Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv Nei Sasiu E5

tiby_1981

Postări Recomandate

Buna seara.Am o problema cu tv de mai sus,pe partea de tv merge bine am sonor si imagine.La conectarea pe AV imaginea prezinta desincronizare generala si se aude sonorul de pe postul tv memorat,pe AV nu am semnal sunet.Imaginea pe AV se sincronizeaza doar daca scot tranzistorul T912 BC 547B conectat intre pinul 12 procesor CTV 322 v2.0 la pinul 16 jungla TDA 8362,insa sonorul tot nu se aude.Am schimbat TDA8362 si CTV 322 v2.0 BC 547B insa fara nici un rezultat,tensiunile sant conform schemei.Este un tv mai ciudat,nu am la el TEA2014,IC903 74HCT241,comutatorul cu tranzistor pentru pinul 8 scart nu este conectat.Ce sa ii mai fac......

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mariantoader82

6

• dan cod

3

• tiby_1981

1

• popa ionut

1

• 2 ani mai târziu...

Va salut!

Am un Nei sasiu E5 cu componentele de mai sus ,are B1  133v si nu  se regleaza la 118v(mai mare tensiunea se regleaza) deasemenea si celelalte tensiuni sunt marite.

Condensatorii din primar si secundar  sunt in regula ,rezistentele din primar sunt in parametri si nu stiu ce ar mai trebui verificat , o sugestie va rog !.

Link spre comentariu

Am verificat piesele din snubber ,inlocuit BA159 condensatorul de 220 pf /1,6kv nu am cu ce sa-l verific si prin inlocuire cel mai mic care-l am e de 3nf/2kv ,am verificat si piesele  din bucla de reglaj ,e in ordine totusi B1 e tot 133v.

Link spre comentariu

Au fost primele care le-am verificat (330k si 820k) ca de altfel toate rezistentele ,tda4605 nu l-am schimbat ,oricum l-am lasat asa ,la vechimea lui nu se mai merita (tub obosit) .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări