Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum functioneaza repartitorul?

dem3ntor

Postări Recomandate

La noi candidatii pentru postul de primar, inainte de alegeri organizeaza fiecare cate un eveniment in diferite cartiere, cu bere, mici si manele. Totul pe gratis desigur (pentru cetateni). Oamenii voteaza candidatul care a organizat evenimentul mai fain, sau care a avut micii mai buni. Nu se gandesc ca la iarna nu o sa poata plati incalzirea sau ca nu o sa mearga incalzirea bine, se gandesc doar la candidatul care a dat cele mai multe cadouri.

Stii vorba aceea: Fa-ti iarna car si vara sanie!(ceva aprox) Cam asa am patit si eu o data cu ROM...am fost practic inselat de reclama mincinoasa si cand au inceput sa vina facturile....?? :limb:  :qetrwe  Asa se intampla cand te iei dupa povesti,NU CITESTI :95  si semnezi ca...primarul!!(care nici macar nu esti)! :rade:  :ras:

Link spre comentariu

dar la MAZARE, de ce pretul Gigacal. este DUBLU? 

Pentru ca Mazare a ales sa nu mai subventioneze gigacaloria din bugetul de stat.

A ales sa nu mai plateasca toate pierderile datorita izolatiei tevilor lipsa ori a apei scoasa din calorifere pentru spalat si etc.

Si pana la urma mi se pare normal, de ce sa platesc eu contribuabil pentru caldura celor din Constanta mai ales cand ei n-au niciun gand de termoizolatie ca "ce te intereseaza pe mine cat platesc eu" .  :reytre

Link spre comentariu

[...] Intrebati de ce nu renunta ,motiveaza ca nu pot sa se debranseze pentru ca nu le dau voie cei de la primarie.Oare,chiar asa sa fie?

Pai ei nu sint abonati la CET?Calitatea de abonat i-ti da dreptul sa renunti la acel serviciu daca nu mai esti multumit de el,precum la telefon,cablu,etc.Nu?Cred ca mai degraba de vina e comoditatea. [...]

Citeste articolele de ziar ce am postat cu cateva comentarii mai sus (le mai postez inca odata aici dupa acest mesaj). Daca vrei sa te debransezi de la incalzirea centrala, trebuie sa depui cereri, sa platesti taxe, etc., scoti 3.000-4.000 lei din buzunar si la urma primesti raspuns negativ, adica ti se interzice sa te debransezi. Daca te debransezi ilegal, atunci primesti mai multe amenzi de la diferite institutii, in total intre 3.000-10.000 lei (de obicei pe la 3.000-3.500 lei pentru abonati casnici). Pe langa asta, vin agenti de la politia locala la tine acasa si iti fotografiaza toate incaperile din locuinta. Daca nu ii lasi sa intre in locuinta, mai primesti o amenda si pentru asta. Citeste articolele postate de mine si vei ramane fara cuvinte... Cand pentru o centrala proprie platesti 2.000 lei si mai platesti inca 1.000 lei pentru instalare, ti se pare inacceptabil sa mai platesti inca odata aceasi suma si pentru amenzi. Dar din fericire in ultimele luni multi au dat primaria si CET-ul in judecata pentru acest lucru, sper ca toti sa castige si sa fie returnati banii la absolut toti fosti clienti care au fost amendati ilegal.

Aici urmeaza articolele de care spuneam...

Un articol despre intentia de modernizare a unei mici parti din reteaua de distributie, unde "pierderile din retea depasesc 50 la suta":

http://www.aradon.ro/finantare-elvetiana-pentru-arad/1460764

Articol despre debransari unde se aminteste si ca "procentul pierderilor din retea la nivelul minicipiului sunt la 40 la suta":

http://www.aradon.ro/evadati-din-reteaua-cet/1460902

Articol unde sunt descrise amenzile:

http://www.aradon.ro/tavalugul-amenzilor-peste-debransatii-de-la-cet/1460177

Articol despre oamenii care merg in instanta:

http://www.aradon.ro/debransarea-dusa-in-instanta/1464496

Un alt articol despre incalzirea centrala, care da de gandit:

http://www.aradon.ro/scrisori-de-la-cititori-cat-ne-costa-de-fapt-caldura/1472349

Noi procese la tribunal pe tema debransarii "ilegale" de la incalzirea centrala, respectiv legalitatea "amenzilor" uriase:

http://www.aradon.ro/debransarea-ilegala-pe-masa-judecatorilor/1479013

La Arad continua scandalul cu debransarile "interzise" ilegal:

http://www.aradon.ro/razboiul-din-casa-scarii/1488176

Sper ca nu am uitat nici un articol. Dupa cum vedeti, toate articolele sunt din ultimele luni, de cand s-a dat drumul iar la incalzire. In cazul de fata nu se poate spune ca presa ar dezinforma cititorii, datele si problemele amintite in articole sunt reale. Dupa cum vedeti, ca cineva sa se debranseze de la incalzirea centrala, are nevoie de o suma enorm de mare, ce multi nu au.

Link spre comentariu

Ai plati in plus pentru el?

Un radiator d-ala e 150-200 lei. Un termostat de ambient (poate si cu ceva mai multe functii)...cam tot atat!

E complet neviabil din punct de vedere economic.

Dar, daca tu vrei, poti conecta fara probleme un termostat de ambient inaintea radiatorului si lasi radiatorul pe temperetura maxima.

In legatura cu repartitorul, mai citeste inca o data subeictul asta.

Treaba e simpla: radiatorul are o temperatura, aerul are o alta temperatura. In aceste conditii, radiatorul cedeaza o cantitate de caldura destul de bine determinata.

Repartitorul se programeaza pt fiecare radiator in parte (si aici, destul de ok).

Apoi, cantitatea de caldura corect masurata de gigacalorimetrul din beci se imparte la ce masoara toate repartitoarele din bloc, in mod proportional cu ce masoara ele.

O metoda relativ decenta...

Nu, nu as plati,  pentru ca eu cred ca voi plati mai mult factura la energie si din acest motiv nu vad de ce as face acest lucru.

Ma indoiesc la modul sincer ca factorul economic are un rol relevant aici,la cate pocnitori electronice chinezesti sunt pe piata/mai ales in acest process de reglare temperatura , unde nimeni nu-ti cere o rezolutie a temperaturii si un histerezis impus  mic/ impactul economic in acest caz ,doar  dotand un calorifer electric cu un termostat ambiental, renuntand la termostatul clasic / deci in fapt un upgrade care fara doar si poate exprima o diferenta de pret si nu un pret pentru un device “new”, fara pretentii si functii pe ore si zile , este derizoriu si daca ar creste vanzarile pe acest segment doar ca au dotat caloriferul si cu asa ceva , ti-ar mai pune gratis si o combina audio.

La fel cum ma indoiesc de faptul ca un proces este mai bine controlat in mod indirect decat in mod direct indiferent de ce reprezinta acel proces.

Nu am ce sa recitesc in legatura cu repartitorul , pentru ca nu am citit , inca postarile., dar fara doar si poate am sa o fac cu prima ocazie cand am timpul disponibil si asta pentru ca am tot interesul si nu pentru ca cineva imi spune ce sa fac.

Iar treaba nu este atat de simpla cum o prezentati dumneavoastra.

Intai de toate va rog sa corectati faptul ca repartitorul citeste temperatura si ca nu-i termometru si pe urma mai vedem, am mai postat nedumerirea mea asupra acestui aspect , in fel si chip insistand asupra acestui lucru,  este pacat ma gandesc , la modul ca vor mai citi si altii acest post al dumneavoastra  si probabil si vor ramane cu aceasta impresie..

Cat despre metoda relativ decenta , iar am mari dubii si despre cat de corecta este ..

Pai , sa mergem catre exemple atipice

O scara de bloc si 40 de apartamente .

Gigacalometru masoara ce se injecteaza in sistem/ eu il vad ca un ampermetru in serie cu un consumator/ inregistreaza o diferenta de temperatura , tur/retur si un debit al agentului termic intr-un timp dat  , pe care-l ti-l exprima in gigacalorii  si spune, bai fraierilor  atat v-ati bucurat de mine, atat platiti , gigacaloria avand un pret definit pe factura.

De ce spun fraieri? pai uite de ce … din toata scara cu respectivele apartamente 40 la numar deschidem doar 4 calorifere, sa zicem eu si 3 vecini, atat, doar atat,  din cele 120 de calorifere/ mergand pe ideea ca fiecare apartament are in medie 3 calorifere/

Tot ce inregistreaza gigacalorimetru se imparte la acesti fraieri , restul zic asa , domne ‘am repartitor si deschid cat vreau si cand vreau si omul are dreptate ca este dreptul lui , castigat acum vre-o 25 de ani , parca tot asa in ajun de Craciun/ vorba vine doar ca in fapt este cu totul altceva/

Repartitorul din pacate a fost gandit pentru oameni cu o stare financiara medie spre bine si nu pentru saracia care ne inconjoara din toate partile, asa ca acel consum repartizat este cat de cat corect  atat timp cat are un numar minim de utilizatori , zic eu undeva la 75-80 % iar  ecartul de consum intre consumatori se face pentru cei care vor “lux” si  tin caloriferul deschis toata ziua, deschid ferestre si in general nu isi pun problema ca-s rupti in cur cand vine factura si atunci este si corecta repartizarea si implicit costul.

Unde crezi ca se duc pierderile ? de pe tot circuitul tur , retur si cine la plateste ? daca sunt doar 4 utilizatori ?eu zic ca la cei 4 fraieri in frunte cu mine ca daca imi  este frig , eu si vecinii mai nedotati dau drumul la calorifer  si vad eu cum am sa fac cu plata facturii, o mai lungesc., ma mai imprumut…etc

Ca si completare ptr @ @morocanosul  la ceea ce a constatat demontand repartitorul

“repartitorul nu inregistreaza NIMIC,indiferent de temp. din camera!!   Atat timp cat temp. camerei este sub...+35C! “

Este un mod de a preintampina frauda .

Poti gandi asa : daca imi trebuie un ecart intre cei doi senzori de temperatura si in functie de marimea ecartului repartitorul ma taxeza cu un numar de unitati , cu atat mai mare cu cat am o diferenta mai mare de temperatura  intre cei doi senzori/ unul  ia “ambientalul “ nu stiu cum sa-i zic ,iar altul temperatura de pe radiator in mod direct , hai sa-l pacalesc “incalzind “ senzorul de ambiental ,cu un bec de exemplu pus in fata repartitorului, minimalizand diferenta intre cele doua temperaturi  incerci sa furi practic si atunci cand “se prinde de faza” te taxeaza la greu , se comporta exact ca si persoana care incearca furtul.

Ori sigur ca atunci cand au proiectat repartitorul s-au gandit si la aceste aspecte neortodoxe

Editat de comanici
Link spre comentariu

De ce spun fraieri? pai uite de ce … din toata scara cu respectivele apartamente 40 la numar deschidem doar 4 calorifere, sa zicem eu si 3 vecini, atat, doar atat,  din cele 120 de calorifere/ mergand pe ideea ca fiecare apartament are in medie 3 calorifere/

Tot ce inregistreaza gigacalorimetru se imparte la acesti fraieri , restul zic asa , domne ‘am repartitor si deschid cat vreau si cand vreau si omul are dreptate ca este dreptul lui , castigat acum vre-o 25 de ani , parca tot asa in ajun de Craciun/ vorba vine doar ca in fapt este cu totul altceva.

Intr-un bloc nu exista asa ceva.

Daca doresti sa stai la 5*C atunci mergi la casa si tine cat doresti.

Intr-un regulament (cel putin cel emis in orasul meu) spune clar ca nu ai voie sa menti o temperatura sub 18*C intr-un complex de apartamente. Acesta este punctul de roua in Romania si sub aceasta temperatura exista pericolul de condensare si aparitie a mucegaiului pe peretii comuni cu vecinii.

Majoritatea repartitoarelor din comert au un mod "anti frauda" si chiar daca ai oprit radiatorul de tot, el tot masoara ecartul pentru o temp interioara de 18-20*C in felul acesta, se elimina si posibilitatea de "a trage caldura de la vecini" dar se si elimina practica de a opri radiatoarele ducand la condens si mucegai.

Ca mai sunt repartitoare care se defecteaza si lucreaza asa cum se spune pe la 30-35*C sau ca romanul poate sa fure la greu daca doreste, atunci asta este alta problema.

Am primit un proiect pentru o incalzire centralizata la un complex de apartamente din zona rurala (5 scari a cate 19 apartamente), si la sedinta cu administratia s-a stabilit conform discutiilor cu locatarii ca temperatura interioara dorita este intre 21 si 24*C, ca urmare repartitoarele vor fi programate sa intregistreze de la 21*C in sus. Orice temperatura sub aceasta valoare (din dorinta de frauda) va fi inregistrata tot ca 21*C, deci chiar daca omul va seta 18*C in casa ca sa fure de la vecini, tot ca pentru 21 vor plati.

Link spre comentariu

"intrun bloc nu exista asa ceva",In regulamentul de care pomenesti(pune-ti macar locatia),se pomenea ca este obligatoriu sa avem temperaturi egale? :limb:  Nu vreau sa-ti chinui mintea,pe vremea lui Ceausescu,nimeni nu avea probleme cu...condensul,mucegaiul si alte "provocari" ale imperialistilor care vor sa destabilizeze tara...bla,bla! :aplauze  Cum in comunism (aproape)toti eram EGALI,la fel si cu caldura,curentul si...frigul de afara!! :da  :freaza:  :57

Link spre comentariu

Intr-un regulament (cel putin cel emis in orasul meu) spune clar ca nu ai voie sa menti o temperatura sub 18*C intr-un complex de apartamente. Acesta este punctul de roua in Romania si sub aceasta temperatura exista pericolul de condensare si aparitie a mucegaiului pe peretii comuni cu vecinii.

Banuiesc ca cine o facut regulamentu nu prea are treaba cu fizica. Punctu de roua nu depinde de tara sau oras, depinde pentru un calcul simplificat minim de umiditatea relativa si temperatura masurata in momentu respectiv. Practic reprezinta tempeatura pentru o cantitate de apa prinsa in aer la care apare saturatia. O metoda de calcul pe baza la ce am zis ii aici: http://www.sensirion.com/fileadmin/user_upload/customers/sensirion/Dokumente/Humidity/Sensirion_Humidity_SHT1x_Datasheet_V5.pdf sau  http://en.wikipedia.org/wiki/Dew_point

Pentru un bloc nu peretele locuintei invecinate cu temperatura mai mica ii problema de condens, peretele cel mai rece ii peretele exterior a locuintei tale. Vecinu care nu incalzeste suficient mai fura caldura de la tine si alti vecini si peretele vostru comun o sa fie tot timpu la o temperatura superioara temperaturii de afara. 

Cred ca ar fi fost mai indicat dupa parerea mea sa-i oblige prin alt regulament sa aeriseasca periodic. Aproape toti au termopane si deobicei stau inchise permanent toata iarna sau in cel mai bun caz unele le gasesti lasate pe spate "sa intre aer". Am facut masuratori intr-un caz si avea in casa 19C si 75%RH. Era o sauna rece in casa aia fara sa glumesc! Nu-i de mirare ca pe peretii exteriori si pe usa metalica de la intrare curgea apa. 

Cu geamurile din epoca de aur era mai simplu. Nu aveai caldura suficienta da aveai permeabilitate la aer mare ca toate geamurile suflau si umiditatea relativa in casa cred ca era la maxim 40%RH iarna.

Editat de ventzel
Link spre comentariu

Spunem sa le deschida din cand in cand.Sa nu puta in casa a animal (aproape) mort.

Sau cum e in tarile cu apa calda si clima rece, sunt rame termopan cu fante reglabile facute de fabrica, cu perie antipraf in ele . Si fanta e reglabila cu mana ( fara aluzii, desi suna dubios)...

Dusmania asta impotriva termopanelor este specifica retrograzilor de pretutindeni. (Similari cu cei care nu au acceptat frigiderele in loc de adus gheatza cu caruta si pus la ghetarie, de pus aparate cu tranzistori in locul lampilor, etc...)

Offtopic:

Spun asta pt ca am avut ocazia sa vizitez o casa de om gospodar din Bucuresti inainte de 1989, cu geamuri de sticla clasice (e drept, erau triple adica 2 interior +1exterior dar grosimea totala era comparabila ) cu rama de lemn clasica si chit maro , dar facute de un tamplar foarte , foarte , foarte bun ! Le rindeluise atat de perfect incat le pot compara fara grija ca etanseitate cu termopanele de calitate din generatia actuala. Fumul de tigara se ridica drept , pe tot perimetrul ramei, nu trecea absolut nimic pe langa. Ca izolare termica erau , as zice net superioare celor actuale de pret mediu, incalzirea era pe soba cu lemne si consuma lemn putin de tot . Nu mai e vizitabil locu pt ca din pacate l-au buldozerit dupa niste ani pt terenul prea valoros.Pacat, ar fi meritat folosit ca reclama anti -termopane proaste.

Link spre comentariu

Hai sa-ti spun o ciudatenie.unii pensionari din bloc,nu vor termopane deoarece ...nu mai circula aerul(pe sub usi/ferestre) si se vor sufoca!! :rade: Ce spuneti de chestia asta?? :qetrwe

Io am un vecin care si-a facut izolatie exterioara la pereti cu polistiren de 10cm si a pastrat geamurile vechi, tot in ideea ca are aer ca afara. Oricum nu-i mare diferenta la cum inchid :d

Editat de ventzel
Link spre comentariu

Intr-un bloc nu exista asa ceva.

Daca doresti sa stai la 5*C atunci mergi la casa si tine cat doresti.

Majoritatea repartitoarelor din comert au un mod "anti frauda" si chiar daca ai oprit radiatorul de tot, el tot masoara ecartul pentru o temp interioara de 18-20*C in felul acesta, se elimina si posibilitatea de "a trage caldura de la vecini" dar se si elimina practica de a opri radiatoarele ducand la condens si mucegai.

Ca mai sunt repartitoare care se defecteaza si lucreaza asa cum se spune pe la 30-35*C sau ca romanul poate sa fure la greu daca doreste, atunci asta este alta problema.

Am primit un proiect pentru o incalzire centralizata la un complex de apartamente din zona rurala (5 scari a cate 19 apartamente), si la sedinta cu administratia s-a stabilit conform discutiilor cu locatarii ca temperatura interioara dorita este intre 21 si 24*C, ca urmare repartitoarele vor fi programate sa intregistreze de la 21*C in sus. Orice temperatura sub aceasta valoare (din dorinta de frauda) va fi inregistrata tot ca 21*C, deci chiar daca omul va seta 18*C in casa ca sa fure de la vecini, tot ca pentru 21 vor plati.

Ba exista.

Si nu stiu ce te invata pe tine la cusurile alea unde trebuie sa castigi un “ban cinstit”  ,de te lamureste ca este corect ,ceea ce este incorect.

Cum adica sa ma duc la casa ? ca asa vrei tu ? asa iti rezulta tie matematic, din schemele in care ne prostiti fara nici un pic de jena ? Stii cat se plateste ca unsul lui Dumnezeu sa-ti citeasca repartitorul ? , ia zi stii >? , dar zici ca este corect sa platesc 8.5 lei ptr aproape 5 minute timp maxim alocat  cu tot cu politeturile de rigoare si cu noroiul pe care mi-l intinde prin toata casa , cat dureaza inalta operatie tehnica sa se holbeze la cifrele alea , crezi ca poti socoti cat platim ca fraierii ? mai mult de 100 de lei/ ora , aici stiinta si inalta tehnologie….calificare maxima la locul de munca

Adica ….vad ca poti ,ca d-aia postezi pe aici sa ne luminezi.

De unde scoti prostia  ca  cineva care nu da drumul la calorifer trebuie sa-ti dea tie bani ? ca asa au stabilit o “gloata manevrata” de basmele mentionate de tine mai sus , adica cel care nu-si poate permite un minim de confort , iti fura tie caldura ? are asa un apetit sa tremure de-l gaseste bataiala doar ca-i cedezi ,prin pereti dealtfel, prin proces natural de termoechilibru  o oarecare cantitate de caldura ? si care in fapt este o frectie la picior de lemn comparativ cu temperatura de confort termic care-i este necesara ?  si pe care nu ti-a CERUT-O  si oricum nu o poate RESPINGE  ?

Poti sa explici te rog in mod pertinent cum fac eu frauda la caldura , daca imi deschid geamul cand afara este un ger  “crapa pietrele “ si am o temperatura in camera de 10 grade ? zici ca fur ? serios te intreb ai notiunea furtului ? sau iti place sa citesti si sa memorezi ce-ti baga alti in cap pe la cursurile de propasire a c”*******lor care se numesc repartitoare.

Cum adica o setare mai joasa a pragului de inregistrare de la care  rahatul ala inregistreaza ecartul si unitati ca si rezultat ,este un mod de preintampinare de frauda ? frauda o faceti voi care impuneti ceva cu care sa acoperiti prostia aia de repartitor

De ce nu spui  ca de fapt repartitoarele nu pot repartiza corect si implicit costuri  corecte pentru ca nu pot face acest lucru decat intr-un mod in care exista un minim de consumatori si asta doar daca se atinge un prag de cca 70/ 85% ? si acoperiti acest lucru impunand fraierilor sa plateasca cea ce repartitoarele nu pot face si nu vor face vre-o data in conditiile actuale din Romania,

Restul sunt basme si asmutirea oamenilor unora impotriva altora  , pentru ca rahatul ala de plastic, trebuie sa supravietuiasca, pentru  ca sunt bani buni de inghitit si platesti ceva de  care nu beneficiezi decat intr-o oarecare masura.

Asta va invata ca mucegaiul se face doar in functie de temperatura scazuta ? si daca va invata asa , crezi ca nu te poti documenta sa stii de fapt ce conditii trebuiesc indeplinite penru a se atinge punctul de roua ? si  mucegaiul nu este doar conditionat de temperatura ?

Spor la proiecte si la cat mai multi beneficiari, eu zic sa nu va dati batuti si sa-i convingeti pe oameni si sa coborati tepmeratura de la 21 -24 la 16-18 ca atunci sigur toti vor sta cu caloriferele deschise la maxim, ca daca tot platesc sa stie si pentru ce , ce conteaza ca-s plecati la munca sau in vacanta , trebuiesc facute conditii optime ca repartitorul sa incerce sa repartizeze corect

Si parca conceptul de antifrauda in cazul repartitoarelor facea referire tocmai la acel nivel de temperatura de  30 sau 35 de grade  de unde isi facea ecartul si stia ca-l pacalesti / cu o alta sursa de tempertura exterioara /facand diferenta intre senzori, restul cum ti-am spus mai sus nu este frauda , doar voi fraudati pacalind in acest fel consumatorii , atiti cat inca mai sunt in sistemul asta tampit.

Editat de comanici
Link spre comentariu

atiti cat inca mai sunt in sistemul asta tampit.

Eu sunt in "sistemul acesta tampit", cronologic, factura mea(pentru doua camere) a scazut de la 3mil.vechi la sub 100 lei noi, primul pas a fost instalarea repartitoarelor, pasul 2, rame cu geam termopan(inclusiv balconul) si ultimul pas, reabilitare termica cu 10cm polistiren.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Eu sunt in "sistemul acesta tampit", cronologic, factura mea(pentru doua camere) a scazut de la 3mil.vechi la sub 100 lei noi, primul pas a fost instalarea repartitoarelor, pasul 2, rame cu geam termopan(inclusiv balconul) si ultimul pas, reabilitare termica cu 10cm polistiren.

Felicitari

Faptul ca te-ai izolat termic "bine" , ce are cu sistemul tampit ? sau ce ne spui defapt ? in alt sistem de masurare de exemplu cu gigacalorimetru/ nerentabila instalarea lui / factura nu ti-ar fi scazut? sau cum ?

Care este lagatura ? sau ne informai ca ai termopane peste tot inclusiv la vizorul de la usa ?

Link spre comentariu

Cea mai buna solutie e izolarea serioasa a blocurilor+renuntarea la incalzire centralizata+centrala termica proprie. Luna trecuta am platit gazele 19,5 lei(13mc), doua dusuri zilnic+apa calda la bucatarie. Centrala e in mod de vara, cu 24 grade in casa nu are sens sa dau drumul la caldura, umiditatea intre 45 si 55%, la inceput (peretii fiind noi nouti era necesar) si in prezent sporadic am folosit un dezumidificator, cel mai mic model, TTK50. 

Problemele pe care le aveti Dvs. cei la RADET imi par de cosmar-bani aruncati, musafiri nepoftiti care citesc repartitoare, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări