Lonerider Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Având câteva zile de concediu (ultimele pe anul ăsta), am reuşit să fac puţină ordine prin casă şi prin idei. In primăvară, mi-am terminat un amplificator cu tuburi, push-pull, la care am ascultat doar redări de pe un CD player Marantz, mp3-uri din calculator sau radiouri online. Şi m-am cam săturat. Între timp, am redescoperit pe la părinţi teancul cu vinyl-uri . Aşa că mi-a trecut prin cap ideea de a avea, lângă amplificatorul cu tuburi şi un pickup, tot cu tuburi...Am găsit la un service RTV un pickup Tesla NZC130 de la care am recuperat mecanica şi din internet, o schemă pentru preamplificatorul phono (ceramic). Şi fiind un aparat cu tuburi, alimentarea va fi gândită tot cu redresare pe tub, transformatorul fiind recuperat dintr-un radioreceptor Victoria, valorile unor componente din schemă urmând a fi recalculate pentru tensiunile acestui transformator. Până acum am proiectat carcasa şi şasiul... Sunt curios dacă pe schema asta se poate asculta şi pe căşti, dar asta o să întreb în altă dată. Zilele următoare mă voi ocupa, încet, şi de electronică. Până una-alta, începutul... Link spre comentariu
YO8CDQ Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Vezi ca radioul Victoria ( Bucuresti 500 ), are pe partea de audio frecventa o clapeta tip comutator care facea trecerea din pozitia radio in pozitia pick-up. Poti folosi schema acestui AAF cu tot cu redresoare. Spor la treaba, Petrica Link spre comentariu
Neluc Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 super!!!!!!!!!!!!!! VK4302 se mai gaseste undeva? (parca asta era tipul dozei). Link spre comentariu
Lonerider Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 super!!!!!!!!!!!!!! VK4302 se mai gaseste undeva? (parca asta era tipul dozei).Da, este doza VK4302, stare bună şi mai am o rezervă nouă VK4202 (arată perfect identic cele două tipuri). Mai sunt şi noi, la peste 100 lei, pe unele site-uri. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Prima grijă e să ecranezi bine acel trafo într-o cutie din tablă de Fe de 1mm grosime. A doua e să-l treci pe priza de 240V, ca să meargă mai rece şi să nu treacă de 7V tensiunea pe filamente. Link spre comentariu
Lonerider Postat Noiembrie 2, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Prima grijă e să ecranezi bine acel trafo într-o cutie din tablă de Fe de 1mm grosime. A doua e să-l treci pe priza de 240V, ca să meargă mai rece şi să nu treacă de 7V tensiunea pe filamente.L-am pus, din start, pe priza de 240Vca, pe secundarul filamentelor, in gol şi fără sarcină, sunt 6,8Vca. Va avea şi o cutie din tablă aplicată peste el, pentru ecranaj, dar şi pentru design, numai ca nu am ajuns la ea, încă. Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Dacă faci redresarea cu lampă, mai ai o problemă: cond de filtraj folosiţi au capacităţile limitate, găseşti în datele lămpii respective valoarea maximă în funcţie de tensiunea redresată. E mai simplu cu diode cu Si, nu mai eşti îngrădit de valori maxime la condensatori, foloseşti şi stabilizare, temporizare... etc. Link spre comentariu
Lonerider Postat Decembrie 15, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Dacă faci redresarea cu lampă, mai ai o problemă: cond de filtraj folosiţi au capacităţile limitate, găseşti în datele lămpii respective valoarea maximă în funcţie de tensiunea redresată. E mai simplu cu diode cu Si, nu mai eşti îngrădit de valori maxime la condensatori, foloseşti şi stabilizare, temporizare... etc.@zal@, nu o sa renunt la redresarea cu lampa... Marea problema a aparut, pentru ca nu am reusit sa restaurez mecanismul de pick-up Tesla, nu am reusit sa stabilizez turatia. Asa ca, intre timp, am capatat un pick-up Telefunken W240 HIFI, cu mecanica functionala, lipsa doza. O sa restaurez componentele acestuia, inclusiv carcasa si tot acolo o sa adaptez si montajul cu tuburi..., dar cred ca voi stagna pana la anul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum