Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezamagit de hp15w in bp4

adi_0106

Postări Recomandate

• Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

20

• Mircea Bartic

16

• robertginea

16

• Bogdi16

13

Top autori în acest subiect

cat am fost acasa m-am jucat si su cu un band pass, si si eu am fost total dezamagit...in camera se auzea relativ bine, dar afara deja parca nu se mai auzea nimic...oricum nu mi-a placut si pana la urma l-am modificat din band pass in bas reflex....imi place mult mai bine cum se aude bas reflex ...sau cel putin se auzea mai bine cu un satelit cu e10-150+pht404p,satelitul taiat cu FTS la 50-60hz si subul cu un trece jos la 100-110 hz...si parerea mea e ca pt pretul lui se aude destul de bine, dar nu e prea bun pt sub, si nici "sunetul" produs de el ca un full range nu prea imi place, parca nu e un sunet natural, p[arca suna cam fals...pt facut galagie si altele e bun..dar pt ceva ca sa ai o calitate ff bune..mai putin...

Link spre comentariu

in incercarile de a-mi schimba parerea despre woofer .... m-am jucat putin cu un generator de semnaleam bagat in el sinusoidala de 40 hz -> sunet atenuatam bagat sinusoidala de 50 hz -> huruie de ma doare capuam bagat sinusoidala de 60 hz -> huruie bine dar putin atenuatsinus 70 hz -> si mai atenuat80 hz -> si mai atenuatsi tot am crescut pana pe la 140 hz unde are un sunet ff puternic - si suparator in acelasi timp .... la fel si la 150 hz ........ iar de la 160 incepe sa se atenuezepareri ??? sfaturi ???

Link spre comentariu

nu stiu ce sa-tiu zic, eu iti recomand un filtru trece-jos pe la 110-120 Hz...totusi trebuie sa ai in vedere ca o frecventa de 40 hz,la acelasi SPl ti s-ar parea destuld e atenuat in coimparatie cu o frecvente de 120 Hz...mai joaca-te si din egalizator putin...si vezi ce se intampla...

Link spre comentariu

pune si geniusul in acelasi loc cu hp.Vezi daca nu cumva camera e de vina desi ma indoiesc ca ar putea sa atenueze o banda asa de larga.Apoi verifica daca sbuul e construit calumea, sa nu scape cumva aer, sau diful sa nu fie bine prins.

Link spre comentariu

am bagat in el sinusoidala de 40 hz -> sunet atenuatam bagat sinusoidala de 50 hz -> huruie de ma doare capuam bagat sinusoidala de 60 hz -> huruie bine dar putin atenuatsinus 70 hz -> si mai atenuat80 hz -> si mai atenuat

exact la fel imi suna si un sub de al meu facut cu o chinezarie MNC :finga: eu lam bagat intrun dulap imens facut din BCA si acolo aveam bas puternic :smt003 dar se auzea k p***. meregea destul de bine si daca il puneam intrun colt al merei. ideea ar fi ca pe unele genuri de muzica se auzea binisor gen hip-hop, r&b, tuning, in schimb, pe melodiile care aveau mult kick era jale :toimonster:
Link spre comentariu

pune si geniusul in acelasi loc cu hp.Vezi daca nu cumva camera e de vina desi ma indoiesc ca ar putea sa atenueze o banda asa de larga.Apoi verifica daca sbuul e construit calumea, sa nu scape cumva aer, sau diful sa nu fie bine prins.

am incercat sa pun hp-ul in locul geniusului - defapt l-am pus chiar sub genius ...... si suna ceva mai bine - dar kick-bass-ul tot apare ...... pocniturile alea suparatoarem-am jucat si cu corectorul - am scos tot ce este intre 100 si 200 hz si acum mai suna a subwoofermai ramane sa fac teste :smt020 :smt024
Link spre comentariu

nu stiu dak sunt eu cel mai avizat sa-mi dau cu parerea dar eu am un woofer facut aproximativ la plesneala si sa stii k filtrul activ low pass care l-am pus face toti banii. poti sa elimini destul de bine kick bass-ul ala care e enervant ;) nu stiu ce m-as face fara el. Ar trebui sa-ti pui unul in caz ca n-ai.

Link spre comentariu

in mare tot cam aceeasi e ...... ori daca folosesti un filtru brut, ori daca folosesti in filtru pe calculatorintre`timp testele au fost in pauza pt ca in cursul testelor de ieri am reusit sa scot fum din statie :smt021 dar cu ajutorul lui CSL1131 in 2 ore s-a rezolvat problema - verdictul: finalii arsi si inca vreo 3 - 4 rezistoare pe acolo ..... in fine - nici acum nu mi-am dat seama ce s-a intamplat ........... dar totul e bine acum - statia lucreaza ca noua ........ si tin sa ii mai multumesc inca o data lui Sabin (aka CSL1131) pt amabilitatea de care a dat parte :supz: testele vor continua si azi ..... cu diferite combinatii de setari ale egalizorului virtual cu 250 de canale PS: am ascultat ieri si bass-reflexul lui Sabin cu hp15w si suna mult mai bine - adica are bass precis si puternic (chiar daca nu coboara prea mult) .... si imi place

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări