Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Modul Irda

Vlad Mihai

Postări Recomandate

Salutare, am recuperat un modul irda dintr-un tv vechi color cu diagonala mare marca Panasonic, e cu un TDA(nu mai stiu exact de care ) se poate folosi pe post de un receiver(in loc de senzorul ala tsopxxx) la o aplicatie cu lm555? Citisem ceva pe forum dar nu mai retin unde si parca trebuia si o modificare.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Eusebiu Angelescu

4

• Vlad Mihai

3

• godFather89

1

Top autori în acest subiect

Salutare, am recuperat un modul irda dintr-un tv vechi color cu diagonala mare marca Panasonic, e cu un TDA(nu mai stiu exact de care ) se poate folosi pe post de un receiver(in loc de senzorul ala tsopxxx) la o aplicatie cu lm555? Citisem ceva pe forum dar nu mai retin unde si parca trebuia si o modificare.

modulele "irda" din cate stiu au capabilitate in transmisie /receptie date.....cele din TV ...BA (adica au decat receptie):da

Ce vrei sa faci cu el?

Link spre comentariu

păi să fac o comandă de on sau off!

....a!!! e cu totul altceva fata de un modul "irda"...pai atunci este bun pentru aplicatia aceasta (nu trebuie decat sa receptioneze...pentru emise folositi o telecomanda chioara). important mai este si protocolul de transmisie (RC5, etc...chiar personal!)...dar este plin netul de exemple privind implementarea.Pentru ajutor in cazul modulului poate ca ar fi bine sa postati o imagine...ceva (sa nu avem surprize ca este cu ultrasunete :rade: ...si atunci nu mai este buna pentru aplicatia dvs....decat daca si telecomanda stie ultrasunete)Asteptam poze...sau modelul Tv-ului :freaza:
Link spre comentariu

Mai ai nevoie de "ceva" care sa interpreteze semnalul primit si un 555 nu prea se potriveste (cel putin asta am inteles ca ai vrea sa faci).Mai bine pui un TSOPxxx si un mic microcontroller. Mai mult de 10-15 lei nu costa piesele si o sa poti folosi toate butoanele de pe telecomanda (in functie de microcontroller).

Link spre comentariu

....Mai bine pui un TSOPxxx si un mic microcontroller. Mai mult de 10-15 lei nu costa piesele si o sa poti folosi toate butoanele de pe telecomanda (in functie de microcontroller).

Sustin si eu 100% ceea ce a precizat dl @godFather89.....modulul dumneavoastra oricum are vreo 20...25 de ani :da
Link spre comentariu

...si un mic microcontroller.

Microcontroler înseamnă, printre altele, PROGRAMARE. :nebunrau:

Vlad Mihai, văd că îţi place electronica. După cum observi, electronica fără programare devine din ce în ce mai greu de făcut.

Sfatul meu, învaţă ceva programare.

Mai întâi pentru PC, apoi pentru microcontrolere, apoi mai vezi tu pentru ce.

Oricât de complicat ar părea la început, trebuie să spargi gheaţa. Sunt sigur că o să-ţi placă.

Găseşti totul pe Internet. Gratis.

Spor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări