Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Upgrade boxe BlueTech X-pro 15

Vizitator Skorpion

Postări Recomandate

Vizitator Skorpion

Buna!Momentan detin 2 boxe BlueTech X-pro 15 si dupa cum va asteptati, nu sunt multumit de ele.Intrebarea mea este daca in incintele respective de plastic se merita sa pun difuzoare Eminence sau P-audio pe la 600w RMS.Alte modificari ar mai trebui facute?Filtrul care momentan ii in ele cred ca ii in regula.Daca nu, va rog sa-mi sugerati un filtru pe 2 cai care sa fie compatibil cu cei 600W.Mentionez ca tweeterul din ele are 70W RMS parca.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

3

• Sharky

1

• Luca

1

• Emiliano

1

Top autori în acest subiect

eminence delta15 suna bine,dar ii trebuie minim 80 litrii sa dea si ceva baspaudio e15-350 la feldifuzoarele bune sunt scumpe si e pacat sa le bagi in acele cutiieu zic sa incerci sa imbunatatesti ce ai,sau sa te ajute cinevaori schimbi driverele ori modifici filtrele sau le vinzi asa cum sunt.Inlocuind doar woferele tot cu ceva semipro nu vei obtine mari imbunatatiridaca vrei sa scoti bas mai mult sau mai jos,iti trebuie alte cutii mai mari si mai inerteplus ca schimband difuzoarele,cu siguranta trebuie modificate si filtrele(in special pe partea de inalta)

Link spre comentariu
Vizitator Skorpion

Pai asta incerc sa fac...sa imbunatatesc ceva?Sau la ce alta imbunatatire te gandesti?

Intr-adevar la Eminence delta15 m-am gandit sau la P-audio asta http://mag-audio.ro/index.php?main_page ... cts_id=357.

Filtrul care momentan ii in este este urmotorul http://www.telecomenzi.ro/filtru-pasiv- ... -2319.html.

As pleda pentru Eminence ca nu au numai 400 W si cred ca puterea mea Behringer ep 2500 s-ar descurca mai bine cu ele decat cu P-audio-urile la 600 W, Plus ca la descrieri la filtru mentioneaza ca merge garantat pana la 400W.

Dimensiunile externe ale incintei sunt 690*450*350.

Link spre comentariu

am scris ce as face: inlocuit driverul cu unul cu bobina mai mare si mai de calitate,chiar si sh+recalculat filtrul cu modificarile de rigoare -originalul este unul generic si nu o sa sune bine doar schimband difuzoarein ultima instanta,daca esti multumit,inlocuit si woferul -dintre cele doua eu as merge pe eminence dintr-un singur motiv -suna mai binedar cred ca ai putea trai si cu cel chinezesc original daca se rezolva primele douade regula sunetul prost si deranjant vine de la partea de medii-inalte (drivere proaste + filtre neoptimizate)

Link spre comentariu
Vizitator Skorpion

Da.....ai dreptate,inaltele sunt suparatoare rau,dar am dat partial vina si pe putere(behringer ep 2500).Bineinteles, si bassul ii slab de tot.Il mai compensez cu un subwoofer Behringer B1800, dar la evenimente mici nu il scot din casa si ii duc lipsa:(.As fi dispus sa fac treaba asta inainte sa invesesc ce-i 1000 ron in alte woofere.Cat despre filtru, la cine ar trebui sa apelez pt unul "customizat" ca in preajma (Alba,Cluj) inca nu cunosc pe nimeni sa ma ajute?Ce drivere imi recomanzi?Multumesc!

Link spre comentariu

vezi si tu pe la anunturi de drivere de firma sh de la useri vechi,cu bobina de minim 44mm si care sa le poti monta pe hornul tau(paudio,beyma,eminence).Nu are rost sa dai f multi bani mai ales daca nu scoti cat mai mult din eleeu ti-as recomanda selenium d220ti,are niste inalte supereste putin mai pretentios la filtrare dar pt cine se pricepe nu ceva extraordinar din pacate nu stiu spre cine sa te indrept din zona aia,nici nu sunt prea multi care se ocupa serios de asa ceva,ii cam numeri pe degetevb cu sharky de ex,vezi daca are timp,e de aici de pe forum

Link spre comentariu

Am12 nu era prea breaz cat l-am testat, in special pe partea de medie. Nu stiu cum e fratele sau de 15".De ajutat te pot ajuta cu consultanta daca vei alege niste componente mai de soi. Nu ma complic sa fac filtre pt difuzoare de 2lei.Pentru filtru componentele va trebui sa le cumperi de pe unde apuci, evident ne uitam ce se poate recupera de pe filtrul actual.Pentru a putea face un filtru calumea ar fi nevoie de boxa echipata.

Link spre comentariu
Vizitator Skorpion

Inteleg.Pare prea mare mult de lucru si nu cred ca se merita.Asta in ideea ca sunt pentru hobby,doar uneori mai distram niste pustani.O sa incerc sa le vand si asa poate trec la ceva mai de soi.Mersi oricum de sfaturi:)

Link spre comentariu
  • 9 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări