Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

inlocuire releu....

Vizitator

Postări Recomandate

cum pot sa inlocuiesc schema asta cu releu, cu una cu tranzistor(i).. sa se aprida 2 led-uri doar cand e ridicat un pushbutton.. ps: trebuie sa consume fff putin...Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Craciun

6

• Extasy2525

5

• Bala

3

• Kreator

1

Top autori în acest subiect

pai cred ca actunci cea mai buna modalitate e sa elimini releul si sa pui un touch care atunci cand apesi pe el sa deconecteze ledul, nu cred ca ai alta solutie sa pui in locul lui ceva :(

Link spre comentariu

e pt bicicleta.. am pus eu un surubel care atunci cand apas frana nu mai face contact..stiu k se poate face cu un tranz.. dar partea ashpa e k tranz conduce cand trece curentul prin el.. asta trebuie sa nu conduca decat daca e lasat singur...fara curent......

Link spre comentariu

"pushbuttonul" e apasat mereu de maneta in poz initiala.. atunci cand apas maneta sa pun frana sa mi se aprinda stopurile pe spate. trebuie sa existe o solutie.. in electronica nu exista "nu se poate"....

Link spre comentariu

pai yo nu inteleg de ce te complici cu relee, tranzistoare si alte chestii...nu poti sa faci in asa fel incat sa existe doar ledul respectiv, bateria si un touch? pur si simplu, cand apesi frana touch-ul sa faca contact si ledul se prinde alimentandul cu bateria....eu am pus o poza cu ceea ce vreau sa zic...

Link spre comentariu

e pt bicicleta.. am pus eu un surubel care atunci cand apas frana nu mai face contact..stiu k se poate face cu un tranz.. dar partea ashpa e k tranz conduce cand trece curentul prin el.. asta trebuie sa nu conduca decat daca e lasat singur...fara curent......

Leaga-i baza cu un 10K la masa! Nu se va mai aprinde!
Link spre comentariu

Deci tu vrei ca atunci cand butonul e on sa fie LED-ul stins si cand e off sa fie aprins, Da? Daca da faci asa: Legi colectorul unui BD135 la +12V la baterie(sau cat ai) in emitor legi Led-ul spre masa De la colector la baza legi o rezistenta de cativa Kohm(10K) si de la baza la masa pui butonul Touch. Cand apesi pe buton si e on trz. se blocheaza si stinge LED-ul cand ai deshis butonul TRZ. conduce si LED-ul sta aprins. Succes !

Link spre comentariu

Vezi ca trebuie sa limitezi si curentul prin LED la 20-25mA asa ca pui o rezistenta in serie cu LED-ul si o dimensionezi in functie de ce baterie ai ( R=(Ubat-Uce-2V)/25mA si iti da valoarea in Kohm=>exemplu R=(12-1-2)/25=9/25=aproximativ 0,36Kohm). Bafta !

Link spre comentariu

ma.. eu am un acumulator de nk 3310.. ce mi-ai dat ca schema.. descarca acum ala intr-un rezistor...asa ochiometric la o bat care in scurt imi da cativa amperi...imi tre o rez destul de maricica.. dar imi mananca acumulatorul repede..deci i`m back to square 1

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări