Mircea Bartic Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 snake, esti tareApha b3 - 2000 euro Vs. Hp-15W cu tot cu incinta 80 euroasa combinatii, sa tot faci :smt003 Link spre comentariu
felixx Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Pai da...."adi_0106"---atunci cind vrei altceva,asculti parerile altora care cred ca daca diful este pro si daca are spl mare ...gata ....ai pus-o.In realitate nu este deloc asa si difurile pro nu sunt chiar asa grozave in casa....Pentru cei mai multi daca se aude TARE este suficient.----PUBLIC ADRESS----Daca tie iti place,sa se auda tare si atit,inseamna ca ar trebui sa fii "multumit".Eu as opta mai degraba pentru un sub. facut cu incinta bas-reflex sau incinta inchisa.......poti vedea dealtfel si de ce marile firme specializate in sub-uri (aici vorbim de sub.de auditii) au rezultate excelente cu astfel de incinte si nu cu altceva.Ceva complicat de executat si simulat cu diferite soft-uri ieftine sau free nu este intotdeauna calea catre succes.Am auzit cite ceva si am tras cu ochiul pe aici pe colo si calitatea difului conteaza extrem de mult.Mai bine ar fi fost sa stringi bani de un dif bun specializat in frecvente joase.Poate pe viitor. Link spre comentariu
Sharky Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 DA totusi..de banii aia nu stiu ce varianta mai ai ca sa scuturi tot ce ai prin casa. :partyman: Probabil la adi e de vina pozitionarea, daca a spus ca afara suna bine.Eu am auzit un sub de genul si de sunat suna tare.La fel si in bassreflex. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 felixx, ai vrut sa spui Sound reinforcement , nu public adressPublic adress sunt sistemele de sunet din tavan de prin magazine, de ex. Link spre comentariu
felixx Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 Ba chiar asa am vrut sa zic pentru ca cei mai multi vor sa sune tare si sunt mai putin interesati de detalii.....putin le pasa daca au distorsiune mecanica sau altceva...TAREEE domle=sunet cool. Link spre comentariu
Extrem Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 Inca o dovada ca nu tre sa te bazezi doar pe simulari...uitati de exemplu la hp15w daca il simulezi iti iese ceva destul de frumos...Stiti vorba aia..teoretic tre sa sune bine dar practic e alta poveste :yawinkle: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 de unde stii? Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 Inca o dovada ca nu tre sa te bazezi doar pe simulari...uitati de exemplu la hp15w daca il simulezi iti iese ceva destul de frumos...Stiti vorba aia..teoretic tre sa sune bine dar practic e alta poveste :yawinkle:Nu a spus nimeni ca nu suna bine.La banii aia ceva mai bun chiar nu gasesti, raportul calitate/pret..f bun. :goodman: Link spre comentariu
Extrem Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 Pai eu l-am ascultat ca doar de aia am hotarat sa nu-l mai cumpar !Stiu cum suna nexus...are un bass care il simti foarte bine in tine dar, calitatea basului pe mine ma dezamageste din punct de vedere ca nu coboara suficient si scoate din el frecvente de 150 hz care fac sa tremure toata casa ! insa acel bass frumos de 50-60 hz nici vorba :yawinkle: Bogdi, propozitia ta se poate interpreta:- mai bun la ce ? putere? NORMAL !- la 1.8 mil iti poti cumpara un dif fara parametrii de 30 cm mai bun ca hp15w care coboara mai bine in frecventa si are un bass mai controlat( normal ca nu intotdeauna este cazul) Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 9, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2006 i-am gasit "menirea" wooferului asta - manele frate !!! acolo nu ai nevoie de frecvente joase - ai nevoie de mult kick-bass ..... care iese la greu din hp15w in bp4 :supz: aaa si poate ati uitat - dar eu eram ala care se certa candva cu voi ca ii plac manelele :smt006 Link spre comentariu
robertginea Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 Eu zic ca nu aveti ce face si nu stiti ce vorbiti....Difuzorul acela merge excelent si in bandpass si in basreflex si chiar si la 50 hz.In foarte putzine piese muzicale gasesti bas sub 45hz.Chiar si asa,incinta cu HP15W nu se sfieste sa reproduca un pasaj muzical de 45 hz,dar il reproduce ceva mai incet.Am avut incinte cu Eminence Kappa,incinte cu P-audio WN18S,incinte cu Selenium WPU 1208(in prezent) si multe altele.Incintele cu IMF HP15W m-au multzumit foarte tare in sensul ca nu ma asteptam sa obtin asemenea performante la pretul de chinezarii.Cum poti defini performantele cand ai ca sursa de semnal un mp3 de rahat,o pozitionare aleatoare intr-o camera mica de bloc,o mizerie de placa de sunet pt secretare si cine stie ce amplificator?... :goodman: .Performantele lui IMF HP15W se testeaza asa:1.Se alege o camera buna de auditie.2.Se alege o linie de sunet decenta (o sursa buna de semnal,un amplificator bun).3.Se COMPARA o incinta optima facuta cu IMF HP15W cu o incinta facuta cu orice alt difuzor profesional de pe piata romaneasca,chiar si de 3-4 ori mai scumpa(de exemplu incinta cu difuzor Eminence,Celestion,JBL,Alfa Sound si bineinteles incinta cu cea mai scumpa si cea mai frumoasa chinezarie).Se trage concluzia,care va fi urmatoarea : Paudio IMF HP15W nu are concurent pe piata pentru un difuzor de 50 de euro si culmea : poate fi folosit cu succes in aplicatii profesionale.Baietii care l-au adus aici in Romania am inteles ca i-au si modificat unpic parametrii (la comanda) cu scopul de a suna bine la volume mici(adica pentru casa)Si suna bine,va spun eu.Si bine si tare.Pentru cei care au timp si chef de comparati cu HP15W,va invit la mine sa facem comparatii si veti vedea ca HP 15W e un woofer f bun.In prezent am incinte cu Selenium WPU 1208,difuzor cu parametri TS identici cu cei ai lui Eminence Definmax 4012HO - difuzor care ar costa undeva pe la 12 milioane / bucata la noi si nu sunt convins ca suna scoate mai mult bas decat un HP15W.Nu lucrez pt baietii care aduc difuzoarele astea,nu am nici o legatura cu ei,dar ma supara faptul ca unii vorbesc in necunostiinta de cauza,mai ales cand li se dau performante aproape gratis. Link spre comentariu
Extrem Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 @robertginea Vorbesti fara cunsotiinta de cauza... Nu l-am ascultat la un bloc cu un parci de amplif si o placa de sunet realtek ! DEAMNE FERESTE ! L-am ascultat pe un creative live ca placa de sunet si un marantz de 2*300 w ca amplificator. Daca esti foarte interesat am sa intreb si modelul amplificatorului. Spatiul ? a fost la casa... pai te rog sa ma ierti dar, daca nu e in stare un dif sa sune bine intr-o camera unde ORICE dif suna bine, atunci pt mine e varza ! Daca suna cel mai bine afara...nu-l mai recomandati pt casa ! Gusturile nu se discuta ! la unii le place bassu de unui sistem de 2 milioane ! Si la unii nu le place nici la sisteme de 30 de milioane ! ==> gusturile nu se discuta Link spre comentariu
adircf Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 @ robertghineaNo offence dar mi-a placut cum ai zis ca a se compara HP 15 W cu Celestion. Jur ca ii tare faza. Dupa Celestion cred ca ai uitat sa pui si RCF :finga: :finga: :finga: Link spre comentariu
robertginea Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 @Extremadi-0106 a spus ca l-a pus la o placa de sunet Cmedia parca...oricum nici SB Live nu e placa adevarata...Si cu cat boxele s mai bune,cu atat vezi mai clar diferenta de calitate intre amplificatoare si surse de sunet bune si proaste.Cu niste boxe de calculator suna bine si o placa de sunet ieftina.Apoi daca pui boxe calumea,nu o sa mai sune bine.Ce Marantz ai de zici ca are 2x300W?1.ORICE boxa din lumea asta(de bas) este sensibilala pozitionare.Eu incercam sa-i spun ca poate nici nu l-a pozitionat bine.Exista o intreaga stiinta a pozitionarii boxelor in spatii inchise,parca DorinD de pe forumul hi-fi stia mai multe.M-a sfatuit si pe mine cum sa le pozitionez cand eram nemultumuit tocmai de incintele cu HP15W.2.Incintele band-pass sunt special facute pt spatii inchise.3.Eu nu discut gusturile,eu spun doar ca HP15W e f performant pt banii pe care ii dai pe el.@adircfEu am spus ca se compara cu Celestion,EV,etc...in sensul ca "nu are concurent pt un difuzor de 50 de euro".Sau cu alte cuvinte : spune-mi tu un alt difuzor de bas de 15" la 50 de euro de la firmele respective(sau si de altele) care concureaza cu HP15W. Spune-mi macar unul! Link spre comentariu
Nemesis Postat Iunie 9, 2006 Partajează Postat Iunie 9, 2006 Bogdi, propozitia ta se poate interpreta:- mai bun la ce ? putere? NORMAL !- la 1.8 mil iti poti cumpara un dif fara parametrii de 30 cm mai bun ca hp15w care coboara mai bine in frecventa si are un bass mai controlat( normal ca nu intotdeauna este cazul)Din punctul meu de vedere hp-ul asta incerca sa fie cat de cat bun si ca raspuns la joase si ca spl in conditiile unui pret scazut . Sincer si eu am ramas un pic dezamagit de bas-ul scos de hp-15w in comparatie cu vechile mele chinezarii de 10" :smt003 (adica hp-ul nu cobora eficient la fel de mult ca dif-ul de 10" - bineinteles urechiometric) - si asta fara nici o corectie de ton . Insa dupa ce l-am legat la un amp de 300w/8 ohmi si am umblat putin la egalizor situatia s-a schimbat radical . La pretul asta nu poti sa ai un dif care sa si coboare f bine in frecventa si sa aibe si spl de 95 db la 1 w . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum