Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum functioneaza repartitorul?

dem3ntor

Postări Recomandate

Eu sunt curios acuma dupa ce ne-am debransat de la sistemul centralizat de incalzire, cat vom plati pentru coloanele ramase in locuinta. Pentru ca oricum renovam locuinta, pe coloanele ramase am pus izolatie de 1 cm grosime, pe care le-am mascat cu Rigips, peste care mai vine si faianta. Saptamana trecuta au fost la noi de la firma care se ocupa cu citirea repartitoarelor, pentru verificarea coloanelor din apartamentele debransate. Persoana care a venit, doar s-a uitat la izolatie si la Rigips, nu a notat nimic, nu a masurat nimic, doar s-a uitat prin incaperi. Noi am avut initial 4 coloane de diferite lungimi in locuinta, dupa debransare am ramas cu 2 coloane, care urca la etajul de deasupra noastra. Sunt curios daca va trebui sa platim ceva pentru coloane, in functie de ce ne vor pune la plata, avand in vedere ca nu s-a notat si masurat nimic, ei de unde vor sti care din cele 4 coloane le mai avem? Eu nu o sa fiu de acord ca pentru 2 coloane izolate (care oricum sunt reci pentru ca apartamentul de sus e gol) sa ne puna sa platim de exemplu 50 lei (cum au patit alti cunoscuti de-ai mei), din moment ce pentru incalzirea cu centrala proprie platesc in jur de 170 lei / luna. Inainte sa ne debransam de la incalzirea centrala, plateam lunar in jur de 700 lei, in ciuda faptului ca in camere nu am avut temperaturi mai mari de 18-20°C.

Link spre comentariu

Asta cu coloanele e in coada de peste.Prima data din ce cunosc eu s-a dat un ordin ANRSC (233/2004 art 12 pct 2) care reglementa chestia,cu conditia ca intre suprafata exterioara a izolatiei tevilor si mijlocul camerei sa nu existe o diferenta de temperatura mai mare de 0,5 grade.Asta masurata de o comisie si facut proces verbal.In 2006(255/2006 art 1 pct 9) s-a abrogat art.12 pct 2 care prevedea chestia asta, deci izolatia nu se mai ia in considerare.Dupa aceea nu stiu sa se mai fi dat vreo lege care sa prevada asta.Din experienta pot sa va spun ca asta cu izolatia coloanelor precum si taiatul coloanelor din apartamente e la bunul plac al furnizorului,iar in caz ca se ajunge in instanta pt neplata depinde de orice numai de ceea ce prevede legea mai putin.

Link spre comentariu

cu centrala proprie platesc in jur de 170 lei / luna. Inainte sa ne debransam de la incalzirea centrala, plateam lunar in jur de 700 lei

Nu stiu cate camere are apartamentul Dvs. dar pentru doua camere eu am platit mai putin http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=1166809#p1166809 ca Dvs.

P.S.

Nu stiu, dar poate la Arad este mai frig decat la Brasov, ar putea fi o explicatie.

Link spre comentariu

Bloc de caramida,2 camere,3 coloane,neizolat exterior,cu repartitoare: pe luna Octombrie am avut 0,129...Gcal pe coloanele distributie si 0,102...Gcal pe corpurile de incalzire (pe factura apar defalcate pe fiecare corp sau coloana).Cost=53 ron din care 12 ron costul citirii/calcularii facturii. Nu am uitat ca in Oct.au fost putine zile friguroase si ziua când urca temp. la 10-15 grade nu se folosea agent termic. Oricum,astept lunile de iarna,cand va merge la capacitate...

Link spre comentariu

Ultima factura primita pe intervalul 01.10.2013-31.10.2013 contine 6 lei serviciul de citire, apa calda 11,68 si agent termic 15,91, total 33,07 lei.Nu stiu daca este relevant(probabil tote modelele sunt avizate), repartitoarele montate la noi sunt Siemens.

Eu ma refeream strict la agentul termic pt. incalzire

Da, dar probabil aveti pierderi termice mai mari daca nu este izolata n exterior locuinta.P.S.Am vazut ca si serviciul de citire este mai scump la Dvs.
Link spre comentariu

Nu stiu cate camere are apartamentul Dvs. dar pentru doua camere eu am platit mai putin ca Dvs.P.S.Nu stiu, dar poate la Arad este mai frig decat la Brasov, ar putea fi o explicatie.

Avem 4 camere, bucatarie, baie, hol. Locuinta in care stam (casa cu etaje cu cca. 20 apartamente) are in jur de 86 ani, peretii exteriori sunt din caramida dar nu sunt grosi, geamurile sunt vechi si prin ele sufla vantul. (In ultimele luni am inlocuit o parte din geamuri cu termopane, acuma mai inlocuim ultimele geamuri vechi ramase.)Nu este mai frig la Arad decat la Brasov, insa Arad-ul este pe primul loc in Romania cand vine vorba de pretul mare la gigacalorie... Reteaua de incalzire centrala este veche, pierderile sunt foarte mari si CET-ul recupereaza pierderile de la clientii ramasi. In plus, in ultimii ani a devenit si ineficienta incalzirea centrala, din moment ce cateodata tineam caloriferele deschise la maxim si temperatura din camere abia a atins 20°C, si pentru asta am platit 700 lei / luna... Nu mai zic nimic de apa calda, care mai tot timpul este rece, de obicei trebuia sa las sa curga cel putin 1 m³ de apa pana a venit apa calda. De asta am renuntat si la apa calda si am trecut pe boiler, acuma avem tot timpul apa calda imediat cum deschidem robinetul. (Pentru apa calda am luat boiler electric, centrala pe gaz folosim doar pentru incalzirea locuintei.)
Link spre comentariu

CET-ul recupereaza pierderile de la clientii

Pai eu stiu ca se plateste doar ce inregistreaza Gigacalorimetru de la intrarea in bloc.

Nu stiu cat este Gigacaloria la Arad, la Brasov scrie pe factura, 198,5 lei.

Link spre comentariu

Da, platim doar ce inregistreaza gigacalorimetrul de la intrare in imobil, dar pentru ca transportul agentului termic pana la imobil se realizeaza cu pierderi mari (conducte neizolate, sistem de incalzire vechi, etc.), costul gigacaloriei este mult mai mare decat in alte orase. Daca imi amintesc bine, anul trecut a fost gigacaloria in jur de 300 lei.

Link spre comentariu

Este un serviciu prestat de o firma, ce servicii gratuite cunoasteti Dvs.?Exista si serviciu de citire a debitmetrelor de apartament(apometre) pentru cine doreste, normal, contra cost, o sa apelez in viitor si eu la acest serviciu cand conditia fizica n-o sa-mi mai permita sa fac genuflexiunile necesare citirii.Ce este diferit la repartitoare?

Link spre comentariu

.Cost=53 ron din care 12 ron costul citirii/calcularii facturii.

Va iau banii si ptr. citire ?? :nas: >>>> :bataie
Da,asa cum am spus,12 RON,nu ca sa-mi explice,ce si cum,doar ca sa fie calculat de cei care au montat repartitoarele!!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări