morocanosul Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Sta-ti linistiti!O sa avem atat de mult GAZ, incat o sa apara o problema cu surplusul...la fel ca in cazul EOLIENELOR sau Panourilor Fotovoltaice.Sunt curios daca o sa scada pretul energiei...pentru noi,romanii?Cum crezi are sa scada,cand gazul de productie interna,il exportam la un pret ridicol de mic,pt.ca ulterior sa-l importam de rusi cu un pret de 3,4 ori mai mare? Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Stai un pic sa inteleg, vrei tevile comune pe la tine, nu vrei sa le izolezi dar nici sa platesti parte comuna? Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 da vreau sa nu platesc, pentru ca nu am cerut eu sa treaca acele tevi pe acolo si hai sa o luam si pe partea cealalta: daca tevile alea treceai pe afara. cam cata caldura cedeau catre D-zeu? AAA atunci si le izolau imediat si le bagau pierderile pe gat la clienti, nu? Ei nu pot sa evalueze cata caldura cedez eu la vecini si la tevile lor, dar cata caldura imi dau ei mie, imediat calculeaza, si inca destul de elaborat! furnizorul le foloseste pentru a duce caldura la clientii lui, de ce nu platesti si muzica de la vecinu? sau de ce nu platesti si lumina care-ti intra in caza de la vre-o firma privata de langa tine (in cazul meu billa)? trec prin apartamentul meu, sa treaca, dar sa nu ma puna sa platesc, repet, daca se sparg cine plateste? vecinii, furnizorul de caldura? legat de pretul centralei, eu am cumparat centrala cu 2200. am pus-o pe perete si a dracu nu vroia sa dea nici apa calda nici caldura . dupa ce am mai bagat mana in buzunar si am tras gaz pana la ea, tevi prin toata casa, curent.. si calorifere noi am inceput sa primesc caldura, asa ca nu imi spuneti mie ca sa iti pui centrala costa 2000ron, ca va invint sa imi mai montati una cu banii astia! Pana la urma, ti-ai pus repartitoare si iti dramuiesti consumul cum vrei, dar eu care ma intreb: oare cat mai o mai consuma vecinii mei luna asta??? din cate stiu aceasta cota comuna este x % din factura totala. adica eu sunt la mana celorlalti vecini, pe banii mei, nu? Multumesc! Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Cu cat va taxeaza pentru tevile instalatiei imobilului care trec prin apartament ce valoare in lei reprezinta? In alta ordine de idei, masurarea la fractiune de calorie, primita sau cedata nu cred ca se justifica financiar datorita costului echipamentului necesar, plus ca oricare aparat de masura are erori mai mari sau mai mici.O astfel de situatie a fost la mine pe scara, pentru cei care doreau sa isi instaleze centrala era justificata separarea, dar au optat pentru separare si cei care nu doreau centrala si au platit cca.700 lei ca sa obtina eventual cu 1 leu mai putin la factura, ei utilizand gazul ca si mine, doar pentru gatit. Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 parti comune 30ron pe octombrie, nu stiu cat este de la tevi.atata timp cat eu am renuntat la un serviciu, de ce sa mai platesc?Am izolat apartamentul si nu vad ce beneficiu am de la vecini, asta cu conditia ca mai am numai 1 vecin care mai este racordat la sistemul centralizat. Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Pai poate se calculeaza gresit, aveti radiatoare functionale pe casa scarii unde locuiti? Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 16, 2012 nu, sunt blindate. Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Atunci, dupa parerea mea, platiti cam mult pentru partile comune, am sa incerc sa aflu cat reprezinta acestea(in lei) la noi in bloc si revin cu informatii. Link spre comentariu
danb1974 Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 da vreau sa nu platesc, pentru ca nu am cerut eu sa treaca acele tevi pe acoloNici vecinu de jos n'a cerut sa treaca pe la el coloanele de apa si canalizare care le folosesti.Dupa logica ta miine vecinul ala iti va explica ca daca vrei sa te caci, sa-ti tragi frumos canalizarea pe afara si nu prin apartamentul lui.De fapt el n-a cerut nici sa stai in capul lui, asa ca te rog sa-mi muti apartamentul undeva pe afara prin curte.Cit despre centrala, ai zis pretul centralei ti-am dat pretul centralei. Restul depinde, eu de exemplu aveam calorifere (d-astea moderne), au trebuit doar spalate si trase alte tevi. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Dupa logica ta miine vecinul ala iti va explica ca daca vrei sa te caci, sa-ti tragi frumos canalizarea pe afara si nu prin apartamentul lui.Corect :ras:Lumea nu intelege,sau nu vrea sa inteleaga,ca in momentul cumpararii unei locuinte situata in comun cu altele,trebuie sa respecte anumite reguli, unele scrise,in legea asociatiilor de proprietari,unele nescrise,de bun simt.S-au trezit instinctele de proprietari,si cred ca pot face tot ce poftesc,indiferent daca afecteaza sau nu conditiile de trai ale celorlalti proprietari,cu drepturi egale cu cel care se trezeste mai cu mot decat ceilalti,Nu odata s-au intalnit astfel de cazuri,cand coloana de aerisire a fost intrerupta pr ca locul respectiv era ocupat de acea coloana,si omul a socotit ca acolo poate tranti un frigider sau alta mobila.Exista lege,si aici e discutabila treaba,pt ca aceasta lege este ignorata ca multe altele si nu se aplica la noi,dar cum se spune,unde e lege nu e tocmeala,probabil va veni vremea cand vor fi respectate si la noi.Nu vrei sa respecti aceste reguli,fa-ti frate casa pe pamant,si nu te obliga nimeni sa suporti aceste reguli. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Unele lucruri sant indispensabile cum e canalizarea si care ocupa un spatiu special destinat care nu este al tau !!! si altceva este luxul gen caldura centralizata . NU se poate obliga cineva sa plateasca caldura care merge la vecin , e o aberatie !!! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Pai poate vecinul de sus,considera caldura indispensabila...de unde pana unde a trai decent la caldura iarna a devenit un lux?Am fost si eu in situatia de a plati ce se "scurgea"ca si caldura pe acele tevi,si pot sa-ti spun cu certitudine,ca dupa ce am debransat total blocul de la termoficare,s-a cunoscut la factura de gaz,deci oricat te-ai tine de batos,banii aia tot ii vei da,dar probabil o sa ai satisfactia ca ii dai pe ce arzi tu in centrala,dar efectul asupra bugetului va fi acelasi,fie ca-ti place sau nu. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 in cazul asta el trebuie sa-mi plateasca taxa pe tevile lui care-mi invadeaza proprietatea ... nu trebuie sa-i platesc eu pierderile lui !personal Nu locuiesc in tara ..... Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Cand ai cumparat apartamentul,ai vazut acele tevi? de ce n-ai pus conditia la cumparare ca acele tevi sa dispara ca te deranjeaza?E o vorba,regulile jocului nu se modifica in timpul meciului dupa bunul plac al jucatorilor...indiferent ca joci in tara sau afara Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 18, 2012 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2012 nu ma deranjeaza tevile ci faptul ca trebuie sa platesc ca trec acele tevi prin apartament.nu cred ca vecinii de jos platesc pentru tevile de canalizare, apa rece, gaz.la un apartament izolat, chiar daca se opreste caldura nu cred ca va fi chiar asa de mare cresterea la consumul de gaz.sunt luni in care partile comune au ajuns si la 100ron/apartament debransat. cu banii astia acopeream gaz+curent 1/4 din luna.Deci sa nu divagam, este vorba de facptul ca platesc pentru ceva ce nu consum in mod voit si asupra caruia ca nu am nici un control. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum