Vizitator cosmyn90 Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Un prieten a facut o minune cu subwooferul auto(noname, Goldy) legand + in loc de -(cred), nu am mare experienta in electronica dar vreau sa invat si m-am gandit sa incerc sa-l ajut fiind un bun punct de plecare. Traseul minus a fost ars complet, am refacut traseul si am incercat sa-l alimentez de la o sursa PC, care imediat ce o conectez se stinge(sursa) iar amplificatorul nici nu misca. As dori cateva sfaturi cu ce e de verificat desi am incercat sa verifc mosfet cu ajutorul sfaturilor de pe forum dar imi cam prind urechile. Pe partea de alimentare are 2 X IRFZ44N, un integrat tl494cn mai departe un octocuplator K B817 Y 815, K D1047 Y 816.atasez si niste poze. Multumesc anticipat! Link spre comentariu
bogdan_meseriasu Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Daca la conectarea sursei de alimentare ti se stinge ledul este foarte clar ca ai un scurt sau un consum foarte mare. Cum ai verificat mosfet-ul? IRF-urile e posibil sa fie duse..........optocuploarele nu prea pica dar totodata e posibil sa mai ai si finalii arsi daca nu exista o protectie pe alimentare. Spune-mi ce ai facut pana acum si incerc sa te ajut. Link spre comentariu
Vizitator cosmyn90 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Asta a fost problema ca am mi-am prins urechile cand am incercat sa verific mosfeturile. Led-ul nu se aprinde deloc, il contectez la o sursa de PC si moare sursa. Nu prea stiu cu ce sa continui sa verific si sa masor. Nu am gasit nici o schema pentru ea! Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Decuplează pinul 3 de la mosfeţi să vezi dacă mai face aşa. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Amice , traseul din cablaj s'a volatilizat prin punerea in scurt a componentelor active . Asa ca, putin probabil sa fi scapat ceva intreg p'acolo.Nu cred ca investitia in depanare mai este ... rentabila.Mentioneaza codurile componentelor active pentru o evaluare de pret si vei vedea daca merita , sau nu. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Oare nu o fi avand pe acolo si ,,dioda prostului,,? Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Se pare ca nu.(E o scula de provenienta ... incerta.)Prea s'a topit tot. Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 văd ceva pe lângă siguranţă sus în partea stângă poate una de acolo e dusă să le verifice. poate e dioda antiprost. Dar am observat că mulţi omit asta din circuit. eu personal când fac un montaj pentru cineva şi ştiu că e din ăsta care nu le are, îi bag o punte înainte şi poate să le inverseze după de se satură Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 K B817 Y 815 este de fapt 2SB817/Y. K D1047 Y 816 este de fapt 2SD1047/Y. http://skory.z-net.hu/alkatresz/2SB817.pdf Link spre comentariu
Vizitator cosmyn90 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 ma gandeam si eu ca ar fi mai simplu sa fac unu de la 0. Dar ma depaseste partea de surse. Toata aceasta amplificare provine dintr-un sub activ, pe care scria GOLDY. Link spre comentariu
wally_gatter Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Schimba TL (posibil ars si ala ) , schimba IRF-urile , cauta dioda antiprost daca e prezenta si schimba-o (ar trebui gasita dupa miros in cazul de fata) . Cauta piese veritabile ,nu pune alte chinezarii la loc.. Link spre comentariu
Vizitator cosmyn90 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 maine o sa ma duc sa cumpar si o sa le schimb. Poate reusesc sa rezolv ceva. Multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum