Vizitator nasty2 Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 razboi contra repartitoarelor:http://www.fapr.ro/ Noi ne-am mirat ca dupa montarea repartitoarelor am avut la incalzire facturi de 2-3 ori mai mari ca inainte de repartitoare si nu stiam de ce, avand in vedere ca am incalzit locuinta mai putin decat inainte, deci teoretic am consumat mai putin.cred ca blocul vostru e plin de mistere iar daca renuntati si la apometre, veti plati mai putin si va scadea consumul la apa rece si calda. Ar trebui sa incercati... Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 Sa nu mai zic de contoarele de energie electrica Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 7, 2014 Partajează Postat Februarie 7, 2014 cred ca blocul vostru e plin de mistere iar daca renuntati si la apometre, veti plati mai putin si va scadea consumul la apa rece si calda. Ar trebui sa incercati...nasty2: Cred ca zilele trecute am rezolvat "misterul" de ce am platit mai mult pentru incalzire de la montarea repartitoarelor:[...] La noi contoarele de bransament de la intrarea agentului termic in cladiri nu sunt diferentiale, deci se inregistreaza numai debitul, nu si temperatura agentului termic (din cate stiu). Deci temperaturile tur-retul probabil sunt doar estimate (probabil cu o toleranta destul de mare). Tot in aceasta discutie pe forum am scris in noiembrie ca in ultimii ani a devenit si ineficienta incalzirea centrala, din moment ce cateodata tineam caloriferele deschise la maxim si temperatura din camere abia a atins 20°C din cauza ca agentul termic avea temperatura scazuta.Daca ma gandesc mai bine, asta poate avea legatura cu faptul ca ne-au crescut facturile calculate pe an (!) pentru incalzire, de la montarea repartitoarelor (si am tinut cont de faptul ca dupa montarea repartitoarelor platim tot consumul iarna!). In anul cand s-au montat repartitoarele la noi, atunci s-au montat si in cladirile invecinate si in mare parte a orasului. Atunci a intrat la moda sa aibe fiecare repartitoare si de atunci multi si-au inchis caloriferele, sau au pus termostatele pe minim.La Arad daca cineva se debranseaza, trebuie sa plateasca sume extrem de mari pentru a primi aprobarea si pentru "echilibrarea hidraulica" sau "reechilibrarea termica" sau cum se numeste. Daca aceasta reechilibrare termica este asa importanta, atunci cum e daca toata lumea pune termostatul pe minim sau inchide caloriferul? In caz ca se inchid complet caloriferele intr-o locuinta, asta s-ar putea compara cu debransarea, insa nu face nimeni nicio reechilibrare termica. Si daca eu trebuia cateodata sa tin caloriferele deschise la maxim pentru a incalzi incaperea (adica ca sa atinga caloriferul temperatura de 35-40°C), mi-as putea explica cresterea facturii cu cresterea debitului agentului termic. Cei de la CET au fost solicitati des in zona noastra din aceasta cauza, insa de fiecare data au spus ca la punctul lor de distrubutie totul este normal. Ei daca calculeaza debitul cu o temperatura de 60°C (sau cat ar trebui sa fie) dar temperatura reala este de 35-40°C, asta ar explica cresterea drastica a facturilor, in comparatie cu facturile de dinainte de repartitoare, cand probabil debitul a fost mai mic, la o temperatura mai mare.Este asemanator cu problema ce am avut noi cu apa calda. Ca sa ne vina apa calda, trebuia sa lasam robinetul deschis sa curga vreo 300-400 litrii de apa, pana a venit apa calda ce puteam sa folosim pentru dus. Daca de exemplu pentru dus foloseam 100 litrii de apa, dar inainte sa vina apa calda trebuia sa lasam sa curga 400 litrii de apa, atunci practic acei 100 litrii de apa calda ce am utilizat, ne-au costat cat 500 litrii de apa calda. De cand avem boiler electric, consumul nostru de apa a scazut in medie de la 4 m³ apa rece + 9 m³ de apa calda, la doar 8 m³ de apa rece, la acelasi consum. Deci deduc ca in jur de 5 m³ de apa calda am platit lunar degeaba, fiind apa rece ce trebuia sa lasam sa curga. Link spre comentariu
morocanosul Postat Februarie 8, 2014 Partajează Postat Februarie 8, 2014 Si altii au probleme cu caldura,prin Africa procesul este invers,au prea multa caldura si trebuie sa faca economie de curent la inst.de climatizare! Credeti ca ar fi mai bine asa? La salariile si pensiile de la noi,cred ca ar fi la fel de scump,nemaivorbind ca daca faci economie la aerul conditionat poti sa o si mierlesti sau daca nu ai o viata tare grea! Link spre comentariu
Vizitator nasty2 Postat Februarie 9, 2014 Partajează Postat Februarie 9, 2014 ... suportarea pagubelor(reparatiilor) aduse vecinilor(cladirii),mucegai,igrasie...Oricum,cine crede ca incalzeste un vecin(a) pe banii lui nu are decat sa-si izoleze ap. pe interior atentie, nu va repeziti sa izolati peretele spre vecin, pentru ca virgula caldura se pierde pe la geamuri si peretii EXTERIORI. Exista aparate care indica locurile pe unde se pierde caldura. Asta cu vecinii e o mare manipulare, in favoarea sistemului centralizat de incalzire, care vrea sa incaseze o multime de bani, nejustificati de iarna fff usoara de pana acum. Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Daca chiar se va introduce o lege care va obliga oamenii sa aibe minim 20°C in casa, presupun ca se vor inventa / fabrica niste termometre inteligente (asemanatoare cu repartitoarele), care vor inregistra cat timp a fost temperatura sub 20°C in fiecare incapere, pentru a putea da amenda sau a putea pune locuitorii respectivi la plata.Cei care tin caloriferele inchise dar in schimb se incalzesc cu gaz (soba, aragaz,...), isi incalzesc locuinta, deci nu se poate spune ca se incalzesc pe costul vecinilor. Link spre comentariu
Vizitator nasty2 Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 la blocul vecin, izolat termic sunt 30 de grade in interior, pt ca de 3 zile e cald afara si temperatura caloriferelor este de 55 grade, la fel ca atunci cand erau minus 10 afara.Nu as permite izolarea termica a blocurilor fara macar sa schimb toate robinetele blocate ale caloriferelor. Am facut sesizare la Radet si am primit raspuns ca daca dau adresa exacta, o echipa se va deplasa pentru a verifica la fata locului ( oare vor sa vada la fata locului ca sunt 10 grade afara?)Am dat telefon la Radet si au spus ca ei nu AU PRIMIT ORDIN de la primarie sa scada temperatura agentului termic - e halucinant.Am facut sesizare la primarie sa dea ordinul asteptat de Radet, dar pana raspund, sigur vine vara nu primavara.Oamenii au spirit civic si ecologic, numai daca sunt contorizati, monitorizati, etc - e valabil si pt nemti, elvetieni... Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Oamenii au spirit civic si ecologic, numai daca sunt contorizati, monitorizati, etc - e valabil si pt nemti, elvetieni...Corect, ce ma mira pe mine este ca cei care resping sistemul cu repartitoare, nu contesta masurarea consumului cu GCalorimetrul la bransament si nici termometrele digitale, repartitorul fiind compus din doua asemnea termometre si un calculator care contorizeaza diferenta dintre ele. Link spre comentariu
rimache Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Contestata este metoda de calcul, nu termometrul digital, nu GCalorimetrul si nici calculatorul.Este ca si cum ai aprecia munca fizica a unui om functie de apa bauta in timpul programului. Nimeni nu contesta apometrul, dar nu poti aprecia in acest mod cat munceste fizic un om chiar daca, probabil, cantitatea de apa bauta are legatura cu asta.Aici se insista pe ideea ca "cel care bea mai multa apa munceste mai mult". E o prostie si de asta sunt si atatea metode gasite de vecinii destepti prin care pacalesc colocatarii.Mi se pare o pierdere de timp sa se discute despre repartitoare, caritas, banca agricola... etc. Fraierii au si ei locul lor in istorie. (cu repartitoarele am fost si eu fraier cateva luni, dar m-am tratat :wetrwre ) Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Contestata este metoda de calculPai ce-i de contestat, un intreg, inregistrarea la bransament si fractiile din acest intreg pe care le reprezinta unitatile inregistrate de repartitor, fiecare urmand sa plateasca numarul de fractii ce-i revin.Eu cred ca cei care contesta sistemul, au lipsit fie la orele de fizica, fie la cele de aritmetica elementara. Link spre comentariu
Aurel Iosif Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Domnilor, cred ca vorbim singuri, ca televizorul. Pentru ca mare parte a populatiei, in special pensionarii, persoanele cu venituri mici si nu numai, au redus la limita suportabilului sau au oprit de tot caldura in propriile locuinte, furnizorii de agent termic s-au trezit, in plina iarna, ca nu mai au cui vinde "marfa" sau vand foarte putin si atunci, in cardasie cu statul, au recurs la aceasta marsava propunere legislativa. Pai de, de und sa-si mai ia tovarasii acele salarii si prime sfidatoare ? In rest totul este vrajeala, repartitoarele o afacere de zile mari, controlul formarii pretului la gcal, zero s.a.m.d. In rest, s-auzim numai de bine. Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 10, 2014 Partajează Postat Februarie 10, 2014 Eu anul trecut cand mai eram pe incalzire centrala, am gasit multe lucruri in neregula, de exemplu aveam un calorifer in hol care tot anul a fost inchis (consum 0). Pana la acel calorifer mergeau doua tevi lungi care traversau o alta camera. Pentru acele tevi trebuia sa platesc, in ciuda faptului cau au fost tot timpul reci (singurul calorifer la care au dus, a fost cu consum 0). La fel mai erau niste coloane care urcau la ultimul apartament care este deasupra noastra, acolo de peste un an nu mai locuieste nimeni, consumul pe repartitoarele de acolo a fost tot 0. Si pentru acele coloane care au fost tot timpul reci, am platit lunar.@miron1947:Asta nu mai are legatura cu fizica, ci cu prostia celor care fac calculele. Din moment ce un calorifer nu a fost deschis deloc, e clar ca nici tevile pana la acel calorifer nu s-au incalzit deloc. La fel si cu coloana care urca la apartamentul care este deasupra noastra (sus nu este bucla, deci prin tevi nu circula apa). Pentru aceste tevi si coloane reci, am platit lunar cam 130 lei din suma totala pentru incalzire. Nu m-am mai obosit sa fac reclamatie, pentru ca stiu ca nu ar avea niciun rost caci asa se face in Romania, platesti o valoare fixa pentru tevi, indiferent ca sunt calde sau reci. Daca s-ar calcula consumul pentru tevi si coloane in functie de consumul de la caloriferul / caloriferele la care duc acestea, as acorda mai multa incredere acestei metode de "contorizare individuala", dar pana cand platesc suma fixa pentru fiecare teava / coloana indiferent de cat de calde / reci au fost, exista o toleranta foarte mare in "estimarea" consumului. Link spre comentariu
rimache Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Contestata este metoda de calculPai ce-i de contestat, un intreg, inregistrarea la bransament si fractiile din acest intreg pe care le reprezinta unitatile inregistrate de repartitor, fiecare urmand sa plateasca numarul de fractii ce-i revin.Eu cred ca cei care contesta sistemul, au lipsit fie la orele de fizica, fie la cele de aritmetica elementara. N-ai inteles nimic. Ce spui tu acolo ar fi valabil daca ar exista un GCalorimetru comun si cate unul la fiecare apartament. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 N-ai inteles nimic. Ce spui tu acolo ar fi valabil daca ar exista un GCalorimetru comun si cate unul la fiecare apartament.Nu stiu cine n-a inteles, la mine in bloc unde toata lumea este multumita de sistem, avem doar un GCalorimetru la bransament pentru agentul termic.In alta ordine de idei, daca ar exista la fiecare apartament un GCalorimetru, ce rost mai are cel de bransament?Ar fi ca si cum pe langa contoul electric al apartamentului ar mai exista unul general pe tot imobilul. Link spre comentariu
rimache Postat Februarie 11, 2014 Partajează Postat Februarie 11, 2014 Normal ca nu are nici un rost, dar ar masura "intregul" de care spui. Vezi ca deja tot sistemul e o tampenie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum