Dr.L Postat Noiembrie 21, 2012 Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Si nitrolacul are o rezistenta mecanica,de mai bine nu l-ai pune. Sa nu mai zic,ca daca arde,atunci arde! Link spre comentariu
Avram Ion Postat Noiembrie 21, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 21, 2012 Tot la nitrolac m-am gandit si eu dar nu-mi pot da seama care este, in magazine sunt o multitudine de asa zise "lac lucios pentru lemn" si nu stiu ce sa aleg. In trecut am avut un tip de lac (de mobila) care avea un miros asemanator cu diluantul, acum am cumparat un lac care tind sa cred ca este pe baza de apa, si nu se intareste nici in 24 ore, plus am stat si cu feonul pe el circa 2 ore. Daca stie cineva cum arata o cutie de lac cu uscare rapida(nitrolac) il rog sa-mi trimita pe PM un eventual link cu poza respectiva, ca sa stiu si eu ce caut .De luat foc nu are cum sa ia, puterea scoasa din transformator nu va fi niciodata mai mare de 60%. Multumesc. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Si de partea cu rezistenta mecanica ca de guma (de mestecat) nu zici nimic? Sau rolul lacului nu e sa fixeze spirele calumea? Link spre comentariu
Dan57 Postat Noiembrie 23, 2012 Partajează Postat Noiembrie 23, 2012 eventual link cu poza respectiva, ca sa stiu si eu ce caut .De luat foc nu are cum sa ia, puterea scoasa din transformator nu va fi niciodata mai mare de 60%. Multumesc.Asa arata sticlutele de la Obor cu nitrolac. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iulie 3, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 3, 2013 salutare, abia acum 3 saptamani am reusit sa bobinez trasformatorul in cauza. S-a bobinat astfel: primar: 0-200-220-230 cu sarma de 1,7 secundar: 0-110-220-230-240 ............. 0-110 sarma de 2mm, iar de la 110 la 240 sarma de 1,7mm.Sarma folosita are diametrul de 1,75mm cu tot cu izolatie (cam 1,7 mm efectiv). Pentru impregnare am folosit un lac special care dupa o incalzire la aproximativ 100 grade celsius si cam 1 ora s-a transformat intr-o pelicula foarte rigida. Respectivul lac se foloseste la generatoare de peste 1Mw pt impregnare . O sa atasez si poze cat de curand.Multumesc tuturor pentru indicatii. Link spre comentariu
Dan57 Postat Iulie 4, 2013 Partajează Postat Iulie 4, 2013 sPentru impregnare am folosit un lac special care dupa o incalzire la aproximativ 100 grade celsius si cam 1 ora s-a transformat intr-o pelicula foarte rigida. Respectivul lac se foloseste la generatoare de peste 1Mw pt impregnare . O sa atasez si poze cat de curand.Multumesc tuturor pentru indicatii. Lac de bachelita. Link spre comentariu
Avram Ion Postat Iulie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iulie 4, 2013 sPentru impregnare am folosit un lac special care dupa o incalzire la aproximativ 100 grade celsius si cam 1 ora s-a transformat intr-o pelicula foarte rigida. Respectivul lac se foloseste la generatoare de peste 1Mw pt impregnare . O sa atasez si poze cat de curand.Multumesc tuturor pentru indicatii. Lac de bachelita. nu stiu exact e posibil, dar are miros de diluant si odata incalzit devine foarte rigid... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum