mitidj2008 Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Salutare. Am luat de la un prieten un mixer de DJ. si mam apucat sa il testez pe osciloscop. ma-m jucat cu anumite nivele si forme de unda pana cand am dat la drepunghiular am facut atentie la raspuns in tre ce da generatoru si ce am pe mixer. si am vazut ca raspunsu aratat de osciloscop este identic ca generatoru. TREGGERU la osciloscop este pus pe canalu 2 cel ce vine din generator. fregventa este la 10Khz in pozele de mai jos: semnalu de sus este cel de la mixer legat la iesre ne-balansata(am pus in scurt pin 1 si 3 si semnalu luat de pe pin 2)cu sonda 1X semnalu de jos este cel trimes la mixer. la generator am un T(teu) BNC si unu duce la mixer cu RCA intrare LEFT si celalat cu BNC-BNC in tre generator si osciloscop aici am marit timpi ca se sa vada bine diferenza ce ziceti? este ceva normal? am incercat si la fregvente diferite si am aceas rezultat Link spre comentariu
gauss Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Ce treaba are cu aparatura de masura si control ? Poate trebuia postat la accesorii muzicale ... Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Noiembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Ce treaba are cu aparatura de masura si control ? Poate trebuia postat la sonorizari ...pai nu este mixeru la care ma refer ci la osciloscop.uitam sa precizez ca osciloscop este un Tektronix TDS210 Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Noiembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 ma scuzati ca nu am precisat ce vreau sa intreb:ma refer la rezulatate identice pe ambele canale avand totusi mica diferenza dupa ce trece prin mixer, dece sa nu o vad si pe osciloscop? Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Ceea ce vezi pe ecran este normal si arata faptul ca spectrul semnalului din generator este mai larg decat banda de trecere a mixerului. Relatia dintre banda B si timpul de crestere tr al frontului este tr=0.35/B. Relatia este reciproca in sensul ca daca incerci sa aplici un semnal cu timp de crestere foarte scurt la intrarea unui sistem cu banda limitata, la iesire, timpul de crestere va fi lungit in functie de banda sistemului. Un sistem de banda larga are timpul de crestere mai scurt decat un sistem de banda ingusta, pentru ca banda B este la numitor.Din acest motiv, mentionarea simultana a slew rate-ului si a benzii de trecere la un amplificator este redundanta. Cele doua marimi se implica una pe cealalta prin relatia aratata mai sus. Link spre comentariu
mitidj2008 Postat Noiembrie 7, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 am facut acest test pentru ca prima data am masurat direct generator la oscilscop sa ii vad raspunsu la generaotor , ca apoi la calule sa extrag, si apoi pusesem prim mixer si vedeam aceas rezultat. apoi acest test cu comparare impreuna si tot asa. nu cumva imi lipseste ceva la osciloscop cum au ate noi Rise Time si Fall Time care poate sant lucruci mai diferite. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum