Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

recuperare date hdd mort

pingu95

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

6

• pingu95

6

• pop_ady44

1

• DonNCSS

1

salut.

nu inteleg o treaba: de ce l-ati declarat mort?

ai masurat ceva pe acolo, vezi putin niste diode busite, un traseu intrerupt....

pot fi o groaza de chestii. ia dumneata o lupa si un multimetru si s-ar putea sa gasesti ceva.

fisurile pot fi foarte fine, de aceea la prima vedere totul pare ok.

foloseste asa ceva pentru inspectie vizuala: http://www.dentcafe.com/produse_det.php?prod_id=16

succes

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator andrei_teopop

Daca este scurt pe alimentare, s-a mai discutat, se scot fizic din circuit diodele de protectie si se procedeaza la recuperarea de date.P.S: orice placa de baza decenta cu SATA II configurata AHCI, suporta hotplug la HDD, in plus conectorul de alimentare SATA este conceput de niste "baieti destepti", date fiind lungimea diferita, configuratia si dispunearea pinilor, este practic imposibil sa aveti parte de un scurt circuit.

Link spre comentariu

Incercati sa introduceti hdd intr-un hdd enclosure. Eu la fel am patit cu un hdd WD. NU boota deloc cu hdd conectat la pc. Am schimbat hdd si pc functiona corec. Am introdus hdd vechi intr-un hdd enclosure si am reusit sa recuperez si datele. Poate functioneaza si la dumnevoastra. Bafta.

Link spre comentariu

am patit si eu ceva la fel in trecut si exact cum sa spus mai sus, l-am pus extern si a recunoscut hdd-ul dar, desigur am facut boot de pe altul ca pe cel in cauza nu-l vedea in bios! se poate incerca, fie intr-un enclosure cum vi sa zis mai sus, fie sa se booteze de pe alt hdd si pe urma sa se constate ca nu functioneaza. daca nici cum nu functioneaza se verifica treseele si diodele....cum sa mai zis tot mai sus....daca niciatunci pai luati doar partea de electronica si o schimbati cu alta asemanatoare de la acelasi tip de hdd si se salveaza datele, dar dac nici asa nu functioneaza atunci e posibil sa fie problema de la capetele de citire a platanelor sau electromagnetul si aici nu aveti ce-i face decat daca aveti un "clean room" dar ma indoiesc ca ii puteti face ceva dumneavoastra!Oricum hdd-ul care face astfel de probleme, din propria experienta, nu mai are mult de "trait" chiar si daca se reuseste salva datele.La o firma de recuperare e o solutie DOAR DACA aveti documente ff importante....avand in vedere preturile....dar daca e vorba de documente de uz mai mult personal....precum ce stiu eu referat...lucrare de diploma...muzica, filmeetc...atunci nu se merita!!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări