Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Dezamagit de hp15w in bp4

adi_0106

Postări Recomandate

• Răspunsuri 151
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adi_0106

20

• Mircea Bartic

16

• robertginea

16

• Bogdi16

13

Top autori în acest subiect

Eu ma intreb daca nu cumva si cand era la adi bp4 nu avea cumva o mica problema , mai exact daca nu incepuse deja sa se desprinda de pe carcasa difuzorul adica el practic nu mai etansa calumea cea de-a doua camera, pentru ca e cam ciudat am inteles ca bp4 e cel mai tare bas de camera dupa izobaric si totusi hp15 are bas si in bas refl........io unu is ff multumit de incintele mele in br...

Link spre comentariu

iaca titi eu la asta nu m-am ganditadevarul este ca nici nu am demontat wooferul macar de curiozitate sa ma uit in interiororicum ...... ce a fost a fost

Link spre comentariu

si daca l-ai fi demontat ce era? crezi ca l-a demontat si nu a mai stiut sa infileteze cateva holsuruburi? e clar ca nu asta s-a intamplat, ceea ce ma gandesc eu ca a fost e ca la constructie s-a dat gaura inainte de a monta holsuruburile, si a fol burghiu aproape la fel cu diametrul holsuruburilui, si s-au desfiletat la vibratii, ori era HP15W superman si cand a "pompat" de 2 ori aer afar a iesit din holsuruburi :)) PS: totusi el are 8 holsuruburi !!!

Link spre comentariu

Problema e ca totusi hp asta suna mai bine decat orice pocnitoare de vand aia pe la magazine prin oras- ma refer la boxe de casa, 5.1 , nu dau nume de magazine stiti voi care.......Deci tre sa se fi intamplat ceva , acu io unul is super super curios ce sistem genius are adi ca am inteles ca ar fi vreo 2 variante; in mod sigur atunci cand asculta in casa facea comp cu sitemul ala..............

Link spre comentariu

si daca l-ai fi demontat ce era? crezi ca l-a demontat si nu a mai stiut sa infileteze cateva holsuruburi? e clar ca nu asta s-a intamplat, ceea ce ma gandesc eu ca a fost e ca la constructie s-a dat gaura inainte de a monta holsuruburile, si a fol burghiu aproape la fel cu diametrul holsuruburilui, si s-au desfiletat la vibratii, ori era HP15W superman si cand a "pompat" de 2 ori aer afar a iesit din holsuruburi :)) PS: totusi el are 8 holsuruburi !!!

Exact, cand l-am demontat am obs ca la fiecare holsurub era data gaura cu burghiu de 1.5 cred, stranpunsa pana pe partea cealalta, si ca o mica completare, diful are 8 gauri pt prindere, in cazul meu doar 6 erau ocupate :partyman:
Link spre comentariu

Mai deci la mine in bas refl cu 70litri vol si doua tub normale de 7,5 sunau cam asa:1 proba - o camera mica de bloc 2,5 x 3,6 , var lavabil si parchet pe jos, trei pereti din beton armat si unul subtire de BCA, amplificare electromures 2x15w pe 2n3055 - suna bestial cu tw pht411, aveau bas comparabil cu orice sub de calitate deci f multumit de ele....2 proba - unde stau acum am o camera un pic mai mare altfel la dimensiuni, parchet pe jos de lemn , 4 pereti de beton armat si am calciu naspa rau de tot pe pereti care e ff dur la atingere - adevarul e ca nu mai suna asa bine si am si o statie mai puternica dar tot nu ma pot plange de bas atata tot ca ii dau mai multi carbuni la amplif.......Sigur lumea ar putea sa zica ca is handicapat si ca nu stiu ce e aia bas dar sa nu uitam ca inainte de astea ascultam pe doua animale cum bine zicea nexus de 18'' mag puse in carcase pe la vreo 100 de litri si care acu is in doua suburi in proiect dat de adi cosma (titro), deci cred ca am o mica ideie cat de cat ce e aia bas binenteles neputand avea pretentia sa ma compar vreodata negru sub unghie macar cu mai marii forumului.....

Link spre comentariu

titi - eu am sistemul genius luat de vreo 2 ani jumate - 3 ..... deci este printre primele lansate de genius - cele cu care si-au facut intrarea pe piatasi pot sa spun ca nu am nici o problema cu el .... inafara de o pereche de baterii de la telecomanda schimbata si vopseaua de pe telecomanda care a inceput sa se steargaiar despre sunet - este peste sistemele genius care sunt acum in magazine ..... si spun asta dupa ce am fost la un prieten sa ii montez un sistem cumparat acum din magazin - cele cu cutiile albe (al meu fiind ala cu cutia galbena + rosu)diferentele la prima vedere despre cele 2 sisteme (care se zice ca ar fi identice) le-am mai postat pe aici pe forum in discutia de la Audio pentru PCsi sa ramanem la topic ..... la proba in casa .... bandpass-ul cu hp15w era putin peste wooferul de la genius (ma refer la putere mica) ...... pt ca daca cresteam puterea in hp15w - geniusul era lasat in urmadeci sa ma fac inteles - vorbesc de SPL ..... dar daca e sa vorbesc despre frecvente joase .... imi pare rau ca trebuie sa o zic dar geniusul cobora mai bine .... band-pass-ul era defavorizat de kickul puternic despre care tot am vorbitsi dupa ceva teste cu un generator de sinusoidale .... am ajuns la concluzia ca kickul asta puternic era pe la 120 - 140 hz si .... strica totin fine ..... discutia asta ajunge la inceput asa ca nu o mai continuiconcluzia ramane aceeasi .... adica numele theread-ului :smt009

Link spre comentariu

Hai sa ne intelegem nu te-am contrazis adi doar am zis cum stau lucrurile la mine in plus tu oricum ai avantajul ca din punct de vedere al boxelor te-ai intelege mult mai bine probabil cu nevastamea pt ca in timp ce io tin niste boxe destul de mari in casa tu tii doar acel genius care e mult mai finut si iti faci treaba cu el si daca iti place si cum suna e si mai ok , atat tot ca io am vazut un sistem genius anul trecut luat si suna el cumva dar al tau fiind mai vechi suna mai bine ca asa e la noi la romani primele scule is bune apoi vin tot felul de pocnitori..........oricum in materie de casa e suficient genius ala chiar si ala care l-am vaz io anul trecut..

Link spre comentariu

te-ai intelege mult mai bine probabil cu nevastamea

nu zic nimic .... ca vede lumea ca suntem din acelasi oras si Doamne fereste mai intra la banuieli :axe:

ca asa e la noi la romani primele scule is bune apoi vin tot felul de pocnitori.........

asta e adevarul .... dupa ce au vazut cei de la genius ca sistemele se vand .. au zis sa mai scada din calitate si implicit din pret ca sa se vand si mai binesa nu mai zic ca eu pe al meu am dat 6.7 mil - adica dublu fata de cele de acum din magazin
Link spre comentariu

Am testat HP15W intr-un butoi de 200L :smt005 :smt005 :smt005 , deoarece am avut si geniusul pe care il are si Adi ( 120W RMS, 3600 W PMPO) abea atunci mi s-a parut ca suna ca subwooferul de la Genius, nu luam puterea in considerare ca e net superior HP-ul, astfel era un bass lung si un kick putin agresiv, dupa preferintele mele, urmeaza sa ii fac o incinta de 100-120 litri dupa proiect cu PHT 408 si atunci va spun concluziile. In aer liber (fara incinta) suna foarte bine HP15W pe medii. Acum fiecare percepe altfel sunetul, probabil o sa ma contraziceti, asta este, prezentati si variantele voastre si daca o sa am posibilitatea o sa le incerc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări