Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sasiu 11AK30A4-TV NEI 5170TXT

cos tv

Postări Recomandate

vin cu rugamintea catre profesionistii in depanare tv,am un tv NEI 5170TXT cu sasiu 11AK30A4,la care din cauza unui soc de curent am gasit defecte D 836;D837;R828(2R2/5W);R806(4K7);R805(10R);R807(0,22R);R805(10R);Q801(2SK2750);IC800(MC 44608C) si Q603(BU 808DFI),le-am inlocuit,si-n plus am inlocuit IC 801(optocuplor);IC 118(TL 431),am inlocuit conl. din secundar,verificat toate diodele din secundar,am conectat bec ca sarcina intre C-E(Q603),la conectare am U1=78V,consider ca mai sunt defecte?? :jytuiyu imi puteti sugera unde sa mai intervin?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 57
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cos tv

22

• riderinblack

8

• popa ionut

7

• dan cod

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Schimba diodele din primarul sursei 1n4148 si ba159 ,in special aceea dintre pinii lui MC44608,elimina toti consumatorii de pe celelente bari din secundar sa nu ai vre-un scurt ceva...toata operatia o faci cu mcr scos si cu becul pe bara mare pana nu ai sursa ok nu umbla in alta parte...mai schimba si dioda stabilizatoarte 6v8 de langa optocuplor si verifica bc urile alea..

Link spre comentariu

verifica referinta de tensiune tl431 care este legata cu optocuplorul . Sarcina artificiala eu stiu ca trebuie sa fie mai mica de 100w adica cam 60w si s-ar putea ca sursa nu intre in protectie dar livreaza tensiuni mici

Link spre comentariu

Pe pinul de reglaj al TL431 primesti tensiune printr-un divizor rezistiv + inca o rezistenta (nu am schema langa mine si nu stiu exact codul lor), verifica-le si pe ele sa nu fie devalorizate.

Link spre comentariu

Inca un indicator:pt a sti cine controleaza optocuplorul se masoara tensiunea pe pinul unde este divizor al TL431---trebuie sa fie 2,5vPt ca ar putea sa fie o componenta defecta din bucla a doua si atunci te invarti in cerc.

Link spre comentariu

Sa puna cineva schema sursei in alt format decat pdfFara 2,5v la tl431 bucla a doua a luat controlul sau in primarul sursei este problemaTrebuie testata sursa si in gol fara tiristor sa vedem cat creste iesirea si daca procesorul ia comanda on.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări