Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare 220V~ pe distanta 300m

nickxyzt

Postări Recomandate

Am o curiozitate : cand va trebui sa faceti alimentarea cu energie pe definitiv a locatiei ce veti face ? veti sapa , din nou, un sant de 300 m , veti scoate cablul montat acum (pe care ,cel mai probabil il veti arunca) si veti monta altul corespunzator ? ...

Asa o sa faca.De ce simplu, cand se poate complicat?
Scuze, dar nu-mi plac ironiile. Chiar dacă aș fi fost o babă de pe marginea drumului, nu cred că ar fi avut cineva dreptul să mă ironizeze. De obicei, este o problemă de neînțelegere a celuilalt...Deocamdată, pe strada respectivă nu sunt stâlpi de electricitate. Lucrarea va fi făcută de primărie în anul următor, sper, și atunci va fi făcut racordul normal. Până atunci, o folosire rațională a energiei electrice este mai bine decât nimic. În plus, există pentru cazuri de necesitate (>15A) și generatorul pe carburant.Cealaltă soluție, cu tragerea cablului (corespunzător) de 300m ar aduce aceleași probleme de subalimentare (ba chiar mai mari, pentru că rezistența cablului crește odată cu secțiunea). De asemenea, costurile ar fi fost mult mai mari. În plus, alimentarea făcându-se de la o altă locuință, este doar o soluție temporară.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nickxyzt

11

• The Stressmaker

3

• iuli09

3

• cristian_draghiescu

3

Va suparati degeaba , cei care v-au raspuns au vrut doar sa va ajute ; nu ati inteles ca acel cablu pe care vi l-am recomandat si eu si alti colegi de pe forum este cablul pe care pana la urma tot va trebui sa-l cumparati pentru ca acel tip de cablu se foloseste la bransamente . Asadar este o cheltuiala pe care oricum va trebui sa o faceti cand veti face alimentarea definitiva .PS : rezistenta si caderea de tensiune SCADE proportional cu cresterea sectiunii conductorului .

Link spre comentariu

Comparând un conductor de 300m care are secțiunea de 2mm pătrați cu unul de 300m care are secțiunea de 200mm pătrați, al doilea nu va asea rezistența mai mare?Bineînțeles că apreciez pe cei care au avut bunăvoința de a-mi răspunde. Dar „de ce simplu, când se poate complicat” este o expresie ironică.

Link spre comentariu

Al doilea va avea o rezistenta mai mica, rezistenta este invers proportionala cu sectiunea (aria) conductorului.Incercati un exercitiu de imaginatie. Considerati o teava de apa la jumatate de tol. Prin ea pompati apa cu o anumita presiune constanta sa zicem 10 atmosfere. Daca presiunea este de 10 at atunci umpleti un butoi in 10 min (folosesc termeni relativi pentru usurinta intelegerii) avand lungimea tevii de 100m. Daca masurati presiunea la capatul celalalt veti observa ca sunt doar 5 atmosfere. Sa zicem ca nu vreti sa umpleti butoiul in 10 min ci in 5 min. Veti cauta o teava cu sectiunea de doua ori mai mare. Asa este si cu alimentarea cu energie electrica unde teava de apa este conductorul, sectiunea acestuia este determinata de dimensiunile tevii (acel jumatate de tol), debitul de apa este curentul electric prin conductor si presiunea este tensiunea electrica. Pierderea de presiune pe teava este analog cu aceasta rezistenta electrica (daca ai debit mic ai presiune, daca ai debit mare nu ai presiune) . Aceasta analogie, chiar daca nu este cea mai corecta, va poate ajuta sa explicati multe din problemele de electrica.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări