiind un 12F675). Nu se spune ca pinul 4 trebuie setat ca I/O digital (in cazul de fata este o intrare) si nu ca MCLR (reset).

Link spre comentariu

Pasi ar fi cam urmatorii: in mp lab selecezi picul care va folosi hex-ul (de ex 12f629)apoi file/open - hex-ul respectivview/disassembly listingview/program memoryapoi, teoretic, dupa noroc, apare instructiunea in hex si implicit instructiunea in assembler, daca ai noroc, nu totdeauna imi iese poate din cauza ca :partyman:

Link spre comentariu
Vizitator djhua

Multumesc frumos costi002 !! Functioneaza !! Daca cineva totusi are nevoie de ajutor sa-i explic cum sa faca . Ceea ce am invatat , dau mai departe . Cu ajutorul domnului costi002 am reusit .... fara ajutorul lui n-as fii putut .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări