Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Restart PC - Mobil

Vizitator Zag

Postări Recomandate

Salut, sper nu va apuce rasul. Tot ce vreau este sa dau respart la un pc prin telefonul mobil (cel putin asta e singura varianta pe care eu o vad). Ma gandeam sa ma folosesc de alimentarea difuzorului pentru a declansa un releu cu bobina 12V - prin care sa treaca 220V. Acum nu stiu ce voltaj imi poate da difuzorul unui telefon. Ma puteti ajuta cu cateva informatii va rog? Sau daca sunt alte variante prin care pot da restart la pc oricand. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• popa ionut

2

• cristian_draghiescu

1

• Vlad Mihai

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Zag

Back, idee este ca am facut tot ce este in schema si nu imi functioneaza tranzistorul. De la vibrator cand masor am 1,3 V spre tranzistor dar nu lucreaza. Am pus un tranzistor 2N2222 care sa lucreze la 1V.Sa indepartez vibratorul de pe telefon? Sau ce nu am facut bine. Multumesc!

post-37126-139829518375_thumb.jpg

Link spre comentariu

Ai pus si masa de la telefon?ori numai +?? daca nu pune si firul de masa ...de aia nu merge,de cati volti ai pus releul??la ce tensiune ai aliemnat montajul releu-tranzistor?

Link spre comentariu

Sefu iese mult mai misto cu o aplicatie, am facut eu mai demult, telefonul sa aiba acces la net si aplicatia respectiva sa fie rulata pe pc, si setezi niste comenzi si faci orice. Aplicatia se numea ceva de genu Remote net pc parca nu mai stiu. Sau vezi daca are infrarosu il poti folosi pe post de telecomanda cu un senzor tip TSOP pe portul serial si configurezi cu Girder remote. Sau bluetoth dar astea au distanta limitata. Toate cele 3 le am testate cu un nokia n73 si au mers :nebun: :nebun:

Link spre comentariu

Vlad Mihai multumesc pentru info. dar eu vreau un restrat la pc prin intreruperea alimentari ( am un server si se intampla sa ramana blocat sa nu ii pot face nimic doar cu restart).

Am pus - la comun si tot nu se intampla nimic. Ce imi dau eu seama este ca Tranzistorul (Q1 din schema) nu functioneaza, nu isi face treaba.

Link spre comentariu

Montaţi între bază şi colector un semireglabil de1 MΩ (înseriat cu o rezistenţă de 100 KΩ).Şi mai corect ar fi să utilizaţi un Darlington, puteţifolosi încă un BC pentru a obţine această configuraţie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări