draku Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 ar trebui ca aceste repartitoare sa fie certificate metrologic?raspunsul este NU....nu se regasesc pe LO a Metrologiei (Lista oficiala a mijloacelor de masurare care se supun controlului/verificarilor obligatorii metrologice ==> nu este un aparat folosit in tranzactii fiscale!!!)...de fapt ele doar estimeaza "ceva" ...cum s-a spus mai sus......am intelestranzactia fiscala se face intre furnizorul de agent termic si asociatia de locatari pe baza indicatiilor gigacalorimetrului general, care ar trebui sa fie certificat metrologicce este dupa acest gigacalorimetru, adica repartitoare mai mult sau mai putin exacte/precise este un fel de "mica intelegere" intre locatari, care nu intereseaza pe nimeni in afara de cei implicati ..si, evident, firma care face calculele daca pe baza indicatiilor lor (repartitoarelor de costuri) se face un calcul din care rezulta o suma pe care eu (locatar) trebuie sa o platesc, mi s-ar fi parut normal sa existe o norma de reglementare a claselor de precizie a acestor aparatela fel ca si in piata cand cumpar un kg de cartofi: pe baza indicatiilor cantarului care "estimeaza" masa acestora platesc valoarea lor Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 mi s-ar fi parut normal sa existe o norma de reglementare a claselor de precizie a acestor aparaterApometrele(debitmetre) au toleranta +/- 2% la apa rece, deci destul de mare. Link spre comentariu
draku Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 desi sunt in aceeasi situatie (referitor la partea fiscala) ca si repartitoarele de costuri, asa-zisele "apometre" care se monteaza uzual in apartamentele de bloc se vand cu certificare metrologica...repartitoarele nu..... Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Da, dar nu cred ca sitemul cu repartitoare are erori mai mari.Ca aparat, atat timp cat rezista bateria si neavand elemente in miscare(turbina din debitmetre) sau posibilitatea de a avea depuneri(calcar la debitmetre) intre senzori si temperatura monitorizata, setarea din fabrica cred ca se pastreaza.Oricum, nici cu debitmetre nici cu repartitoare nu se obtin masuratori de mare precizie, dar este mai bine dacat fara, ca si in cazul motorului Otto, care are un randament de cca.35% si totusi il foloseste toata planeta. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Adica , despre asa ceva ? Repartitor.doc Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Nu stiu, dar nu cred, are "Baterie Lithium 3,6V autonomie 10 ani", asa scrie in specificatie, in plus, cred ca ar fi corect ca cei doi senzori sa reprezinte bratele unei punti pentru a nu fi influentata citirea de inerenta scadere a tensiunii bateriei in timp. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Daca locatarii ar fi nemti repartitoarele ar estima cu o precizie destul de buna consumul, insa cum romanii sant mult mai inteligenti si inventivi "repartitorul" e inutil (pana si ultima baba de la ultimul etaj stie cum functioneaza "fitilul rece")Oricum e prea simplu sa poata functiona corect.subiectul ar trebui mutat la carciuma instrumentul asta e o gluma Raspunsul corect e DA A FOST O ALTA TEAPA NATIONALA !!! Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Probabil ca la mine in bloc s-au mutat nemti si nu stiu eu.In principiu nu exista sistem infailibil pentru fraude.Chestia cu inteligenta, daca este folosita pentru a fura un locatar de la celalalt, este relativa, daca toti utilizeaza metode de fraudare, per total platesc ca in regim pausal, deci mai mult pentru ca nimeni nu mai este atent sa nu risipeasca daca se plateste "la comun".La fel a fost si cu debitmetrele de apa, dupa ce toate apartamentele au fost dotate cu ele, a scazut si consumul general al blocului, la fel cu cel termic dupa montarea repartitoarelor(de la 115Gcal. la 70Gcal. pe luna). Link spre comentariu
morocanosul Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Eu locuiesc intr-un bloc cu 3 scari/10 etaje si fiecare scara are propriul gigacalorimetru,respectiv fiecare ap. are repartitoare. Mi se pare buna ideea(si nu doar mie),deoarece fiecare isi poate ajusta conditiile de temperatura in functie de nevoi! Plata se face dupa nr. de unitati indicate de repartitor+cant.de caldura radiata de tevile comune care trec prin ap.+pierderi(pe traseul comun). Eu sunt plecat(servici) cate 2 saptamini,vin acasa 3-4 zile,plec din nou! La plecare inchid rep.(caldura degajata de tevile comune(pe care oricum o platesc),este suficienta sa nu apara igrasie etc. si prin concluzie platesc pt.cele 4 zile+caldura tevi comune+pierderi comune astfel economisesc niste bani care altfel erau aruncati pe fereastra! Fara rep. trebuia platit caldura non-stop 30 zile+caldura tevi+pierderi! Si cand folosesc(mai putin) a doua camera se merita sa o incalzesc"cat duce caloriferul"? Credeti-ma, diferenta de costuri intre cele 2 sisteme este MARE! La inceput(2005) in sedinta asociatiei sa dezbatut problema pe toate partile,sa ajuns la consens si nu avem conflicte!! Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Nu apare condens pentru ca robinetul termostatat nu reduce temperatura la mai putin de 5 grade chiar daca este complet inchis si eu sunt foarte multumit de sistem.Ideea cu furtul intre locatari nu poate fi complet eliminata, dar la fel cum este si cu un lacat sau o broasca de usa, toate pot fi deschise de cine se ocupa de asa ceva, dar este mai bine fara? Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Contorizarea individuala este foarte buna, in cele mai multe cazuri reduce consumul . Asa de curiozutate cat de mare este diferenta intre consumul totalizat de repartitoare si cel masurat de gigacalorimetru ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Pai nu se poate compara, repartitoarele nu afiseaza giga calorii.Cosumul inregistrat de gigacalorimetru se imparte la suma totala a unitatilor din imobil si se afla valoarea unei unitati in calorii. Link spre comentariu
maxim_sedilec Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Pai nu se poate compara, repartitoarele nu afiseaza giga calorii.Cosumul inregistrat de gigacalorimetru se imparte la suma totala a unitatilor din imobil si se afla valoarea unei unitati in calorii.e ca si cum ai estima cat de mult munceste "unu" masurand cantitatea de apa pe care o bea ... chiar nu se poate masura in alt mod ?gigacalorimetrul ala chiar masoara sau e ca apometru' de apa calda ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Gigacalorimetru are doua sonde de temperatura, una pe tur si una pe retur si contorizeaza diferenta, masurand direct in agentul termic(sondele sunt imersate in agent) are o precizie de masurare mult mai buna. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Am uitat sa scriu ca gigacalorimetrul masoara si debitul, nu doar temperaturile tur/retur. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum