Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum functioneaza repartitorul?

dem3ntor

Postări Recomandate

Sunt perfect de acord cu tine!!Daca citeai cu atentie ultima postare,era vorba de doua ap.IDENTICE! (ca si suprafata ,izolatie etc),situate in loc. diferite! (ex.Cluj/Constanta).Difera pretul Gcal! :da

Link spre comentariu

a venit factura pe noiembrie - 102 lei / 2 camere

Pai la Bucuresti unde locuiti vad ca GCal este 170 lei, http://www.habitaturban.ro/wp-content/uploads/2013%2010%2002%20tabel%20evolutie%20pret%20gcal.pdf mai putin ca in Brasov(199 lei/GCal) si la mine unde calculul se face conform repartitoarelor am platit caldura pe aceiasi perioada, 31 lei + 13.80 citirea, in total 45,11 lei(tot 2 camere).
Link spre comentariu
Vizitator nasty2

aici e necazul - ca administratorul nu vrea sa faca un tabel cu nr de gigacalorii pe fiecare factura din noiembrie, decembrie, ianuarie, febr, sa zicem pe ultimii 5 ani, el a facut media pe 2012 si a iest pe apartament 90 lei - sigur ca erau unii care au platit 50 lei si altii 140.Sa vedem decembrie.

Link spre comentariu
  • Administratori

si uite asa ca cum se plateste dublu fata de cat consumi, scade asta si impozitele+acixe+taxe+TVA... traiasca statul comunist si firmele capusa. Eu nu am inteles dece e nevoie de o firma intermediara sau mai multe intre asociatie si furnizorul de caldura.

Link spre comentariu

Pai cine sa faca citirea, calculul si facturarea, administratorul, daca ar face si serviciul acesta, n-ar cere o plata suplimentara?La mine in bloc sunt 60 de apartamente, cine le ia la rand sa citeasca inregistrarile si ulterior sa calculeze costurile pe apartament, tot fara plata?

Link spre comentariu

Aici pot sa-ti spun,ca administratorul(profesor la scoala),când ajunge acasa(naveta 10 km),mai face administratie(chiar nu exista nemultumiri),dar DE CE ar mai face niste calcule in plus(144 de ap.),pentru acelasi salariu? Nu exista candidati pt. acest post!! Cei dinainte au demisionat pe rand,2-3 ani!!

Link spre comentariu
Vizitator Leo

Bine bine, pereti comuni, pereti exteriori, podele, coloane de caldura, subsoluri, geamuri, pisici, caini, purcei si toate alea, dar ... pana la urma cum fuctioneste?Din ce am inteles are 2 senzori. Unul care inregistreaza caloriferul si altul care inregistreaza abmientul.Dar daca am si caloriferul deschis si geamul deschis, sa zicem ca nu de tot, ci doar rabatat ... ce consum e? Ce inregistreaza?Un exemplu concret, ceea ce am eu la apartament, am o camera mica (nu stiu cati m2 are dar stiu ca in orice caz dormitor nu e, e mai degraba birou sau asa ceva) care e in comun cu un balcon, adica am usa si geam spre balcon. Balconul este inchis cu termopan, dar tin in permanenta sau aproape tot timpul geamul rabatat la balcon, deci nu se poate vorbi de o "vidare" termica completa a balconului, doar de o protectie in cazul in care sunt rafale de vant, dar nu si cand scade temperatura noaptea. Cu toate ca atunci cand este cu multe minusuri sub zero, inchid si balconul si camera. Tin de asemenea sa precizez ca si geamul de la camera il tin rabatat.In cazul asta ce inregistreaza repartitorul? Din ce ziceau cei de la firma, eu am inteles ca atunci cand merge caloriferul trebuie inchis si geamul pentru ca repartitorul "trage", sau mai exact cu cuvintele lor "caloriferul trage mai multa caldura".Va multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre si va urez un sfarsit de saptamana cat mai frumos.

Link spre comentariu
Vizitator Leo

Asta am inteles, ca inregistreaza chiar daca se face frig in camera, dar ma intereseaza sa stiu daca este adevarata afirmatia cum ca "trage" mai multa caldura si implicit inregistreaza mai multa caldura.SAU! consumul este acelasi chiar daca am geamul izbit de prete dar atunci nu se mai face sauna in camera?Ca pe mine ma intereseaza sa aflu daca este adevarat mitul conform caruia repartitorul sau caloriferul se comporta precum un consumator electric, in sensul ca daca un consumator electric este fortat, trage sau mai bine si corect spus, consuma mai multa energie electrica, adica consuma mai multi watti.Sper ca am scris destul de detaliat in cat sa se si inteleaga ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări