Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor frezare montat pe strung

mișa

Postări Recomandate

Hmmm...Nici nu stiu cum sa incep acest subiect. Poate ca e o timpenie...Zilele trecute (si nu numai) am prelucrat pe strung niste piese care nu admit stringeri prea mari intre bacuri. Cu greu am reusit, cu turatii mari, aschie foarte mica, timp indelungat, etc.M-am gindit la urmatoarea solutie si nu stiu daca e buna sau rea:M-am gindit sa fac o piesa din aluminiu masiv pe care sa o montez pe strung in locul saniei port cutit, cu posibilitatea de rotire, exact ca sania port-cutit. Pe aceasta piesa sa montez spindelul (motorul de freza) de la un CNC, a carui turatie pot sa o reglez intre 0 si 24000rpm. Astfel in timp ce strungul roteste piesa cu turatie mica, eu pot sa frezez la turatie mare, cu precizie, fara a solicita prea mult piesa.Intrebarea e: E buna ideea sau nu?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

4

• Badman

1

• katran

1

• ionutb71

1

Top autori în acest subiect

perfect posibil ...da' de ce sa scoti sania port cutit ? Scoti doar portcutitul si gasesti o solutie sa montezi motorul ala direct pe sanie ( bineinteles cu ajutorul unui bloc de metal / aluminiu ... ) . Am facut si eu chestia asta , cu un Sherline de 10.000rpm ...strungul era slabut iar eu aveam nevoie sa prelucrez un surub cu bile la capat . A mers fara probleme , doar ca a facut o gramada de praf , naspa pentru ghidajele strungului ... Succes .

Link spre comentariu

Multam!

Foarte incurajator! Studiez cum pot sa nu scot sania port-cutit, ca are tija aia filetata in sus...

Pun o poza cu motorul, foarte bun, a lucrat din greu pe un CNC, acum s-a intors la mine si i-am schimbat rulmentii. E ca nou. 1.6KW. E montata o freza de 12mm: https://dl.dropbox.com/u/3712780/Motor/P1050847.JPG

De strung sunt extrem de multumit: https://dl.dropbox.com/u/3712780/Motor/P1050849.JPG

Link spre comentariu
  • Administratori

Nu vad nici o piedica de a monta motorul pe strung, strunfurile automate cu scule antrenate cam tot acelasi lucru fac ce vrei

Link spre comentariu

Se poate monta un motor pe portcutit atat pentru frezare cat si pentru rectificare.Din enunt insa,inteleg ca principala problema era ca piesa avea peretii subtiri si se deforma la strangerea intre bacuri.In functie de piesa, e posibila constructia unei mandrine portpiesa.Daca pui o schita cu piesa de prelucrat, poate se gaseste o solutie mai simpla decat frezarea cu un motor aditional, montat pe port cutit

Link spre comentariu

Nu am o anumita piesa de prelucrat. Prelucrez diverse piese, de obicei pentru lucrari hobby sau prin casa, atelier, etc. Ma gindesc ca o posibilitate de inlocui la nevoie port-cutitul (cum bine zice katran) cu o freza, ar deschide noi posibilitati de prelucrare. Deci adaptarea nu o fac doar pentru o singura lucrare, care dealtfel am facut-o deja. Era doar o idee, dar acum imi e clar: Fac adaptarea, si nu o fac sub forma de improvizatie. Deja am si facut o schita cu piesa care imi va permite prelucrare atit transversala cit si longitudinala. Urmeaza sa o definitivez, sub forma unui desen tehnic si sa o trimit la CNC.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Gata, am gasit solutia. O sa folosesc un cornier de 120X120 cu grosimea peretilor de 10. Am si tras o "fuga" pina la mama supararii la un depozit de fieratanii grele si mi-am cumparat o bucata de jumate de metru de cornier din OL52. O sa-l duc la frezat, sa-i faca suprafete plane si perpendiculare, sa-l aduca la cotele din proiect, etc. Tare ma supara ca n-am freza, dar nu am vrut sa cumpar o mizerie...

https://dl.dropbox.com/u/3712780/Atelie ... 050870.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări