Vizitator Macel Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Salut tuturor ,Am un Akai GX-635D ,pana acum in conditii excelente de functionare, care de doua zile imi face necazuri. Despre ce este vorba: magul functioneaza cu doua marimi de role-mica si mare dupa cum stiti pentru care are un buton de selectat marimea rolei. Atunci cand folosesc rola mare apas butonul pentru marimea respectiva . Din nefericire in aceasta pozitie a butonului magul nu functioneaza,adica banda nu se misca (in modul PLAY inainte si inapoi...). Daca insa apas butonul pentru marimea mica de rola (cu toate ca rola care o folosesc este mare) atunci rola o ia din loc si functioneaza ok. Dupa cateva momente daca apas din nou butonul sa-i schimb pentru pozitia de rola mare, dupa o secunda sau doua rola se opreste (nu se mai invarte in nici o directie -nici inainte nici inapoi-in modul PLAY ) ca si cum as apasa butonul de PAUZA.Are cineva idee ce se intampla cu magul meu,ce defect are si cum pot sa-l repar? Voi aprecia foarte mult ajutorul. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 - verifică acel comutator.- verifică TR16,17,18,19,22 şi piesele din jurul lor.- verifică releele PLAY/FF, REV, QUICK TENSION, FAST.- verifică filtrele de pe contactele releelor PLAY/FF, REV, QUICK TENSION, FAST. Link spre comentariu
Vizitator Macel Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Multumesc Zal . Cam complicat pentru mine sa fac ceea ce imi spui:) dar promit ca voi incerca. Caut de zor acum Service Manual cu parts si Schematics pentru acest aparat . Sper sa gasesc undeva o copie.Dupa toate probabilitatile ,dupa ce am facut o verificare sumara ,se pare ca problema vine de la intrerupatorul respectiv care schimba marimea rolei. Clar ,munceste pentru rola mica dar nu munceste pentru cea mare. Te-as ruga sa ma corectezi daca gresesc. Eu inteleg ca acest intrerupator pentru cele doua marimi de role (7 inch si 10 inch )este practic numai pentru Tape Counter .Nu vad alta folosinta al lui .Am dreptate? Link spre comentariu
franzm Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Manualul de service se gaseste pe site-ul elektrotanya. Link spre comentariu
Vizitator Macel Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Salut din Zal.Surpriza. Magul funtioneaza ok acum cu reel size switch pus pe 10inch. Nu am facut nimic deosebit decat am verificat cu aparatul reel size switch constatand ca lucreaza corect si am lovit usurel intr-unul din releele care am vazut ca lucreaza cand schimb pozitia acelui switch . Atat am putut face pana o sa-mi vina manualul de reparat cu diagramele. Poate ca a fost blocat acel releu .Cine stie. Este posibil? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Da, este posibil, dar nu e vorba de blocare ci de perlarea sau afumarea pastilelor din cauza scînteilor, mai ales la deschiderea contactelor. De aceea firma a pus acele filtre pe contacte, ca să mai atenueze scînteile, însă după 25 ani e normal să apară probleme. Dacă poţi desface acel releu şi să-i cureţi pastilele cu un şmirghel foarte fin şi apoi degresate cu acetonă, mai verifici şi presiunea lamelelor, vei constata că problemele vor dispărea. Poate că şi celelalte au nevoie de curăţare. Link spre comentariu
Vizitator Macel Postat Noiembrie 6, 2012 Partajează Postat Noiembrie 6, 2012 Am sa fac ceea ce mi-ai spus.Multumesc. Face sens. Stiu ca nu trebuie sa fiu surprins de starea buna a aparatului dupa atatia ani ,doar este un Akai , dar uite ca mai apar si probleme. De fapt un pic dezamagit legat de un anume Akai (am un GX-747dbx negru) .Specific despre problema care aceste aparate o au cu Tension Arms (probabil ca sti despre ce vorbesc). Si am constatat pe propria experienta ca nu intotdeauna problema asta este legata de acele doua curele micute ., cum multa lume crede. Multumesc inca odata Zal. Ce alte recomandari specifice imi poti da legat de acest GX635D in ordine sa-l tin functionand corect ? Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Prea multe nu se pot spune, dacă-l păstrezi ca pe un bibelou şi-i dai drumul rar, te va ţine mult timp, poate un secol, la fel ca şi radiourile bunicului. Link spre comentariu
blueicon Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Daca nu se supara nimeni as posta si eu o problema cu un AKAI 635D .Sper ca initiatorul topicului sa nu fie deranjat dar am gandit ca e in regula daca scriu aici si nu mai fac un nou topic.Al meu 635 funcntioneaza fara probleme mai putin faptul ca la redare lipsesc inaltele.Capetele sunt curate ,nu am zgomot de fond ,dar nici inalte din pacate.Ma poate ajuta cineva cu o idee macar? Link spre comentariu
zal Postat Mai 29, 2013 Partajează Postat Mai 29, 2013 Trebuie depistat dacă e de origine mecanică (uzura capetelor, magnetizare excesivă...) sau e din corecţii, ori a umblat cineva pe acolo (unii nu erau mulţumiţi de sunetul benzilor Orwo pe aceste maguri şi doreau modificări).Mai poate fi curentul de premagnetizare prea mare la înregistrare, dar cum nu ai precizat cînd anume fenomenul se observă... Link spre comentariu
blueicon Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Redarea este afectata in primul rand.Am folosit benzi pe care le-am auzit si pe alte magnetofoane deci stiu cum ar trebui sa sune.O sa fac si o inregistrare si sa pun pe alt magnetofon.Magnetofonul nu este manarit pe aici ,este adus de pe alte plaiuri si nu se vede nicio interventie in el.Nu am decat magnetofoane cu capete moi asa ca nu am cu ce inlocui un cap existent sa vad daca de acolo ar fi.Si pe revers am acelasi sunet ,deci ori ambele capete sunt terminate ori... Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 Ma iertati ca întreb, dar benzile sunt puse corect, adica cu stratul magnetic spre capete? Link spre comentariu
zal Postat Iunie 2, 2013 Partajează Postat Iunie 2, 2013 blueicon, deşi are două seturi de capete, magul are cîte un singur preu de înregistrare şi unul de redare, comutabile de pe capetele aflate pe o direcţie sau alta. De aia am suspectat reglajele preurilor. Ia o bandă de care eşti sigur că e trasă corect, pe un mag cu capetele aliniate corect şi pune-o pe unul din sensuri, în timp ce merge ridică sau coboară azimutul capului de redare, poate se ''luminează'' sunetul. Ar rezulta că era poziţionat greşit. Dacă nu se întîmplă nimic bun, atunci ori umbli în preul de redare, ori demagnetizezi sau înlocuieşti capetele. Link spre comentariu
blueicon Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Treaba cu "luminatul" sunetului din azimut nu tine din pacate :(.Capetele erau cu sigiliul din fabrica dar am incercat unul dintre ele sa-l reglez.Sunetul cel mai bun este in pozitia initiala.Din preamplificator chiar nu am idee ce as putea sa-i fac.MA gandeam sa incerc electronica din alt magnetofon cu capetele de akai sau alte capete pe electronica de akai sa vad exact de unde ar fi problema.Iar rezolvarea pare simpla ,daca sunt capetele asa moare ca alte capete nu cred ca voi gasi pe undeva.Accept orice idee ca sa-l fac sa sune.Banda de lucru redata pe un teac suna nemaipomenit in ambele sensuri si ma astept sa sune si akai-ul cu inaltele de rigoare. Link spre comentariu
zal Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Asta e o veste bună, că nu s-a umblat la capete în atîţia ani, dar ai înregistrat vreo bandă?Altă întrebare, benzile respective, care sună ''bine'' au fost trase cu eq? Era o practică pe vremuri, ptr a se auzi bine pe orice alt mag şi să pară ''producătorul'' foarte priceput.Alte capete în afara celor originale vor avea altă impedanţă şi altă curbă de răspuns. Nu-i dai de cap cu reglatul doar cu urechea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum