miron1947 Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Nu existau contracte.Au incercat sa faca contracte individualeNu presteaza nimeni servicii cu forta si fara contract, eu va sugerez sa va interesati la asociatie.Consider ca sistemul de facturare/aparatament cu ajutorul repartitoarelor de costuri este o solutie buna.Ca exemplu, pe intervalul 1-30 noiembrie factura mea de incalzire(2 camere) are valoarea de 45,11 lei. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Nu presteaza nimeni servicii cu forta si fara contract, eu va sugerez sa va interesati la asociatie. Asa credeam si eu.Totusi ,in 2010 daca nu ma insel,furnizorul de la mine era RA(regie autonoma).Prin 2011 s-a transformat in Societate comerciala si asociatia a refuzat contractul cu ea.Apoi au incercat sa introduca contractele individuale,oamenii au refuzat si asta(din 20 apartamente mai erau 4 sau 5 bransate.cu toate acestea au furnizat in continuare caldura desi toti cei debransati refuzau sa plateasca ceea ce facturau ei.Au intrat in insolventa,plata pt a da in judecata pe cei pe care ii considerau datori era 0,si culmea,cu contract sau fara castiga pe banda rulanta. Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Vad ca locuiti in Fagaras, deci cam acelasi regim climatic ca in Brasov, cat ati platit caldura pe luna noiembrie? Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 vezi cu vreo doua pagini mai inainte ca am scris cat este(pardon,era) la noi.si asociatia n-avea nici o treaba cu asta,furnizorul citea(fara prezenta nimanui din asociatie),el impartea,el incasa.Dar am invatat o lectie simpla,conform statutului asociatiei de proprietari,hotararile se iau cu 50% plus unu in cadrul asociatiei.Rezultatul?debransarea totala a scarii .Am renuntat la sistemul centralizat dupa ce in 2000 s-au construit cu nush ce fonduri europene cele mai moderne centrale din tara la ora aceea si ei opreau caldura si apa calda pt ca unii aveau datorii.Acelasi lucru au facut cam 80% din cei bransati pana in prezent,daca nu ma insel din 10 000 apartamente racordate au ramas sub 2 000. Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Am renuntat la sistemul centralizatAceasta am inteles si cat va costa acum caldura pe perioada mentionata de mine? Link spre comentariu
Vizitator mcdee Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Va salut, ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? Vreau sa demontez repartitoarele model Ista Doprimo 3 de pe caloriferele de otel si nu stiu cum trebuie sa o fac sa nu le rup.Din cate vad eu ar fi prinse cu un surub in partea centrala, dar nu am acces la el poate doar prin inlaturarea capacului de plastic. Am facut si eu trcerea la centrala si vreau sa le valorific. Am inteles ca sunt unele modele care au un sistem de protectie pt a nu putea fi data jos ,doar prin ruperea unor urechiuse ?!? A ai demontat cineva acest model ? Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Pai cui sa le vindeti?Cine are sistem centralizat cu repartitoare sigur are montate de la firma de servicii, iar cine nu, ce sa faca cu ele? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 8, 2013 Partajează Postat Decembrie 8, 2013 Poate vrea sa le foloseasca fara calorifer Link spre comentariu
Vizitator mcdee Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Pai in momentul in care ti se strica un repartitor,(nu pot spune daca e valabil si la incheierea contractului cu asociatia de proprietari daca se pot achizitiona SH) ai 2 optiuni : il cumperi nou de la o firma care il comercializeaza+ montaj sau alegi varianta, doar montaj si iti reseteaza/programeaza repartitorul apoi il monteaza-sigileaza.Caloriferele stau pe tusa momentan, nu sunt montate. Link spre comentariu
marius_3004 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Factura de gaz pe luna noiembrie a fost de 84 lei.Asta include apa calda,gatit si incalzire.dar sa nu va inchipuiti ca punand centrala o amortizati in doi trei ani.Puteti avea ,,norocul" sa se defecteze si sa va coste pe 10 ani de exemplu cat va costa incalzirea centrala.Avantajele sunt de alta natura,independenta,caldura cat vrei si cand vrei,etc. Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Am primit nota de consum de la ISTA, firma care face citirea si calculul consumului individual.Este evident cum se determina valoare in GCal a unei unitati de repartitor prin impartirea inregistrarii contorului de bransament(pe tot imobilul) la suma unitatiilor din tot blocul. Link spre comentariu
Vizitator nasty2 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 deci la noi s-a hotarat desfiintarea repartitoarelor, avem gigacalorimeru la subsol. In blocul vecin proaspat reabilitat, dar fara repartitoare, deci caloriferele au robinetele blocate, temperatura a devenit in interior cam 28 de grade, toti stau cu ferestrele deschise. Totusi reabilitarea e facuta din directivele europene cu privire la economia de energie: http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/Lex ... 035:ro:PDF ""Potrivit reglementării europene, statele membre trebuie să instituie și să aplice cerințe minime privind performanța energetică pentru clădirile noi și existente, să se asigure că este realizată certificarea performanței energetice a clădirilor și să solicite inspecția periodică a sistemelor de încălzire și de aer condiționat. De asemenea, directiva solicită statelor membre să se asigure că, începând din 2021, toate clădirile noi vor fi așa-numite „clădiri cu consum de energie aproape zero” atentie aici: "(2) Statele membre încurajează introducerea unor sisteme inteligente de contorizare ori de câte ori se construiește o clădire sau se realizează renovări majore ale unei clădiri, garantând totodată că acest îndemn este conform cu punctul 2 din anexa I la Directiva 2009/72/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 13 iulie 2009" Link spre comentariu
Vizitator nasty2 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 e drept ca repartitoarele nu sunt prea inteligente Link spre comentariu
miron1947 Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Cum trebuiau sa fie pentru a fi "inteligente"? Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 9, 2013 Partajează Postat Decembrie 9, 2013 Va salut, ma poate ajuta si pe mine cineva cu o informatie? Vreau sa demontez repartitoarele model Ista Doprimo 3 de pe caloriferele de otel si nu stiu cum trebuie sa o fac sa nu le rup.Din cate vad eu ar fi prinse cu un surub in partea centrala, dar nu am acces la el poate doar prin inlaturarea capacului de plastic. Am facut si eu trcerea la centrala si vreau sa le valorific. Am inteles ca sunt unele modele care au un sistem de protectie pt a nu putea fi data jos ,doar prin ruperea unor urechiuse ?!? A ai demontat cineva acest model ?Daca vrei sa le desfaci,in partea de jos are un "sigiliu",care fost pus dupa fixarea rep. cu suruburi,sa aplicat capacul de plastic, si cu un fel de clema de plastic sa "sigilat" (capacul).Ca sa nu poti interveni asupra lui!In momentul ruperii acelei cleme(desigilare),repartitorul se considera compromis(pt.a fi utilizat in continuare in scopul initial),de vandut,nu cred ca cineva cumpara unul deja utilizat(poate in scop auto-educativ)! Fara desigilare,mai ai o sansa prin fortarea(daca ai acces) a clemelor metalice de pe spate.Remontarea,nu va fi ca originalul,sigur are sa se rupa,indoaie ceva! Daca vrei sa-l dai jos,folosesti pt.tine,rupe sigiliul,desfaci suruburile si faci ce vrei cu el! Daca vrei sa fentezi,au sa iti calculeze niste penalizari,de chiar au sa te ia "caldurile" ! Spune exact ce vrei sa faci! In afara de a FRAUDA sistemul! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum