Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum pot identifica tipul de EEPROM din software ?

XAN77

Postări Recomandate

fac acuma o placa cu PIC, LCD si TSOP1736 care sa afiseze codul telecomenzii ca sa pot compara 2 telecomenzi sa vad daca emit acelasi cod si daca vreuna este programabila (universala) sa o pot programa si verifica cu verifica cu acest montaj. Vreau sa mai adaug o functie si anume de sa pun 2 socluri de 24Cxx ca sa pot copia in eeprom vechi intrunul nou fara programator, sa fie ceva practic. Problema e ca nu prea am la dispozitie pini pentru taste si as vrea ca picul sa verifice din soft daca memoria ce trebuie copiata este de 1,2,4,8 KB etc. ca sa stie cat sa citeasca si cat sa programeze in cealalta . Este posibil sa le trateze pe toate ca si cum ar fi de 128K de exemplu ? Daca initiaza o citire de la adresa 4000 de exemplu la o memorie de 1K, ce va citi? si daca va scrie la aceeasi adresa la cealalta memorie, se va altera vreo locatie valabila din cei 1024 octeti reali ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• XAN77

2

• lucicop

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut,Unele memorii EEPROM au adresa specificata pe 2 octeti, altele pe 1. Aici va fi o problema, pentru ca daca dai adresa pe 2 octeti pentru o memorie cu adresa pe 1 octet, nu stiu ce se intampla. Banuiesc ca ia doar ultimul octet ca fiind adresa.La memoriile din aceeasi familie (adresa pe 1 octet sau pe 2 octeti), bitii din adresa pentru adresele neimplementate sunt Don't Care, deci daca specifici o adresa nesuportata, se va scrie la o adresa mai mica in memoria curenta, deci iarasi probleme.Lucian

Link spre comentariu

crde ca ma voi stradui sa pun o tastacu care o sa intru in mod copiere memorie si implicit selectare tip memorie si vos bascula (complicandu-ma un pic soft) din aceeasi tasta intre diferitele tipuri de memory iar la fiecare apasare de tasta se va verifica daca este apasata 1 sec. dumai asa se va incepe procesu de copiere urmarind tipul de memorie la care a ajuns selectarea. Mda , se poate dar sa vad de unde mai scot o tasta ca sunt cam ocupate :rolleyes: da ma descurc eu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări