FIXVID Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 am un amplif care nu demult a fost ditrus prin arderea prefinalilor. dupa ce am schimbat prefinalii, finalii (doar de pe o ramura, ca restu erau ok) lam bagat in priza sa vad daca canta. nam avut noroc si miam dat seama ca operationalu de pe intrare este stricat. lam schimbat cu unul uzat si am incercat din nou amplificatorul. de data asta a mers, dar spre nefericirea mea se auzea un fasait ca si cum nu ai prinde bine un post de la radio :toimonster: am zis ca mai schimb inca o data op.ul (tl072) cu unu nou nout. fasaitul sa atenuat, dar tot se mai aude si deranjeaza :rolleyes: op.ul este alimentat printrun zener de 15v, un cond de 100uf si unu de 100n legate la masa. am masurat tensiunea si e ok (+-15). sa mai schimb inca o data op.ul poate nu mai fasaie delok :smt003 ce poate cauza fasaitu asta? Link spre comentariu
junior Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 Am avut odata probleme cu fasaitul din cauza zenerului ala sau mai exact a condensatorului de pe zener( la un subwoofer) .Cu un condensator defect zenerul baga prin alimentare o frumusete de fasait. Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 7, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2006 am uitat sa mentionez ca fasaitul nu se aude in permanenta, ci doar la anumite frecvente, cam in intervalul 5-10khz sau chiar si mai susde obicei vocea este distorsionata si efectele cu frecvente inalte :prayer: Link spre comentariu
alex mm Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 ...se pot schimba zenerele , cu altele noi , electroliticii de decuplare si cei de 100 nf , doar nu costa asha de mult. Cel mai bine , ar fi sa vezi, pe un osciloscop , riplul pe alimentarea operationalului . :yawinkle: :smt006 Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 8, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2006 am schimbat toate piesele de pe alimentare si tot fasaie :rolleyes: se pare ca problema nu e la etajul de intrare :axe: amplificatorul este cu alimentare nesimetrica, sar putea sa produca conzii de filtraj zgomotele astea parazite? Link spre comentariu
junior Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Tb sa vezi unde apare exact fasaitul :la preamp sau la amp.Cauta intrarea in amp (la iesirea preamp-ului) si scurticircuiteaz-o cu un condensator de 10-100uF la masa.Daca fasaitul persista atunci tb sa cauti problema la partea de amplificare in putere si nu la preamp. Link spre comentariu
FIXVID Postat Iunie 8, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2006 hai ca postez schema: poza mare : http://img503.imageshack.us/img503/6079 ... ema7cg.jpg preamplificatoru e ok, ca lam incercat si la alt amplif si merge bine. OP.ul pe care il invinovateam eu, este acela de pe intrarea amplifului, care a fost schimbat de vreo 3 ori, la fel si piesele care fac parte din alimentarea lui :rolleyes: :rolleyes: interesant e ca nici peak-ul nu imi merge .. si este format doar dintro punte redresoare, un led si o rez (cares functionale) care vin legate la iesirea operationalului si la masa :prayer: pe schema apare +-75 (in baza conzilor de filtraj), dar ampliful este alimentat la o singura tensiune de 100Vca (cand mi sau ars prefinalii era alimentat la vreo 190Vcc :smt003 ) cum spuneam si mai sus nu fasaie non-stop (cand nu are semnal la intrare e mut).. ci doar cand primeste la intrare frecvente de la 1 khz in sus .. ca si cand asculti la radio, nu prinzi bine un post si auzi sunete parazite(sau fashait) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum