TBone Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 Vreau sa imi cumpar un acumulator pentru telefon si am gasit unu li-poli la 900 mAh , dar normal telefonu are baterie standard li-ion de 760 mAh, deci pot sa imi cumpar una li-poli merge? sau imi poate strica telefonul? Link spre comentariu
one Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 Poti sa iti iei, nu se strica telefonul, dar nu te mai entuziasma la cat scrie pe ea. Ce firma e? E "originala" ?Ia-ti una originala daca vrei sa fie buna, altfel, are 900mAh si dupa 2 luni o sa aiba 700 si tot asa. Link spre comentariu
TBone Postat Iunie 7, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2006 originala nu e pentru ca alea originale sunt groaznic de scumpe ( de la un mil in sus) iar asta li poli este de o firma care face special acumulatori pt telefoane si primesc si un an garantie la ea. pe mine ma interesa daca pst sa schimb. Adica regimul de incarcare este aceelasi si pt li-poli si pt li-ion? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 in mod normal telefonul controleaza incarcarea si detecteaza el ce tip de baterie este. Link spre comentariu
one Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Adica regimul de incarcare este aceelasi si pt li-poli si pt li-ion? in mod normal telefonul controleaza incarcarea si detecteaza el ce tip de baterie este. Intr-adevar, sursa telefonului controleaza intr-o anumita masura incarcarea, dar nu detecteaza ce tip de acumulator este, ci doar daca e incarcat. In interiorul acumulatorului se mai afla un circuit electronic care are influenta asupra incarcarii. De exemplu, la unele acumulatoare (SonyEricson), nu permite incarcarea cu un curent mai mare de 500mA. originala nu e pentru ca alea originale sunt groaznic de scumpe ( de la un mil in sus) Lucrez intr-un service, in incinta unui magazin de telefoane (de fapt 2 mag.) Aici un acumulator chinezesc de Nokia BL-5C este 49.5RON, iar unul original 65RON. iar asta li poli este de o firma care face special acumulatori pt telefoane si primesc si un an garantie la ea. pe mine ma interesa daca pst sa schimb. Cellect este de exemplu o firma care face acumulatoare, dar sunt f. proaste. Koracell sunt mult mai bune. Un an garantie, uauuu... e ceva! Dar ce garanteaza? Ca tine 24h in stand-by? Link spre comentariu
TBone Postat Iunie 8, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2006 Koracell este am impresia, deci zici ca asta e buna? pana la urma nu se strica nimic daca e li-poli? uite preturi : http://www.price.ro/preturi_nokia_bl-5b_37174.htm Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 eu spun ca telefonul vede ce tip de baterie are si o incarca corespunzator.prin intermediul celui de-al treile pin al bateriei care este bsi (battery size indicator) si consta intr-o rezistenta spre - baterie,in functie de valoarea rezistentei se identifica tipul de baterie si capacitatea. Link spre comentariu
TBone Postat Iunie 8, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2006 battery size indicator, eu ziceam sa schimb din li-ion, in li-poli sui cred ca telefonu nu stie ca e alt tip de baterie poate o sti ca e mai mare dar nu si ca are alt regim de incarcare. Asta e nelamurirea mea. Ii spune bateria telefonului: "ba eu sunt li-poli si tre sa ma incarci altfel"? Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 in functie de valoarea rezistentei se identifica bateria,tipul si capacitatea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum