Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezamagit de hp15w in bp4

adi_0106

Postări Recomandate

Se pare ca nu ai cititcu atentie.Eu am zis asa : luam 3 difuzoare chinezesti si LE MASURAM LA VASILE .apoi iti faci incinta su toate 3 sau cu cel mai bun dintre ele si facem pariu.Platesc eu cele 3 difuzoare chinezesti daca e problema.DE ACORD?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

20

• Mircea Bartic

16

• robertginea

16

• Bogdi16

13

Top autori în acest subiect

am ascultat acest difuzor de 2 ori1. la un chef in cj intr-un apartament si avea un bloc behringer nu mai tin minte ce model si suna foarte nasol, medii ce incerca sa impinga difuzorul, dar la bas era f slab2. De sarbatoarea castanelor in Baia Mare (aer liber) era un tip la un stand ce avea 2 sateliti pe 12 si 2 suburi cu hp 15 w toate puse pe un dynacord. la 1 metru era bas la 2 metrii m-am intrebat unde e basu?si in plus nu sunt singurul care are aceeasi parere de rau despre el.

1. E f posibil ca semnalul bagat in boxe sa nu fi fost suficient de bun sau/si boxele montate unde nu trebuie. Eu le am puse una peste alta (din lipsa de spatiu) intr-un colt al camerei si am bas suficient . Insa cand le-am pus (chiar una langa alta) in mijlocul camerei , bas-ul a disparut aproape de tot.2.In aer liber e ff probabil ca boxele nu erau alimentate cu ce trebuie . Eu am 2 incinte bass-reflex de 100l /acordate la 40 hz si in aer liber sigur se simte bass si la mai mult de 1m ( cu boxele puse una langa alta se simtea bas-ul ala de 60-70 hz si de la 7-8m ca sa nu zic mai mult). Confirm si eu ca hp-15w sta mai prost la capitolul medii .
Link spre comentariu

Gandeste te rog inainte sa postezi...

Se pare ca nu ai cititcu atentie.

Eu am zis asa : luam 3 difuzoare chinezesti si LE MASURAM LA VASILE .

Dupa cum ziceam nu ma i-au dupa aspectul difuzorului ... daca gandeai putin ajungeai la concluzia ca nu am cum sa aleg cele mai bune 3 difuzoare.

Sansele mele sar compara cu sansele unui castig la loto !

Mai e o varianta si asa as fi de acord cu pariu ! masuram toate chinezariile de 30 cm pana la 2 milioane ! si aleg cel mai bun ! problema e ca sunt multe...

Link spre comentariu

Pai nu stiu cine NU gandeste aici :

Sa inteleg ca daca tu vrei un dif de bas te apuci sa iei toate chinezariile la masurat?In moment ce nu au parametrii TS inseamna ca sunt facute la intamplare.E o intreaga stiinta sa faci un difuzor.

Cand faci un difuzor il faci dupa anumite date tehnice prestabilite ; nu pui magnet,plastic si sarma impreuna si lasi apoi cumparatorul sa-si masoare difuzorul(si sa-si aleaga din cateva sute).E mai mult decat absurd !!!Nu mai discut pe tema asta!

P.S. Nu mi-ai raspuns la intrebare : Zi-mi si mie pe ce amplificator Marantz de 300W ai ascultat tu HP-ul?

Link spre comentariu

P.S. Nu mi-ai raspuns la intrebare : Zi-mi si mie pe ce amplificator Marantz de 300W ai ascultat tu HP-ul?

Ai pm pt asemenea intrebari ai PM si te-am intrebat acolo ! in fine, nu mai conteaza...nu iti pot spune pana nu il intreb pe baiat !
Link spre comentariu

deci : 1.nu faci pariu pt ca nu poti masura parametrii in magazin.2.cand iti zic ca le putem masura,tu nu faci pariu ca nu te lasa vanzatorul.3.cand iti zic ca le cumpar eu pe toate 3 si apoi le masuram,nu faci pariu ca nu stiu eu sa citesc.4.cand nu mai ai cum sa nu intelegi pt ca iti explic a 3-a oara si deja bate la ochi,nu faci pariu decat daca masuram toate chinezariile de pe lumea asta.....5.cand te intreb ce model este MARANTZ-ul ala de 300W,pauza...schimbi subiectul.6.cand te intreb cu scris rosu ce amplificator e ala, tu tre sa il intrebi pe "baiatu".Se pare ca vorbim vorbe goale.....

Link spre comentariu

5.cand te intreb ce model este MARANTZ-ul ala de 300W,pauza...schimbi subiectul.6.cand te intreb cu scris rosu ce amplificator e ala, tu tre sa il intrebi pe "baiatu".

Se pare ca ai coeficient sub 70 mai...daca nu e al meu de unde ..... sa stiu ce model e ?!?!?!!? incepi sa ma inervezi cu coeficientu asta scazut !Am spus eu ca detin acest amplif ?!?!?! NU ! am spus ca l-am auzit la un prieten ! ce e asa greu de inteles !?!? Ce pariu sa fac ma ?! nu am ce face cu timpu ?! si nu imi schimb parerea hp15w e o prostie ! si la pretu lui se gasesc si difuri mai bune ! punct ! PA !Topic OFF - LINE 4 me !
Link spre comentariu

Se pare ca ai coeficient sub 70 mai...daca nu e al meu de unde ..... sa stiu ce model e ?!?!?!!? incepi sa ma inervezi cu coeficientu asta scazut !

Imi pare rau pt tine :goodman:

Ce pariu sa fac ma ?! nu am ce face cu timpu ?! si nu imi schimb parerea hp15w e o prostie ! si la pretu lui se gasesc si difuri mai bune ! punct ! PA !

Nici tu nu crezi ce spui :smt006
Link spre comentariu

mi-ai prezentat situatii in care ai fost nu stiu unde si ai vazut nu stiu ce scule pe nustiu ce incinte si Mos Gerila avea RCF

Inca o data: UNDE PLM AM SCRIS ASA CEVA? Daca ma faci mincinos in legatura cu tot ce am scris acolo treaba ta, nu are rost sa-mi bat capul, eu am zis doar o parere, ca si a ta.

daca te-ai simtit ofensat ca am aratat multe :finga: a fost din cauza ca ai zis nu stiu ce de mine ca daca nu e rcf poti sa-l arunci. habar nu ai cat ma deranjeaza cand cineva zice lucrul asta, pentru ca nu asa gandesc si nu eshti primul care zice asa.

uite cum sta treaba ca ne putem contraargumenta de facem o sa avem mai multe posturi ca si Vasile. Pacat ca nu si-a dat si el cu parerea:

1.de ce sa-ti faci ceva lowbudget si cand v-a fii un moment de putere sa nu ai de unde?

2. lasand faza ca ai o "oala" pe 15" de 200 si 400 peak cu un raspuns de toata jena si ieftin, tu chiar crezi ca e un difuzor bun pentru sonorizari?

3. eu aleg driver si un difuzor profesional din cauza ca sa nu stau cu morcovul undeva ca sa nu-mi puste difu sau inalta si din cauza cand imi zice cineva sa dau mai tare, sa dau din umeri zicand ca nu am de unde si as putea sa enumar la motive...

Ti-am spus parerea mea despre el ca il cumpara liceeni visand ca vor face bani la majuri etc, stii cum sunt inca multi romani cu visul ca cu putini bani isi fac scule calumea, eu am depasit de mult faza aia, tu?, nu stiu inca.

arata-mi o boxa de 450 w cu tweeter, ca s-o cataloghez si pe aia.

ai zis "Asta vad ca nu intelegi : e bun pt banii pe care il dai pe el. " nu dau banii pe lucruri de joasa spetza.

iti dau o mie de euro daca imi arati unde am postat eu aici exmplu facut cu RCF, dar te rog sa postezi!

te-ai suparat la faza cu gutza & friends :goodman: ? n-ai decat :finga:

Link spre comentariu

Hai sa te iau pe rand.Scurt si la obiect :

Inca o data: UNDE PLM AM SCRIS ASA CEVA? Daca ma faci mincinos in legatura cu tot ce am scris acolo treaba ta, nu are rost sa-mi bat capul, eu am zis doar o parere, ca si a ta.

Ce am scis eu aclo a fost o metafora in continuarea pamfletului meu.Sper ca esti constient ca se poate aranja,mai ales pt 1000E sa-ti demonstrez ca ai scris tu,in topicul acesta, un exemplu cu dif RCF

1.de ce sa-ti faci ceva lowbudget si cand v-a fii un moment de putere sa nu ai de unde?

Pentru ca pur si simplu exista aplicatii low-budget,mai ales in Romania.

Tocmai d-aia au si vandut probabil mii de HP-uri.

Sa luam de exemplu seriile ALPHA si BETA de la Eminence.Tu crezi ca ei vand aceste serii sa se faca de ras si sa-si strice firma?Dimpotriva,e o caliatate extra a lor ca pot oferi performante la bani putzini.Iar HP-ul are mai mult SPLdecat oricare difuzor din aceste serii

2. lasand faza ca ai o "oala" pe 15" de 200 si 400 peak cu un raspuns de toata jena si ieftin, tu chiar crezi ca e un difuzor bun pentru sonorizari?

Raspunsul in frecventa la Pmax nu cred ca este sub aplicatia cu incinta de 600W al difuzorului Eminence Kappa 15 LF(-3dB la 50Hz si -9dB la 40 Hz)

Apoi : EU am supus HP15 la puterea de 400W si iti garantez ca rezista si pe termen lung

3. eu aleg driver si un difuzor profesional din cauza ca sa nu stau cu morcovul undeva ca sa nu-mi puste difu sau inalta si din cauza cand imi zice cineva sa dau mai tare, sa dau din umeri zicand ca nu am de unde si as putea sa enumar la motive...

In multe aplicatii 200W si 120 dB sunt arhisuficiente pt oameni normali.Nu cred ca exista un sistem din gama asta de SPL fara limite.Sunt sigur ca si la un concert gasesti cativa insi care ar vrea volumul mai tare.

Ti-am spus parerea mea despre el ca il cumpara liceeni visand ca vor face bani la majuri etc, stii cum sunt inca multi romani cu visul ca cu putini bani isi fac scule calumea, eu am depasit de mult faza aia, tu?, nu stiu inca.

Ai ceva cu liceeni in mod special?

Nu stii despre mine,deci nu vorbi

arata-mi o boxa de 450 w cu tweeter, ca s-o cataloghez si pe aia.

Pai uite iti arat calculul :

http://www.forum.poweraudio.ro/viewtopi ... ght=raport

Ai acolo si un mic programel pt calculul raportului puterii joase/inalte prezentat de unul din cei mai mari proiectanti de incinte din Romania,Daniel Nita,tocmai ca sa nu puna bizonii ca tine driver de 500W pe incinta cu woofer de 500W.

iti dau o mie de euro daca imi arati unde am postat eu aici exmplu facut cu RCF, dar te rog sa postezi!

Chiar dai?Ca eu pot posta!

Link spre comentariu

Domnilor ....ce este asta?......pariuri...etc.Problema este simpla ......nu poti folosi un difuzor de bas pentru a inlocui un subwoofer.INTELEGETI ODATA.Eu nu stiu de ce va icapatinati si incepeti sa va aruncati noroi unul altuia spre deliciul celorlalti.Oricine stie ca dupa ce ai facut un sub. tre sa te plimbi cu el prin sufragerie ca sa-i gasesti locul....dar de la asta pina la celelalte afirmatii este cale lunga....in plus voua v-ar trebui poate si camera surda ...pentru teste,nu?....Pentru banii lui este bun de woofer dar daca incepi sa faci comparatii este normal sa le faci cu unul mai bun si sa le faci pe aceeasi categorie de woofere si atunci hp 15w nu are ce cauta intr-o incinta....oricare ar fi ea facuta pentru subwoofer.Dar aici mai intervine o problema....domnilor daca va place cum suna...lasati-o asa domle .....asta este cel mai important.....si daca nu aveti ce face cu banii....(in loc de pariuri copilaresti)......mai bine cumparati-va difuzoare specializate de calitate.

Link spre comentariu

robertginea

am citit posturile tale la fel ca si ale celorlalti pasionati de HP.

am spus-o eu si multi altii ca ala nu e dif serios in ceea ce priveste bassul.

ma indoiesc ca ai ascultat SCULE la viata ta de lauzi HP-ul!

EXTREM are dreptate.

pacat ca nu-mi tin mie bobinele difurilor puterea pe care as vrea eu sa o inghita....ti-as fi demonstrat ce inseamna bass si subbass cu GD mic.

la pret de productie de 1,5 milioane nu cred ca-ti sta in gat un subwoofer cu Eurotecul de 12" intr-o incinta BR de 47 litri. bagi in el 150W si "iti pica varul de pe pereti".

ADI vinde-l si treci pe la mine.

P.S. cand construiesti un subwoofer trebuie sa tii cont putin si de camera....nu faci incinta aiurea.

P.P.S hp-ul ala l-as folosi in incinta inchisa de 40 litri cu linkwitz transform si un amp de 400W, sau satelit care sa coboare cu F3-ul pana la 100Hz

a, inca ceva....o data mai demult imi scoteati mie ochii ca hp-ul suna... :smt006

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări