Vizitator Zauberkraft Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Buna seara tuturor, sunt nou prin zona ca id dar vechi prin citit acest forum :P. Mi'am propus constructia unei lampe cu leduri, mai exact. 10 bucati x 10w fiecare led pe un cooler/ o bucata de aluminiu, prinse in serie si legate la o sursa de curent continu + 2 collere pentru racire. Specificatile 1 buc led 10w sunt : Intensity Typ. : 290Lm Forward Voltage : 12V Forward Current : 1000mA Sursele care le am in plan sunt urmatoarele : 1 Sursa alimentare in comutatie 12V 10A stabilizata : Putere 120 W Tensiune 12V CC Amperaj 10 A 2 Sursa alimentare Mean Well LPV-100-12 cu o singura iesire Class 2 Vin: 90-264 VAC, Vout: 12 VDC (0-8.5A), P: 100 W 3 Sursa de alimentare Mean Well cu o singura iesire Class 2 Vin: 90-264 VAC, Vout: 9-48 VDC/1050 mA, P: 60 W, - aceasta avand o mica problema si anume as pune doar 6 leduri si cu o supra incarcare a ledului cu peste 50. Sunt inca in dubi, si nu stiu care ar fi cea mai buna solutie fara sa ard ledurile. Ceva sugestiiiii ? Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 colegu scude de off topic da poate nu am inteles eu bine ..... 10 bucati de 10W la o lampa?( eu unul as pune cate un radiator de cpu la fiecare LED sa le racesc bine dar e doar parerea mea) Link spre comentariu
Vizitator Zauberkraft Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Da ai inteles bine, 10 x 10w pe o placa de aluminiu sau radiator lung de 100cm si dupa caz doua sau 3 ventilatoare de pc. Mai exact leduri vreau sa le prin de radiator/placa aluminiu cu suruburi pe o parte( intre ele punand si pasta termo conductoare) iar pe celalata parte puse ventilatoarele pentru o racire mai buna. Link spre comentariu
florinellll Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Da ai inteles bine, 10 x 10w pe o placa de aluminiu sau radiator lung de 100cm si dupa caz doua sau 3 ventilatoare de pc. Mai exact leduri vreau sa le prin de radiator/placa aluminiu cu suruburi pe o parte( intre ele punand si pasta termo conductoare) iar pe celalata parte puse ventilatoarele pentru o racire mai buna.Hai bre ca iti dau eu doua de 50w si ai rezolvat treaba Link spre comentariu
Vizitator Zauberkraft Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Da ai inteles bine, 10 x 10w pe o placa de aluminiu sau radiator lung de 100cm si dupa caz doua sau 3 ventilatoare de pc. Mai exact leduri vreau sa le prin de radiator/placa aluminiu cu suruburi pe o parte( intre ele punand si pasta termo conductoare) iar pe celalata parte puse ventilatoarele pentru o racire mai buna.Hai bre ca iti dau eu doua de 50w si ai rezolvat treaba Multumesc pentru oferta )) dar deja ledurile sunt pe drum, la fel si radiatorul, pasta si ventilatoarele ) daca ai o sursa ma ai de client :P. Link spre comentariu
florinellll Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Sursa poti s o faci clasica cu traf ,lasa-le pe alea smechere ca te duc in sapa de lemn. Link spre comentariu
Vizitator Zauberkraft Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Sursa poti s o faci clasica cu traf ,lasa-le pe alea smechere ca te duc in sapa de lemn.Prefer sa nu'mi prin urechiile in ce nu stiu. O alta posibilitate ar fi o sursa de pc cu rezistenta la fiecare led, dar prefer o sursa dedicata pentru acest lucru fara a mai munci la ea ca si asa am de lipit destul :. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Buna seara tuturor, sunt nou prin zona ca id dar vechi prin citit acest forum :P. Mi'am propus constructia unei lampe cu leduri, mai exact. 10 bucati x 10w fiecare led pe un cooler/ o bucata de aluminiu, prinse in serie si legate la o sursa de curent continu + 2 collere pentru racire. Specificatile 1 buc led 10w sunt : Intensity Typ. : 290Lm Forward Voltage : 12V Forward Current : 1000mA Sursele care le am in plan sunt urmatoarele : 1 Sursa alimentare in comutatie 12V 10A stabilizata : Putere 120 W Tensiune 12V CC Amperaj 10 A 2 Sursa alimentare Mean Well LPV-100-12 cu o singura iesire Class 2 Vin: 90-264 VAC, Vout: 12 VDC (0-8.5A), P: 100 W 3 Sursa de alimentare Mean Well cu o singura iesire Class 2 Vin: 90-264 VAC, Vout: 9-48 VDC/1050 mA, P: 60 W, - aceasta avand o mica problema si anume as pune doar 6 leduri si cu o supra incarcare a ledului cu peste 50. Sunt inca in dubi, si nu stiu care ar fi cea mai buna solutie fara sa ard ledurile. Ceva sugestiiiii ? Dispui de vreuna din sursele enumerate,sau intentionezi sa le cumperi?Eu ti-as propune o solutie mai simpla si mai ieftina;inseriezi cele 10 leduri si le alimentezi cu un traf de cca 100V,la 150W.Dupa redresare-filtrare,faci o sursa de curent constant de max 1A,cu LM317. Link spre comentariu
Vizitator Zauberkraft Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Nu ma pricep prea bine la mesterit, altfel spus nu vreau sa ma complic si vreau ceva sigur si deja facut adica o sursa confectionata pt treaba asta. Daca cunostintele nu ma inseala 1000mA inseamna 1Amper ? iar cel mai bine se clasifica pentru ce vreau eu, sursa de Putere 120 W Tensiune 12V CC Amperaj 10 A. sau pentru fiecare led in parte cate o rezistenta de 2/ 2.2 ohm de 2w dupa care ledurile le leg la sursa de pc ? Din aceste doua variante care ar fi mai buna ? nu de alta dar prea sunt priceput. ) Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Indiferent ce sursa folosesti,fiecare led trebuie inseriat cu o sursa de curent constant;merge si o rezistenta corect dimensionata,atfel incat la temperatura maxima,curentul sa nu depaseasca 1A. Link spre comentariu
Vizitator Zauberkraft Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 M'am hotarat la 2x Sursa de alimentare LED Mean Well 60W 12V 5A, astfel pun cate 5 leduri pe sursa si cate un ventilator mare pentru fiecare. Revin cu poze cand sosesc toate componentele, multumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Vizitator Zauberkraft Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Avand in vedere ca sursa are 4 iesiri 2 pentru leduri si doua pentru priza, cum e mai bine sa leg leduri, in serie/paralele sau separat ? Link spre comentariu
Ticu Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Valoarea rezistentei o stabilesti experimental, pentru tipul de LED-uri pe care le ai. Incerci cu un singur LED si 2,2 ohmi si masori intensitatea curentului cu ampermetrul legat in serie. Daca e prea mare (depaseste curentul nominal indicat de 1A), maresti valoarea rezistentei. Rezistenta trebuie sa fie de minim 3W (preferabil 5W) ca sa nu se arda. Se incalzeste destul de tare. Link spre comentariu
Vizitator Zauberkraft Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Din ce'am vorbit cu vanzatorul (chinez cu engleza la pamant, traiasca google :P) mi'a spus ca daca pun 5x10w leduri + 2 pc fans( 12v 0.5A de ventilator) pe sursa, ledurile ar merge fiecare la 900ma astfel nemaiavand nevoie de rezistenta( chiar daca pier ceva putere din led). Vorbeste prosti ? sau mai sigur merg pe schema cu rezistentele ? ps: Multumesc Ticu, o optiune de luat in calcul ;). Link spre comentariu
Voltus Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Asa cum ti s-a explicat mai sus trebuie experimentat .Posibil sa nu fie nevoie de rezistente insa din moment ce nu ai ledurile sa masori curentul prin ele la 12v nu putem decat sa ne dam cu presupusul , Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum