bamwels Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Buna!Am cumparat un montaj gata facut pentru un amplificator 100W/4ohm. Am conectat la el un difuzor de 160W si un tweeter de 100W. filtrul taie la 2800Hz. In specificatiile tweeterului scrie 2-20KHz.Problema este urmatoarea: boxa o folosesc pe post de monitor pentru "scena". Cand i-am dat putin volum mai tare din statie tweeter-ul a inceput sa baraie foarte tare. Nu sa ars. Care ar putea fi problema? Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Cat a costat tweeterul??eu cred ca asta ar fii problema....eventual sa nu ai si vre-o rezistenta intrerupta pe filtru din cele de 12...22 Ohmi acum depinde de filtru... ori condesator defect.... Link spre comentariu
bamwels Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Filtrul l-am verificat ii bun.Tweeter-ul nu a costat foarte mult...50lei parca. Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Nu se poate..ceva este defect acolo...ca sa scapi de problema inseriaza un condesator de 10uF /250V pe el si lasa-l asa daca nu te descurci in gasirea problemei... Link spre comentariu
bamwels Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Unde sa pun condensatorul?Se poate totusi sa fie de proasta calitate tweeter-ul? Link spre comentariu
CBI Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 o fi,numai tu poti stii ce ai si ce ai facut acoloaici pe forum nu activeaza si mama omidadaca esti zgarcit la detalii,asa vor fi si raspunsurile Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Aici il pui ..se poate sa fie si de proasta calitate de accea te am intrebat de pret.. Link spre comentariu
EDDIY Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 sau e de proasta calitate tweeterul,sau filtrul e defect,sau nu taie suficient de mult si introduce frecvente la care tweeterul nu se descuca,sau semnalul e prea puternic pt el..poti lega tweeterul direct pe INTRAREA filtrului,IN SERIE cu un cond.de 2.2 sau 4.7uf sa vezi cum se comporta.. Link spre comentariu
bamwels Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Am inteles. Tweeter-ul l-am luat de pe un forum deci probabil a fost putina teapa.Mai am o intrebare. Daca pun un potentiometru pe intrare, inainte de aplif, as putea sa limitez intr-un fel semnalul si sa nu mai patesc ceva in genul asta cu un alt tweeter? Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Pai ?da ce acum ampliful tau nu are potentiometru de volum?nu rezolvi asa problema..remedierea ti-am spus-o mai sus..daca iei aminte si pui in aplicare ..e bine daca nu...tot bine .... Link spre comentariu
bamwels Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Punmaine un condensator asa cum mi-ai spus. Nu are pot de volum. Ii doar amplificatorul simplu, fara preamplif sau altele pe langa ea. Dupa cum am spus ii conectat la o statie. Intre statie si amplificator ma gandeam sa pun un pot ca se atenuez semnalul. Link spre comentariu
EDDIY Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 totusi despre ce tweeter este vorba?are un producator,un model,o imagine..sa ne putem da seama de specificatii?tot ce e posibil in caz ca e 'din ala cu magnet si menbrana' sa fie descentrat sau desprinsa bobina de baraie..daca e piezo nu e cazul,e din filtru sigur,oricum,incearca sa inseriezi un condensator si vezi ce se intampla..sigur ca e indicat sa pui un potentiometru la amplificator,dar presupun ca poti limita puterea din sursa de semnal,deci nu asta e problema.. Link spre comentariu
bamwels Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Pfff nu am poze cu el. Pe el scrie in felul urmator 2-20KHz, 8ohm, 100W. Fara model, producator. Nu este piezo.Dar din filtru care ar putea fi problema? Link spre comentariu
popa ionut Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Ti-am spsu eu mai sus "colega" care poata sa fie problema.la filtru ..ori trebuie sa ai 2 confirmari? Link spre comentariu
EDDIY Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 cum adica amplificatorul e conectat la 'o statie'..???'statie' e o denumire mai 'populara' pt amplificator (statie de amplificare)..sa inteleg ca boxa ta de control (monitor) e legata direct la iesirea altui amplificator??pai nu asa se face,risti sa supramodulezi semnalul si sa arzi difuzoarele,nu mai spun de distorsiuni greu de imaginat..daca asta ai facut acolo nu e bine,doar cazul in care numesti 'statie' un alt dispozitiv.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum