adi_0106 Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 am cumparat de la GOGU190 wooferul bp4 cu hp15wl-am pus la teste pe un AKAI AM-35 si sunt total dezamagit :goodman: am vazut ca toata lumea lauda wooferul dar pe mine nu ma impresionatnu stiu ce sa cred :smt009 poti fi mai multe cauze care determina sunetul naspa1. camera mea - am testat mai multe boxe la mine in camera si toate suna naspa, desi in alte camere/sali suna destul de bine, dar totusi la dimensiunile lui - bp4-ul cu hp15 ar trebui sa zguduie bine 2. statia - o fi de putere mica sau nu poate sa bage destul bass in hp153. placa de sunet anemica (am o panarama de C-Media 5.1)sunetul scos din woofer este slabut - adica nu coboara bine si nu are SPLdaca imi forjez putin geniusul 5.1 tin pasul cu namila dotata cu hp15 dati-va cu parerea ...... dati-mi idei ce sa mai incerc ca sunt total dezamagit :sad11: Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 vezi sa nu ai incinta cu scapariizoleaza f bine toate imbinarile Link spre comentariu
Extasy2525 Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 problema poate sa fie de la pereti adi....daca mare majoritate din peretii camerei sunt de beton sau chiar toti :( poti sa aduci tu cele mai subwoofere sau boxe de firma ca tot jalnic sar auzi. Eu am vazut asta la cineva care avea boxe jbl ( cel cu problema tweterelor care sa mai discutat cine stie) si statea cu chirie intrun apartament, iar in camera unde avea boxele erau erau 2 pereti din becea, se auzea de rupea, cand sa mutat in alt apartament care toti pereti erau de beton se auzeu jasnic, nici un bass ce sa mai se auzeau ca niste difuzoare chinezesti puse pe o incinta la nimereala. Problema a rezolvato cu o placa de sunet audigity 2 de la creative, a dat pe ea 1.500.000 si vreau sa zic ca se audea ca inainte, rupea totul. Fai o proba afara si vezi ce rezultate iti da.....bafta Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 7, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2006 am scos incinta afara in fata blocului - am tras curent din casa si am folosit un mp3 player de buzunar - rezulatatul: vecina de la parter urla la mine ca vrea sa adoarma copilul - sincer o cred, iar vecinul de la patru "lua parte la petrecere" de la geam toate geamurile de prin scara vidrau ca la cutremurperetii blocului meu sunt toti din caramida groasa si imbracati bine in beton - probabil de la asta nu am eu sunet in cameranex - nu cred ca are scapari pt ca imbinarile sunt facute cu holtz-suruburi si apoi are bagat silicon, singurul perete care nu are silicon este cel de sus (perpendicular pe peretele care tine difuzorul) - pentru a mai putea avea acces in interior in caz de problemesi porturile de bass-reflex sunt siliconizate si prinse in suruburiproblema acum mai ramane statia - AKAI-ul, desi este destul de mare si scrie pe ea ca are un consum de 500 W - nu prea are putere "sa-i dea in mufa" la difuzor ...... am ridicat volumul cam pe la 30 (pe o scara de la 0 la 40) cu bass-ul la +6 db (pe o scara de la - 12 la + 12 db) iar statia incepea sa piarda bass ..... baga in dif multe mediimai ramane sa fac rost de o statie suparata cu care sa incalzesc binisor difuzorul ..... ca si asa mi s-a spus ca nu are mai mult de 3 ore de functionarePS: nex tu ce statii ai pe acasa ??? :smt003 Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 Pune un filtru subsonic sa limitezi cursa membranei....Din cate am inteles..nu ai nici un fel de filtru montat... :partyman: Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 7, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2006 Pune un filtru subsonic sa limitezi cursa membranei....Din cate am inteles..nu ai nici un fel de filtru montat... :partyman:asa e - nu are nici un filtru nimic din statie am redus inaltele la -12db si atat Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 eu am zis de n ori ca HP15W nu este subwoofer dar nu intelege nimeni acest lucru Link spre comentariu
Bogdi16 Postat Iunie 7, 2006 Partajează Postat Iunie 7, 2006 eu am zis de n ori ca HP15W nu este subwoofer dar nu intelege nimeni acest lucruAi si tu dreptate...dar pt cine nu e obisnuit cu subwofere de putere mare..difuri de 18"..un hp15..li se pare f bun...Mie personal nu imi place hp15..in Bp..din cauza GD-ului :sad11: In Br suna mult mai bineParerea mea. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 f multe persoane cauta Group delay mare :yawinkle: pt acele persoane a fost proiectat bandpass-ul acesta Link spre comentariu
Extrem Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Pai ieri am fost pana la kon sa vad ce mai au pe acolo..si chiar cumparau 3 baieti cu tata lor 2 boxe cu 10 milioane bucata...avea 2 difuri de bass(ceva profesional cu membrana de hartie gen hp , 1 de medii si 1 horn ....deci l-a pus frumos pe un amplif de 200 de w sa vada cum se aude...Deci ... am ramas masca cand am auzit ca de prost poate sa sune o boxa la 10 milioane(bassu avea delay mare cea ce urasc + ca nu era bine filtrat si intrau medii in acces, inaltele sasaiau ca dreq si difu de medii scotea niste medii din alea vaisamare pariu ca nu aveau nici alea filtru...). Cei 3 baieti mandrii, se uitau la mine si dadeau din cap ( probabil ca vroiau sa remarce ,,frumuseatea sunetului''). Poate sunt off topic dar vroiam sa remarc faptul ca daca vrei calitate, difuzoarele ,,profesionale''(membrana,suspensie hartie) nu sunt cea mai buna solutie ! (sub 38 cm). Evident ca vorbim de preturi mici...ca sunt si acele profesionale peste 150 de euro unde nu am ce comenta.Ma puteti contrazice linistit dar am auzit deja PREA multe asemenea difuzoare si la nici 1 nu am avut placerea sa aud un bass curat.p.s daca ma insel va rog sa-mi spuneti modelul acelui dif profesional care scoate un bass curat (pana la 38 cm ) :yawinkle: Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Ai vrut cred sa zici ca o chinezarie de 10 mil, la 10 mil aflii boxe profesionale ca se aud perfect.Un exemplu de dif este WPU1208 Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Din pacate nu prea mai ai sanse, acel model nu se mai poduce iar inlocuitorul sau este WPU1209 care costa cam 6 mil. Link spre comentariu
felixx Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 Si eu am lucrat cu hp 15w si pot sa zic ca dezamagirea era atit de mare si crestea atunci cind citeam cit de multumiti sunt cei care au facut sw. cu acest dif.Cum poti sa pui un dif de bas in loc de sw?......sunetul este deplorabil.Daca vrei un sw. serios trebuie sa folosesti un dif rapid si specializat pentru asta.Spl-ul mare de la "public adress"nu prea conteaza la un sw. activ din moment ce ai un amplif pe masura.De aceea nu inteleg de ce ai ales hp 15w. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iunie 8, 2006 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2006 eu am vazut atata lume ca il lauda - si ca rup case/camere/apartamente/blocuri cu el - si am incercat si eu sa vad care-i mersu nici nu stiu ce sa mai zic o parere ar fi ca cei care au ascultat bp4 cu hp15w au trecut direct de la boxe de birou la woofer cu hp15 si de aia li se pare bass-ul asa marein fine ..... cred ca am sa il pastrez si o sa il folosesc la sonorizari alaturi de alte boxe ..... iar daca ma trezesc pe burta intr-o zi - il demontez si imi fac full-range-urifelixx are dreptate - spl-ul nu e chiar asa important - pt ca mai rar ai nevoie de 117 db la un show sau cand asculti muzica acasa Link spre comentariu
radue Postat Iunie 8, 2006 Partajează Postat Iunie 8, 2006 daca ai fonduri incearca si un bassreflex ( ma refer la cutie... )totusi in casa, intr-o cutie de 120 L acordata pe la 40 Hz suna acceptabil si pe subbas, dar nu sub 45-50 Hz...totusi eu acuma incerc sa-mi fac un upgrade: fac o cutie pe la 70-75 L si ii pun PD52 in loc de pht...totusi mai intai sa fac rost de bani...in comparatie cu un sistem de calculator rupe sa sti, dar in comparatie cu un subwoofer serios ( aplha B3 - dynacord ) se aude nashpa... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum