Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Kit tda 2003

relucavnic

Postări Recomandate

Am achizitionat 2 chituri cu tda2003 stereo problema este ca se aude foarte distorsionat chear daca dau volum mic din laptop.Sursa de tensiune este de 12 V foarte bine filtrata. Care ar fiii problema sau nu am legat eu bine sau trebuie ceva potentiometru nu mai stiu ce sa fac.Cum trebuie legate aceste kituri?

Am asa C2 220uF/16V C110Uf/35V C4470uF/16v C3 104J100unul galbendreptunghiular C5 lipsa.Sa fie problema de la C5 care lipseste?A da am si D1 pe asta nu vad ce scrie.

Este la fel ca si acesta Posted Image doar ca C2 are dimensiuni mai mici si ii lipseste C5.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relucavnic

11

• cristian_draghiescu

5

• dan cod

2

• Electronicserver

1

Sursa de semnal a fost mai intai o sursa ce am folosit-o la un corrector de ton deci foarte bine filtrata de 12V si 500mA apoi am incercat cu o sursaa de calculator dar tot la fel face. Posibil sa fie din cauza placii audio care este pe usb? Sa scoata aceasta prea mult semnal si de aceea sa distorsioneze?

Link spre comentariu

Am pus un cd-rom de calculator ca sursa merge se aude dar problema este alta cand pun un alt transformator in afara de sursa de pc la care este legat si cd romul se aude cu distorsiuni. Ce as putea sa fac?Si cand vreau sa pun minusul unde trebuie se aude iar cu distorsiuni. Am incercat sa las numai plusul de la sursa si sa pun intrarea de la cd rom merge dar cand vreau sa pun de la laptip atuncea nu mai merge nu se aprinde kitul cand pun minusul se aude iar cu distorsiuni.

Link spre comentariu

E posibil ca transformatorul folosit să nu poate asigura puterea necesară şi deci aveţi fluctuaţii importante ale tensiunii de alimentare în funcţie de volum. Care este valoarea acesteia atunci când volumul este minim, respectiv maxim ? N-am înţeles mai nimic din acea descriere, încercaţi să fiţi mai explicit.Nu prea puteţi fi ajutat dacă nu daţi unele amănunte legate de acel alimentator.

Link spre comentariu

Alimentare i-am pus sursa de la pc acuma deci nu cred ca sursa de tensiune este problema daca atuncea cand cd-romul este conectat si ii pun doar plusul de la sursa pe kit si minusul ramane de la semnalul audio de la cd rom atuncea merge far probleme dar cand incerc sa pun alta sursa de semnal mp3 telefon laptop atunce apare problema ca daca pun minusul de la sursa se aude didtorsionat rau am incercat si cu alimentator de 3 A si tot asa face eu cred ca ar trbui ceva pe acolo ca altfel nu stiu dc nu merge numai atuncea cand sursa de tensiune si sursa de semnal sunt alimentate din acelasi loc.A da distorsioneaza si la putere maxima si la minim .

Link spre comentariu

Semnalul audio este aplicat direct (greşit !) sau printr-un potenţiometru ?

Este aplicat direct pentru ca nu am aflat un potentiometru de 50k ohm cat ar trebui pus asa ca am aplicat direct.Din cauza asta sa faca asa?
Link spre comentariu

Încercaţi chiar şi cu o valoare mai mică, de 5-10 KΩ,de preferat cu variaţie logaritmică a rezistenţei.Sau în lipsă, un divizor rezistiv la intrare, căruia să-imodificaţi valoarea prin tatonări (de ex. două rezistenţede 4,7 KΩ... 10 KΩ, care pot fi sau nu egale, scopul nue să controlaţi volumul în acest mod, ci să determinaţiprovenienţa distorsiunilor).

Link spre comentariu

I-am dat de capat problema era ca nu avea potentiometru acuma merge dar vad ca trebuie sa imi fac un filtraj pentru el ce mi-ati recomanda cum ar trebui sa fac sa nu se auda in boxe sunetul trafului?Ce condensatori ar fii buni?Am un traf de 12 V dupa ce am pus puntea avea undeva la 14.2 asa ca cred ca ii destul de bun pentru kit si este destul de baban are cam 10 x 10 cm asa ca cred ca o sa tina 2 cituri .Ce filtraj i-as putea face?Inca o cehestie in gol vad ca pee iesire am 4.5 V este normal?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări