Vizitator Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 In acest caz ( AB2 ) eu as propune inlocuirea lui 6N1P cu 6N6P si marirea curentului prin aceasta lampa...avantajele vor fi evidente . Pentru un PP cu cate doua GU50 paralel se pot obtine 150W out ...Sa nu exageram pina la proba contrarie(adica GU..)....orice afirmatie trebuie sustinuta cu probe evidente,montajul (meu)e flexibil eu sunt flexibil ...tuburi pt experimente am fara numar....... In acest moment montez ..inca hardware(trafo,droser,socluri suplimentare pt stab...) Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Defazorul gabriele necesită simulare , poate Lăzăroiu ne ajută(în măsura timpului disponibil ,în secţiunea simulări sau chiar aici ) ,personal(fiind puţin conservator) aş fi făcut acel defazor(cu pentode) aşa:PS. Indiscutabil se obţine 50w/în sarcină ,se poate chiar 65w-70w depinde de Raa... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 În conformitate cu specificaţiile EL34 Telefunken în regimul dat (500V EL34-PP) etaj final se poate obţine 70W/cu5% pentru Raa=4k(practic un vârf de curent 300mA fiecare anod EL34 pentru sarcina dată 4k-Raa). Acum fiecare după priceperea sa(cu gu50-PP/obsedaţi se pate sări bine peste 120W în anumite condiţii fără tuburi-finale în paralel cum specifică hpvictor). Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Defazorul gabriele necesită simulare , poate Lăzăroiu ne ajută(în măsura timpului disponibil ,în secţiunea simulări sau chiar aici ) ,personal(fiind puţin conservator) aş fi făcut acel defazor(cu pentode) aşa:PS. Indiscutabil se obţine 50w/în sarcină ,se poate chiar 65w-70w depinde de Raa... Sperand ca am permisiunea d-lui Gabriel,am facut o analiza SPICE si am obtinut rezultatele din pozele de mai jos. Remarca foarte pertinenta a d-lui Vali a fost de la bun inceput modalitatea de atac a finalelor care permite "adaptarea" oricarui tub final,tubul final in speta,EL34,nu ar fi avut nevoie de un asemenea atac. Defazorul a trebuit putin corectat,in sensul ca fara rezistenta R30 nu ar functiona niciodata ca un defazor ci ca un simplu amplificator diferential,dar si in ceea ce priveste valorile componentelor pentru polarizarile tuburilor. Valorile corecte pentru polarizarile tuburilor din acest defazor sunt cele de pe schema cu recomandarea ca tuburile EF80 ar fi fost mult mai potrivite pentru aceasta aplicatie,sunt foarte stabile si care nu au tendinte de oscilatie in aplicatii pentru acest tip de defazor LONG TAILED PAIR. Amplificatorul este ceva deosebit,performantele sunt excelente iar prezenta NFB nu este necesara,in cazul cand se doreste aplicarea unei retele pentru NFB se poate folosi divizorul recomandat de ,pentru intrarea inversoare a defazorului. Sperand ca nu v-ati suparat d-le Gabriel,va doresc succes in realizarea acestui proiect si nu numai. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Gabriele nu cred că se poate supăra(în fond ,nu el a cerut simulare) ,probabil va trata cu respect situaţia creată(EL34). Acum(în simulare download/file.php?id=30238&mode=view ) aveţi negativare -50V şi vârful de atac -22V/medie ,practic ar mai fi "loc de mers"(către puterea "nesimţită" 70W chiar fară curent de grilă-comandă că doar în final aveţi EL34). Vezi gabriele uneori amplificatorul poate scoate mai mult decât precizezi/preconizezi dumneata(alteori mai puţin). Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Gabriele nu cred că se poate supăra(în fond ,nu el a cerut simulare) ,probabil va trata cu respect situaţia creată(EL34).Acum(în simulare download/file.php?id=30238&mode=view ) aveţi negativare -50V şi vârful de atac -22V/medie ,practic ar mai fi "loc de mers"(către puterea "nesimţită" 70W chiar fară curent de grilă-comandă că doar în final aveţi EL34).Vezi gabriele uneori amplificatorul poate scoate mai mult decât precizezi/preconizezi dumneata(alteori mai puţin).Foarte corect d-le Vali!...am repostat schema cu valoarea negativari pe G1 la EL34. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Da multumesc don Lazaroiu apropo R30 nu vine decuplat la masa undeva?In cazul de fata puterea e limitata si de sectiunea TU de doar 16cm2 (pt bas) asa ca nu ma "arunc" la mai mult! Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 La final(lucrare) să nu uiţi de oscilograma 10Khz-sqw. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 2, 2012 Partajează Postat Noiembrie 2, 2012 Si primele teste ....driverul e destul de critic la reglaje...am montat 47k(ca in simularea lui Lazaroiu)in loc de 82k in anozi si am obtinut lejer 52Vrms pe iesire, am majorat si conzi la 56nF.....ca sa intre si 20hz frumos ,tensiunea pe g2 la EF804 dicteaza si amplitudinea acestui driver(am fixat la 85v din tubul stab.) din pacate am montat setul de EL34 la un client ieri.... si am ramas fara asa ca la probe am folosit 6550...tuburi gretoase greu de pilotat chiar si asa am obtinut 46w /sinus, anodica in schimb cade la 500v asa ca am hotarit sa leg G2 direct la 500v far stab.in serie.......in ansamblu e ok,astept quartetul de KT66 sa-mi vina pe saptamina viitoare si sa inceapa spectacolul intre timp mai pigulesc un pic driverele (ca mai e loc de mai bine) voi lega si nfb-ul (la proba cu finalele).Trafurile de iesire merg" beton" si la 20hz.....singura problema ar fi sensibilitatea ,sper cu KT66 sa am sensibilitate mai buna de 1,2v la intrarea driverului. Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Si primele teste ....driverul e destul de critic la reglaje...am montat 47k(ca in simularea lui Lazaroiu)in loc de 82k in anozi si am obtinut lejer 52Vrms pe iesire, am majorat si conzi la 56nF.....ca sa intre si 20hz frumos ,tensiunea pe g2 la EF804 dicteaza si amplitudinea acestui driver(am fixat la 85v din tubul stab.) din pacate am montat setul de EL34 la un client ieri.... si am ramas fara asa ca la probe am folosit 6550...tuburi gretoase greu de pilotat chiar si asa am obtinut 46w /sinus, anodica in schimb cade la 500v asa ca am hotarit sa leg G2 direct la 500v far stab.in serie.......in ansamblu e ok,astept quartetul de KT66 sa-mi vina pe saptamina viitoare si sa inceapa spectacolul intre timp mai pigulesc un pic driverele (ca mai e loc de mai bine) voi lega si nfb-ul (la proba cu finalele).Trafurile de iesire merg" beton" si la 20hz.....singura problema ar fi sensibilitatea ,sper cu KT66 sa am sensibilitate mai buna de 1,2v la intrarea driverului. Va felicit si va invidiez pentru ca aveti posibilitatea sa munciti si sa traiti din plin din pasiunea dv. de o viata... Imi place acet amplificator si mai ales acum cu tuburile 6550,performantele sunt mult mai faine comparativ cu finale EL34 dar sunt sigur ca si dv. ca si imi veti spune "ca asa a vrut clientul!". Sperand ca nu va supara interventiile mele teoretice,dar curiozitatea nu-mi da pace (!!) asadar am postat si schema dv. dar cu finale 6550 si credeti-ma,performantele sunt superioare proiectului cu EL34 (la pret nu mai stiu si nici nu ma bag!),prima remarca este ca puterea obtinuta pe sarcina este mai mare cu acelasi nivel al semnalului pe intrare. Pentru a modifica schema cu 6550 trebuiesc schimbate cateva valori ale componentelor si anume:R7,R13,R14 si R26 dar si adaugarea lui C13 al carui rol il stiti dv. foarte bine. Daca pentru dv. acestea sunt chestii normale si de rutina si le cunoasdteti foarte bine insa pentru cei dornici de cunoastere si studiu in acest domeniu cred ca reprezinta ceva bun,sper sa nu ma insel.Felicitari dl.Gabriel si tineti-o tot asa,dv. reprezentati un "accelerator" pentru cei mai tineri decat noi! Schema cu 6550: Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Din nou multumiri don Lazaroiu ,cum bine ati intuit "piata"dicteaza..asfel ultima varianta de tuburi finale va fi .... EL34 jj blu in ce priveste 6550 asa este puterea e mai mare dar in cazul de fata dat fiind limitarile:traf iesire "numai" 16cm2 merg pe EL34 mai ales ca se pupa perfect si cu Raa dar mai ales tensiunea anodica de 500v si curentul la putere nominala....care scade si mai mult tensiunea anodica ,am in vedere si o varianta cu 6550(kt88) cu traf...de fapt cu 2 trafurii(c-core) de 32cm dotat si cu knfb (prieteni stiu de ce ......in sfirsit le va veni rindul)Sa nu uit...nu m-ati lamurit cu R30 de 1M :ramine asa....?? Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Din nou multumiri don Lazaroiu ,cum bine ati intuit "piata"dicteaza..asfel ultima varianta de tuburi finale va fi .... EL34 jj blu in ce priveste 6550 asa este puterea e mai mare dar in cazul de fata dat fiind limitarile:traf iesire "numai" 16cm2 merg pe EL34 mai ales ca se pupa perfect si cu Raa dar mai ales tensiunea anodica de 500v si curentul la putere nominala....care scade si mai mult tensiunea anodica ,am in vedere si o varianta cu 6550(kt88) cu traf...de fapt cu 2 trafurii(c-core) de 32cm dotat si cu knfb (prieteni stiu de ce ......in sfirsit le va veni rindul)Sa nu uit...nu m-ati lamurit cu R30 de 1M :ramine asa....?? R30 de 1M este decuplata dinamic la masa prin C9 (100nF),daca doriti sa folositi intrarea neinvesoare a defazorului (grila G1 a lui U5) pentru a aplica o fractiune din tensiunea de la iesire (NFB),atunci se renunta la C9 si se va folosi reteaua divizoare recomandata de pentru a "calibra" convenabil ponderea NFB,dar v-am spus,amplificatorul are performante faine si fara NFB.Defazorul LTP nu va functiona niciodata ca defazor in lipsa lui R30. Daca veti aplica si NFB atunci veti fi nevoit sa ridicati potentialul semnalului la intrare pentru a obtine la iesire aceeasi putere,iar prea mult nu veti castiga. Datorita configuratiei proiectate de dv. adica; defazor LTP cu pentode si atac capabil de curenti de grila prezenta unei retele NFB nu va ajuta prea mult,eu asa as facea...,ma rog,nu va invat eu pe dv. ce trebuie sa faceti. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Din nou multumiri don Lazaroiu ,cum bine ati intuit "piata"dicteaza..asfel ultima varianta de tuburi finale va fi .... EL34 jj blu in ce priveste 6550 asa este puterea e mai mare dar in cazul de fata dat fiind limitarile:traf iesire "numai" 16cm2 merg pe EL34 mai ales ca se pupa perfect si cu Raa dar mai ales tensiunea anodica de 500v si curentul la putere nominala....care scade si mai mult tensiunea anodica ,am in vedere si o varianta cu 6550(kt88) cu traf...de fapt cu 2 trafurii(c-core) de 32cm dotat si cu knfb (prieteni stiu de ce ......in sfirsit le va veni rindul)Sa nu uit...nu m-ati lamurit cu R30 de 1M :ramine asa....?? R30 de 1M este decuplata dinamic la masa prin C9 (100nF),daca doriti sa folositi intrarea neinvesoare a defazorului (grila G1 a lui U5) pentru a aplica o fractiune din tensiunea de la iesire (NFB),atunci se renunta la C9 si se va folosi reteaua divizoare recomandata de pentru a "calibra" convenabil ponderea NFB,dar v-am spus,amplificatorul are performante faine si fara NFB.Defazorul LTP nu va functiona niciodata ca defazor in lipsa lui R30. Daca veti aplica si NFB atunci veti fi nevoit sa ridicati potentialul semnalului la intrare pentru a obtine la iesire aceeasi putere,iar prea mult nu veti castiga. Datorita configuratiei proiectate de dv. adica; defazor LTP cu pentode si atac capabil de curenti de grila prezenta unei retele NFB nu va ajuta prea mult,eu asa as facea...,ma rog,nu va invat eu pe dv. ce trebuie sa faceti.Ok am inteles,voi reface testele peste citeva zile cind vor veni tuburile blu.... icon_jook Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Va rog sa aveti in vedere si acest defazor foarte performant de tip LTP si la care-i puteti aplica NFB fara probleme iar sensibilitatea la intrare fiind convenabila.Distorsiunile sunt foarte mici pe o sarcina de 50K (THD<0.12%). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Va rog sa aveti in vedere si acest defazor foarte performant de tip LTP si la care-i puteti aplica NFB fara probleme iar sensibilitatea la intrare fiind convenabila.Distorsiunile sunt foarte mici pe o sarcina de 50K (THD<0.12%). aur de 24 de carate!! acum o intrebare :s-a mai folosit vreodata o heptoda pe post de driver,sigur poate sa para o timpenie....dar sa ma explic, mi-a venit din greseala 20 de tuburi in balon de metal ,modelul 6A7...in loc de ce vroiam .....(si mi-au ramas gratis) !! nu as putea lucra cu ele in o configuratie precum cea de sus....in locul pentodelor EF80 ...??(sa le dau o utilitate) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum