Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop din monitor

doban

Postări Recomandate

• Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doban

11

• gauss

8

• cristian_draghiescu

2

• nationalistu

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cand au aparut lcd-urile s-au aruncat monitoare crt perfect functionale.La noi asteapta casarea monit SONY de calitate exceptionala.In toata lumea s-a petrecut acelasi fenomen.La cate nimicuri fac chinezii ca sa supravietuiasca nu ar fi scos ei un adaptor daca era simplu?Deflexia magnetica a monitoarelor este altceva decat cea folosita la osciloscoape.S-ar obtine cel mult ceva pt audio.Renuntati si cautati un osc ieftin,@bolek are unul de vanzare.

Link spre comentariu

de acord,si unde se aplica semnalul de intrare la monitor care urmeaza sa fie vizualizat?

Semnalul de intrare se aplica de obicei la intrare ... totul e sa - l aplici la aparatul potrivit ! Monitorul e pentru semnale cu un anumit standard ... de obicei scrie in dreptul mufelor cam cu ce " se maninca " - VGA , HDMI , DVI , SCART , VIDEO COMPOZIT , VIDEO COMPONENT , S - VIDEO , etc ! Asa ca construiti un adaptor ( convertor ) ce transforma semnalul ce doriti sa - l masurati in unul din aceste standarde , si ati rezolvat problema ... Mai ar fi mici probleme ... conditionarea amplitudinii si frecventei de vizualizat , pentru a putea fi manipulate spre usurinta vizualizarii si analizei , dar se rezolva ...
Link spre comentariu

multumesc frumos d-le Gauss,am un monitor IBM ce are o mufa pentru calculator,mai doream niste scheme pentru realizarea proiectului dar cred ca este prea complicat de a intra in posesia schemelor cu stima !!

Link spre comentariu

Nu v-am indicat degeaba acel topic, în unele link-uri deacolo sunt răspunsurile la întrebările pe care le-aţi pus ulterior.Ceea ce înseamnă că doar citirea unui titlu nu-i suficientă.

Link spre comentariu

Nu merita ... e mult prea complex , rezultatele sint indoielnice ... asa cum s-a mai scris , cautati de cumparat , acum , de cind cu criza , multi si - au dat seama ca au achizitionat inutil un osciloscop ... apar adevarate chilipiruri ! Mi - e rusine sa spun cit am dat pe primul osciloscop , dupa revolutie ... acum gasesti la pret de deseu ... nu chiar 10 RON , dar nici 1000 RON pentru o chestie cit de cit decenta ...

Link spre comentariu

Nu merita ... e mult prea complex , rezultatele sint indoielnice ... asa cum s-a mai scris , cautati de cumparat , acum , de cind cu criza , multi si - au dat seama ca au achizitionat inutil un osciloscop ... apar adevarate chilipiruri ! Mi - e rusine sa spun cit am dat pe primul osciloscop , dupa revolutie ... acum gasesti la pret de deseu ... nu chiar 10 RON , dar nici 1000 RON pentru o chestie cit de cit decenta ...

Totusi daca doresti sa-ti realizesi un osciloscop...evident in banda audio,fara a borteli monitorul VGA,cu rezultate extrem de indoielnice,poti folosi o unitate PC ceva mai slabuta si un soft dedicat pentru placa audio,si ai rezolvat problema.Sau un osciloscop dedicat cuplat prin USB la calculator,evident cu performante mult mai bune decat placa audio.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări