widoo Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Va rog sa ma ajutati cu un sfat si lamuriri pentru achizitionarea unui amplificator potrivit pentru un subwoofer Creative Gigaworks s750.Difuzorul are 210W si 3 bobine care, din cate am inteles, legate in paralel ar rezulta impedanta de 2.67ohmi.Am pus ochii pe un amplituner Kenwood KRF-V8070D care, din cate am citit, ar avea o iesire amplificata pentru subwoofer de 100W, dar cu impedanta de 6ohmi.Din ce am mai citit, nu ar fi prea indicat sa folosesc ampliful de 6ohmi cu difuzorul de 2ohmi, ca s-ar "praji" statia.Ce imi recomandati?1. Se merita sa cumpar amplificatorul? Eventual sa-i pun o rezistenta si sa mai creasca impedanta difuzorului?2. Daca leg doar 2 bobine in paralel ar rezulta impedanta de 4ohmi? In acest caz cei 100W / 6ohmi ai statiei ar fi de ajuns sa "miste" cum trebuie difuzorul?3. Sa renunt complet la difuzor si sa cumpar altul gen.. de masina pe 4ohmi si sa achizitionez un amplif tot pe 4ohmi? In acest caz daca pun subwooferul doar pe o iesire a amplificatorului ar dauna cumva?Va rog sa ma corectati si sa ma lamuriti in acelasi timp daca am facut greseli. Tocmai de aceea am si postat la sectiunea "Incepatori".Multumesc anticipat! Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Am sa iti raspund in parte la fiecare intrebare 1. Se merita sa cumpar amplificatorul? Eventual sa-i pun o rezistenta si sa mai creasca impedanta difuzorului? Gresit!nu se recomanda punerea de rezistente pt a creste impedanta difuzorului ,de meritat depinde de tine si de ce gusturi ai la muzica..gen harmalaie si palavragala unde nu se intelege ori ceva finut si curat... 2. Daca leg doar 2 bobine in paralel ar rezulta impedanta de 6ohmi ca cea a amplifului? In acest caz cei 100W ai statiei ar fi de ajuns sa "miste" cum trebuie difuzorul?Nu,acolo ai 3 bobine de 6 Ohmi si rezulta 3 ohmi..difuzorul tau este pt amplificatoare monobloc ori pt acela care merg cu impedante mici pe iesire 1...2 ohmi...al tau nici gand sa il miste cum trebuie... 3. Sa renunt complet la difuzor si sa cumpar altul gen.. de masina pe 4ohmi si sa achizitionez un amplif tot pe 4ohmi? In acest caz daca pun subwooferul doar pe o iesire a amplificatorului ar dauna cumva? poti renunta ..nu dauneaza cu nimic daca folosesti numai o iesire de la amplificator dar poti sa in pui in punte difuzorul daca suporta amplificatorul impedanta mica... Link spre comentariu
widoo Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Am sa iti raspund in parte la fiecare intrebare 1. Se merita sa cumpar amplificatorul? Eventual sa-i pun o rezistenta si sa mai creasca impedanta difuzorului? Gresit!nu se recomanda punerea de rezistente pt a creste impedanta difuzorului ,de meritat depinde de tine si de ce gusturi ai la muzica..gen harmalaie si palavragala unde nu se intelege ori ceva finut si curat... 2. Daca leg doar 2 bobine in paralel ar rezulta impedanta de 6ohmi ca cea a amplifului? In acest caz cei 100W ai statiei ar fi de ajuns sa "miste" cum trebuie difuzorul?Nu,acolo ai 3 bobine de 6 Ohmi si rezulta 3 ohmi..difuzorul tau este pt amplificatoare monobloc ori pt acela care merg cu impedante mici pe iesire 1...2 ohmi...al tau nici gand sa il miste cum trebuie... 3. Sa renunt complet la difuzor si sa cumpar altul gen.. de masina pe 4ohmi si sa achizitionez un amplif tot pe 4ohmi? In acest caz daca pun subwooferul doar pe o iesire a amplificatorului ar dauna cumva? poti renunta ..nu dauneaza cu nimic daca folosesti numai o iesire de la amplificator dar poti sa in pui in punte difuzorul daca suporta amplificatorul impedanta mica... Multumesc pentru raspunsuri.Intre timp m-am mai informat si am gasit pe cineva care avea cam aceeasi problema ca si mine. El a masurat fiecare bobina in parte si a rezultat impedanta de 8ohmi pentru fiecare, din care rezulta ca legate in paralel ar fi 2.67ohmi. Daca schimb difuzorul cu asa ceva: http://www.be-loud.ro/produse/Subwoofer ... O/GTO_804/ si achizitionez un amplificator in 4ohmi, as avea aceeasi impedanta de 4ohmi. Daca am un amplif de 100W ar fi de ajuns pentru difuzorul JBL de 200W? Link spre comentariu
widoo Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Inca 3 intrebari: dupa ce rezolv cu difuzorul si amplificarea, mai trebuie un filtru pentru subwoofer.1. Este de ajuns un SAL de 50ron care taie la 120Hz?2. Trebuie neaparat un filtru activ alimentat la 12V cu crossover reglabil pentru a cobori mai mult in frecventa?3. Se poate utiliza un 12V de la amplif pentru a alimenta filtrul activ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum