Vizitator stilgar Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Buna ziua.Am achizitionat ptr degivrare jgheaburi o instalatie dedicata. Nu am putut sa fiu acasa la momentul instalarii asa ca am rugat un vecin sa ma ajute. Fiind plecat firma care a montat instalatia nu a terminat treaba si mi-a lasat mie sa montez termostatul.In lipsa unor indicatii ptr necunoscatori (adica eu) si avand doar schema cer ajutor ptr a nu face o greseala:Am de conectat urmatoarele : alimentarea de la sursa de curent, 2 cabluri de la senzor,(astea sunt destul de clare unde ce si cum) si cele 3 fire ale rezistentei.iata schema., ce si cum conectez?!Multumesc Link spre comentariu
valangjed Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Ar trebui mai multe lamuriri.Ce fel de senzor este:bimetal , termorezistenta , termocupla?Contactul legat la 3 , 4 , 5 este comutator sau este in legatura cu termostatul.Rezistenta are 3 fire?Atunci ori e vorba de 2 rezistente ori al treilea fir este pamantarea.Incercati sa dati mai multe detalii , va rog.Teoretic , undeva in instalatie ar trebui sa aveti niste conexiuni cu numerele respective , daca legati fiecare componenta , inclusiv tensiunea de alimentare la cifra indicata in desen ar trebui sa functioneze. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 E atat de greu sa pui un titlu din care sa reiasa despe ce e subiectul? 80% din subiectele de pe forum s-ar putea numi ca asta,daca toti ar face ca tine si,evident,ar fi imposibil de deosebit unul de celalt.De ex,un titlu bun ar fi: "Legare tremostat la instalatie degivrare jgheaburi" Link spre comentariu
Vizitator stilgar Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 multumesc pentru modificarea titlului.ce nu stiu e de fapt totul.recapitulez ce stiu: la poz 6,7 se leaga senzorul.. poz 1 faza, poz 2 nul. intrebarea e ce leg la poz 3,4 si5? Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Eu as incerca schema de mai jos. Am presupus ca unul din firele rezistentei este pentru impamantare (protectie in caz de defectare a rezistentei). Ar trebui sa fie colorat galben si verde si sa nu aiba contact electric cu celelalte doua fire. Rezistenta sper ca se alimenteaza direct la 230V (si nu printr-un transformator) si puterea ei nu depaseste 2000 Watt.De asemenea am presupus ca, contactul 4 al releului se inchide "la frig", cand alimenteaza rezistenta.Asta ar trebui verificat, de exemplu prin inlocuirea temporara a rezistentei cu un bec (veioza) care ar trebui sa se aprinda sub temperatura reglata pe termostat. Este posibil sa fie invers: contactul 3 inchis "la frig", situatie in care il folositi pe acesta in loc de 4. Link spre comentariu
Vizitator stilgar Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 okdeci am incercat cu lampa de control in felul urmator:conectat firele de la senzor, conectat faza si nul si invartit de rotita pentru temperatura. Se aprinde ledul de pe termeostat, se aude sunetul de "cuplare" dar nu vine curent pe nici una din iesiri?!Am gresit undeva? Oare termostatul intrerupe nulul?! Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 conectat firele de la senzor, conectat faza si nul si invartit de rotita pentru temperatura. Se aprinde ledul de pe termeostat, se aude sunetul de "cuplare" dar nu vine curent pe nici una din iesiriPresupun ca faza si nulul le-ai legat la 1 si 2 si asteptati sa apara ceva la contactele 3, 4, 5.Contactele 3, 4, 5 nu sunt legate intern la nimic si de aceea nu va aparea nimic pe ele. Circuitul faza-contacte-consumator (lampa de control sau rezistenta)-nul il faceti dv. in exterior, asa cum e in schema de mai sus. Pentru test s-ar putea folosi orice sursa si orice consumator, de exemplu o baterie si un bec de lanterna. Sau un ohmetru.Intreruperea fazei (si nu a nulului) e recomandabila pentru ca se evita mentinerea fazei in rezistenta pentru majoritatea timpului, cand nu functioneaza degivrarea. Deci riscul de electrocutare sau electroeroziune este mult redus. Link spre comentariu
Vizitator stilgar Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 deci sa inteleg ca ar trbui sa mai introduc o alimentare la pozitia 5 si sa astept ca ea sa iasa la 4? Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Cam asa. Adica faci schema din desenul de mai sus. Pentru testare folosesti lampa de control in loc de rezistenta.Daca lucreaza "invers", adica incalzeste la temperaturi mari, folosesti contactul 3 in loc de 4. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum