Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare leduri

criss

Postări Recomandate

Buna ziua,Va rog frumos sa-mi spuneti ce tipuri de leduri sunt acestea.Am facut cateva poze cu telefonul, din pacate calitatea lor lasa de dorit dar sper ca cineva sa ma poata indruma in legatura cu tipul lor.Multumesc anticipatpost-8589-139829513026_thumb.jpgpost-8589-13982951303_thumb.jpgpost-8589-139829513033_thumb.jpgpost-8589-139829513035_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• criss

8

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Du-te la un depanator de telefoane mobile si cere cateva display-uri color sparte sau defecte.Vei gasi demontandu-le o gramada de led-uri smd net superioare ca luminozitate celor pe care ni le-ai aratat in poza. Nu mai spun ca te vor costa doar o bere rece. Atentie la dezlipirea lor, sunt foarte fragile.

Link spre comentariu

asa de mari leduri sunt in displayul telefoanelor mobile? mie nu-mi trebuie mai luminoase ci doresc sa le inlocuiesc, din albastru in alb si aceeasi dimensiuni vreau sa utilizez.

Link spre comentariu

La cat dai pe curier sa le aduca, nu stiu daca merita. Ai dreptate, nu sunt asa de mari in displayurile de telefoane dar sunt foarte luminoase.Eu am folosit in multe ocazii ledurile recuperate mai ales ca sunt gratis.

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

exista posibilitatea ca aceste leduri sa fie de 12V. m-am uitat prin descrierile ledurilor dar nu am gasit nimic ce trece de 3.3VAm desfacut bordul sa inlocuiesc ledurile si spre stupoare am constatat ca ledurile nu sunt de 3..V ci mai mari. Am alimentat un led de 3.2V(lumina ok) si ledurile extrase din bord (luminau foarte slab)pt test le-am inseriat cu o rezistenta de 10k.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Rezistenta inseriata cu ledul limiteaza curentul . Ledurile nu functioneaza la volti (ca nu-s becuri) ci in curent .10k e mult ,limiteaza curentul la 0,85mA(la 12V , aceasta tensiune e una arbitrara ) ...pune una de 560R pt tensiunea de alimentare de 12V .

Link spre comentariu

cel de 10k l-am pus pt test sa compar intensitatea. intradevar ledurile sunt la tensiuni mai mari de 3V si pt cele albe am inseriat o rezistenta de 1K, cam scoate o intensitatea asemanatoare ca cele originale albastre. acuma sa vad cum le prind si dimmingul original cum va functiona(vor fi mai puternice sau mai slabe). asa ochiometric eu zic ca intensitatea este ok.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări