Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit tda 2003

relucavnic

Postări Recomandate

Ok atuncea o sa va tin la curent cu stadiul lucrari.Am gasit acasa o punte tot cu IN5404 cu cate un condensator de 10nF pe ficare dioda si cu un condensator de 3300uF/50V.Ii buna si asa sau sa ii chimb condensatorul sa ii pun unul de 4700uF

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

11

• cristian_draghiescu

5

• dan cod

2

• Electronicserver

1

E mai recomandat să folosiţi acea punte care aredeja montate acele condensatoare pe fiecare diodă.Dacă pe audiţie veţi constata totuşi un brum (mai uşorde sesizat la volum redus), atunci veţi majora valoarealor la 47 nF... 100 nF. Simpla majorare a capacităţii defiltrare (prin montarea în paralel a unor condensatoaresuplimentare) nu ajută întotdeauna în astfel de cazuri.Şi mai am un sfat.Chiar dacă sunteţi începător, încercaţi să vă documentaţisingur şi să experimentaţi mai mult. Nu mai cereţi sfaturipentru fiecare componentă pe care o găsiţi, în acest modnu veţi învăţa şi înţelege mai nimic.Lăsaţi pentru început acel condensator de 3300 μF şi dacăamplificatorul funcţionează bine cu el, atunci problema esterezolvată. Dacă nu, mai puneţi în paralel încă unul şi observaţidacă sunt diferenţe. În caz afirmativ, puteţi fie înlocui bateriade condensatoare cu unul singur de capacitate mai mare, fiesă o lăsaţi aşa, în funcţie de piesele disponibile, de gabaritulfinal al acelui montaj, etc.

Link spre comentariu

Filtrajul l-am facut astfel 10 condensatori de 470uf/16V 2 cozi de 1000uF/50V 2 cozi de 1000uF/16V 1condensator de 1000uF/25V un condensator de 2200uf/40V un condensator de 100uF/50V toti legati in paralel deci in total am 12000uF si 5 condensator de 100nf . Oare o sa fie bun filrajul asta? Eu am vrut sa fac un filtraj cat mai bun de aceea am facut astfel si filtrajul acesta posibil sa il folosesc la un corecton de ton deci acolo trebui filtraj bun.

Link spre comentariu

Am facut alta treaba am pus o baterie de la o camera de filmat de 6V si sa vedeti surprinderea ca suna cu foarte putin mai incet (poate ii si baterie un pic descarcata) Asa ca vreau dintr-un chit sa fac un fel de amplificator portabil si celalalt sa il folosesc pentru acasa sa fac un cd-player cu un cr-rom din pc. Se aude destul pentru a asculta in casa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări