Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum functioneaza repartitorul?

dem3ntor

Postări Recomandate

Cred ca m-am exprimat destul de clar,CITIREA repartitoarelor/calculul este o treaba, citirea/calcularea APOMETRELOR,(apa calda,rece,canalizare....este separat ! Deci incalzirea este una,restul(apa calda,rece gunoi ,etc.este alta problema!

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator nasty2

in sedinta comitetului de bloc s-a hotarat sa nu se mai citeasca repartitoarele, avand ca motiv ca blocurile fara repartitoare platesc mai putin ca noi ( nu stiu de unde au info) Blocul este nereabilitat termic. Sa vedem...

Link spre comentariu

Blocul/scara are repartitor general?Daca da, atunci doar o sa se redistribuie costurile (presupunand ca nu erau manareli in calcule).Daca nu, atunci cred ca e de rau: cine stabileste cat s-a consumat si cum? :speriat

Link spre comentariu

Repartitorul general este o ,,chestie" montata la intrarea agentului termic in bloc.E ca apometrul dupa care se factureaza apa,exista unul general la intrare si apometrele din locuinta.La fel ca la apa,suma contoarelor din apartamente trebuie sa se ,,pupe" cu totalul consumat aratat de cel general.Ala general e cel dupa care se calculeaza factura totala,deci se face suma repartitoarelor din apartamente,se scade din ce a inregistrat repartitorul general si ceea ce rezulta sunt cheltuielile cu spatiile necontorizate,pierderi de caldura in subsol,etc,adica niste necunoscute care pot fi foarte usor bagate pe gatul locatarilor(legal).Ca sa va dau un exemplu de cum puteti fi furat oficial cu repartitoare(in cazul in care citirile se fac de catre locatari lunar si la inceputul primaverii se face o citire oficiala de catre radet sau ce aveti fiecare).factura conform repartitorului general e de 1000 lei,totalul repartitoarelor din apartamente e de 900 lei,deci diferenta de 100 lei se aduna din tevi,subsol,etc ,in total se plateste furnizorului suma de 1000 lei conform consumului inregistrat.Pana aici e corect,doar ca nea Gheorghe a dat un consum mai mic cu 50 lei decat il indicau repartitoarele din apartament,deci restul de 100 lei era de fapt 50 lei,ceilalti 50 fiind suportati aiurea de locatari pt ca badea Ghe a zis ca da mai putin luna asta ca n-are bani acum.Pana aici corect,dar in primavara vine furnizorul,citeste contorul si vede ca Ghe are de plata cei 50 lei.Si ii baga pe factura,Ghe plateste ca asa e corect.Dar de fapt furnizorul a incasat cei 50 lei de la toti si acum mai baga in buzunar inca 50 lei. :rade: Misto cu repartitorul general,nu? :ras:

Link spre comentariu

Era numai un test.Am banuit ca dl.Dr. se refera la contor si am vrut sa-l atentionez la viteza de scriere.In schimb dl. Marius, daca inca mai crezi ca repartitoarele masoara energia termica, eu ma retrag la alimentatoare.

Link spre comentariu

Repartitoarele masoara energia termica degajata de un corp(cel putin asa stiu eu)si nu e nevoie sa va retrageti daca stiu gresit.N-am avut si sper sa nu am vreodata porcarii din astea,in schimba am avut ,,onoarea" de a locui intr-un bloc racordat partial la incalzirea centrala a orasului si respectiv de a plati cheltuielile legate de incalzirea subsolului si altor porcarii bagate pe nas de furnizor.

Link spre comentariu

cheltuielile legate de incalzirea subsolului si altor porcarii bagate pe nas de furnizor.

Acestea le platiti oricum daca sunt dupa contorul general.Incalzirea subsolului este o consecinta a izolatiei deficitare a tevilor.
Link spre comentariu

Procentul partilor comune(necontorizate) din totalul facturii de incalzire se stabileste de adunarea generala a asociatiei si din ce stiu eu, nu poate depasi 30% din total, uzual cca, 20-25%.

Link spre comentariu
:rade: vezi cu vreo doua pagini mai inainte ca am scris cat este(pardon,era) la noi.si asociatia n-avea nici o treaba cu asta,furnizorul citea(fara prezenta nimanui din asociatie),el impartea,el incasa.Dar am invatat o lectie simpla,conform statutului asociatiei de proprietari,hotararile se iau cu 50% plus unu in cadrul asociatiei.Rezultatul?debransarea totala a scarii .
Link spre comentariu

Nu existau contracte.Au incercat sa faca contracte individuale dar normal ca cei care aveau centrale de apartament au refuzat.Dar asta e un subiect de care sincer mi-e sila sa vorbesc,e implicat politicul(actionar majoritar e consiliul local)si nu bag mana ca si justitia aia oarba e oarba.Dar ajunge, stricam topicul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări