Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SAL sbx 3040

Vizitator razvand21

Postări Recomandate

Vizitator razvand21

Am shi eu 2 dufuri sal sbx 3040. stie cineva care este xmax????!!! nul gasesc nicaieri!!! shi inca ceva... am observat ca la volum mare sau la miscari mari a membranei, sufla fff tare prin gaura de la magnet shi prin suspensie... shi scoate un sunet suparator. shi am mai vazut ca la magnet in capatul gaurii este o plasa de metal..care dupa parerea mea opreste o gramada din fluxul de aer care ar trebui sa iasa pe acolo..shi scoate suieratul ala enervant. oare dak o dau jos rezolv problema?...sau se poate gauri suspensia...shi dak se poate face asta..influenteaza mult proprietatile difuzorului?ps.: dak stie cineva x mech..nu ma supar :smt003

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• radue

4

• dividivus

3

• aTaelectronics

3

• Ciprian Alexandrescu

2

Vizitator Andrei.Hrubaru

nici eu nu am gasit Xmax-ul , pentru niciunul din difuzoarele de la SAL, nu stiu de ce nu-l dau baietii astia :finga: personal nu am lucrat cu SBX-ul asta si cred ca esti primul care ii reproseaza ceva. bad boy o sa faca in curand niste teste cu el (saptamana asta). stai pe aproape :yawinkle:

Link spre comentariu
Vizitator razvand21

hmmm...3,5mm...mi se pare cam putin!!! oricum eu iam dat semnal sinusoidal din winisd(vreo 15-20hz nu mai stiu sigur) shi are o excursie serioasa... cam 2 cm. shi ce pe la 2 shi ceva 2jumate incepe trancaneala. singurul lucru deranjant este suflul ala suparat...deci va mai intreb odata. se poate rezolva cumva? sau ramane un difuzor limitat la volume mici, in conditiile incare nu vreau sa se auda suflul?ps.: eu iam facut o cutie de 50 de litri...dar nu mai stiu la ce frecventza e acordata..mi se pare ca are 2 tuburi de 6,6 diam shi vreo 13 cm lungime, shi in afara defaptu ca zguduie din temelii toata casa(chiar la un volum mic)..nu se prea aude mare lucru. stie cineva de ce?

Link spre comentariu

hmmm...3,5mm...mi se pare cam putin!!! oricum eu iam dat semnal sinusoidal din winisd(vreo 15-20hz nu mai stiu sigur) shi are o excursie serioasa... cam 2 cm. shi ce pe la 2 shi ceva 2jumate incepe trancaneala. singurul lucru deranjant este suflul ala suparat...deci va mai intreb odata. se poate rezolva cumva? sau ramane un difuzor limitat la volume mici, in conditiile incare nu vreau sa se auda suflul?ps.: eu iam facut o cutie de 50 de litri...dar nu mai stiu la ce frecventza e acordata..mi se pare ca are 2 tuburi de 6,6 diam shi vreo 13 cm lungime, shi in afara defaptu ca zguduie din temelii toata casa(chiar la un volum mic)..nu se prea aude mare lucru. stie cineva de ce?

poate ai acordat-o prea jos...
Link spre comentariu
Vizitator razvand21

ati reusit sa faceti teste cu difu asta? puteti sami spuneti mai multe despre el..shi sa raspundeti la intrebarea mea principala? se poate face ceva cu suflul sau nu?

Link spre comentariu
Vizitator Andrei.Hrubaru

inca nu am testat incinta. dar i-am dat lui bad boy toate datele necesare. nu stiu cand o sa o faca exact, oricum in curand, saptamana asta poate. :goodman:

Link spre comentariu

Si eu am observat acelasi chestie la SAL SBX2030, si ala sufla pe calota, aerul trece prin calota, e prea rar materialul acolo. Trebuie aplicat un strat subrire de lac transparent. Nu strica nici sa pui garnitura de cauciuc sub dif, ca au sasiu din material foarte moale si se stramba usor daca nu strangi uniform suruburile si dupa aia sufla afara aerul ca nu va ramine etans

Link spre comentariu

Mesterestel nitel si o sa fie alt difuzor :smt003 .Eu l-am etansat si am eliminat sita..au disparut toate zgomotele parazite..XMax din teste propri este in jur de 1 cm...

Link spre comentariu

eu iam facut o cutie de 50 de litri...dar nu mai stiu la ce frecventza e acordata..mi se pare ca are 2 tuburi de 6,6 diam shi vreo 13 cm lungime, shi in afara defaptu ca zguduie din temelii toata casa(chiar la un volum mic)..nu se prea aude mare lucru. stie cineva de ce?

2 variante posibile:-E f prost facuta boxa-Nu se comporta bine in BR
Link spre comentariu

cred ca e acordat prea jos incinta. Incearca sa-i pui porturi mai scurte. dupa experienta mea merge mai bine in incinta inchisa, cca 40-50 litri.P.S prima data incearca fara br, adica sa blochezi porturile bass - reflex, si sa spui cum suna

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări