Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sound reactive led in PC

Vizitator The Good Boy

Postări Recomandate

Vizitator The Good Boy

Sall. M-am gandit sa-mi bag in unitatea de la Pc niste beculete albastre care sa licareasca dupa muzica. Problema mea este ca pe internet nu gasesc decat scheme care contin TIP31, tranzistor de care nu pot sa fac rost nicidecum. Rugamintea mea este sa-mi sugerati niste inlcuitoare pentru TIP31 sau o schema pentru "sound reactive led" care nu foloseste TIP31. Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• corneillus

2

• leoncris

1

• K1nderu

1

Top autori în acest subiect

poti folosi orice tranzistor npn cu siliciu cu caracteristici egale sau mai mari ca ale acestuia. aici ai datasheetul tip31 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... Xuwuts.pdf . in primul rand sa ai in vedere puterea totala disipata, care trebuie sa fie 40 w sau mai mare, tensiunea colector emitor Uce mai mare sau egala cu 40 v, si curentul de colector Ic mai mare sau egal cu 3 A. poti incerca de ex un bd 243 http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... Xstrwu.pdf dar cum led-urile consuma foarte putin, cu siguranta ar merge si unul de putere mai mica eventual cu un mic radiator daca se incalzeste chiar si un bd 237, dar mai bine postezi si schema sa vedem si moi despre ce este vorba.

Link spre comentariu

pai nu stiu despre ce e vorba... a cerut un echivalent pentru tranzistorul respectiv, si i-am sugerat un tranzistor echivalent. am specificat ca pentru comanda unor led-uri nu are nevoie de un tranzistor de 40 w ci ar merge si unul de putere mai mica si de aia i-am sugerat sa posteze schema. pentru un led ar merge fara probleme si orice tranzistor din seria BC...

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări