Dr.L Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Balta e inghetata cateva zile pe an. Cateva luni pe an Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Desigur ,si anul are cateva zile ... Daca ar fi cum spui pese tot ar fi panouri ,toti ar face asa. Si dupa parerea ta fac parte din acei care refuza apa calda si dupa alta parere ce-ti apartine tu ai intodeauna dreptate de sti ce si cum e aici (ca mi se rupe ce-i in Vaslui) ,acum am aflat e o probabilitate mare ca banca sa fie in Vaslui .Si mai incet cu gratisu' tau ca nimic pe lumea asata nu e gratis .Aici nu facem politica economica (a costurilor si MTBF ) ci discutam probleme tehnice ,adica ne ajutam uni pe alti .Parca tu ai cerut ajutorul ,nimeni nu e obligat sa-ti raspunda si daca vrei sa continui in stilul asta ,dute la subforumul Bodega . Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 probabilitatea ca banca sa fie in judetul vaslui e de 100% http://banca-vs.pe-harta.ro/ in rest nimic nu e pe gratis Link spre comentariu
Vizitator dan_bd Postat Noiembrie 5, 2012 Partajează Postat Noiembrie 5, 2012 Desigur ,si anul are cateva zile ... Daca ar fi cum spui pese tot ar fi panouri ,toti ar face asa. Si dupa parerea ta fac parte din acei care refuza apa calda si dupa alta parere ce-ti apartine tu ai intodeauna dreptate de sti ce si cum e aici (ca mi se rupe ce-i in Vaslui) ,acum am aflat e o probabilitate mare ca banca sa fie in Vaslui .Si mai incet cu gratisu' tau ca nimic pe lumea asata nu e gratis .Aici nu facem politica economica (a costurilor si MTBF ) ci discutam probleme tehnice ,adica ne ajutam uni pe alti .Parca tu ai cerut ajutorul ,nimeni nu e obligat sa-ti raspunda si daca vrei sa continui in stilul asta ,dute la subforumul Bodega .Tie ti se rupe de Vaslui, dar noi care suntem aici, nu suntem obligati sa luam drept bune sfaturile tale cu 10 lei mc de apa calda.Imi pare rau ca nu ai observat ca multe pe lumea asta sunt gratis. Faptul ca esti pe un forum de energii alternative dovedeste ca sunt multe gratis. Nu cred ca aerul il platesti, nici apa pe care o iei de la un izvor, precum nici soarele care iti ofera lumina si caldura sa. Daca te dai cu schiurile nu cred ca vine pamantul sa-ti ia taxa pe gravitatia care te face sa poti schia.Imi pare rau pt tine ca nu esti atent, eu nu am cerut ajutorul, am deschis un subiect despre cum putem folosi energiile GRATUITE, precum cele enumerate mai sus. Nu am sustinut niciodata posibilitatea de a folosi in exclusivitate aceste forme de energie, chiar am accentuat ca ele sunt un aport la totalul pe care noi il utilizam zilnic.Daca tu esti negativist si nu poti vedea ajutorul pe care ni-l ofera natura, nu mai comenta la subiectul deschis de mine. Forumul asta are o gramada de alte discutii. Poate esti si tu de acord cu ceva pe alte subiecte. Link spre comentariu
Depanatorul Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Citind mesajele de aici pot sa aduc o completare, de fapt eroarea care se poate face cu acest tip de panou solar (vezi in schema de automatizare).Cand faceti teste in zilele cu nori (in sezonul rece) trebuie sa decuplati rezistenta electrica a boilerului montat la exterior (din tabloul de automatizare). In cele mai multe cazuri daca termostatul nu este setat corespunzator (peste pragul de inghet +2/+4*C) se poate intampla ca rezistenta electrica sa fie sursa de incalzire a apei.Alteori, exista posibilitatea unui defect la senzori .... sau controlerul solar. dan_bd":tzi7uzzb">Daca vrei sa ma crezi, bine, daca nu, putem pune un pariu. Vii la mine cand este zi senina si iti arat ca chiar si la inceput de noiembrie poti avea 90 de grade. Daca nu am dreptate eu iti platesc transportul si 500 de euro, daca am dreptate tu imi dai doar 100 de euro. Saptamana trecuta cand a fost o zi intreaga cer senin am avut si 92 de grade. Nici mie nu imi venea sa cred, dar atat indica panoul electronic.De asta cand nu e cer senin nu pun mai mult de 160 litri. Are si indicator de nivel si il umpli cat vrei, 20%, 50%, 80% sau 100%. Link spre comentariu
Vizitator dan_bd Postat Noiembrie 7, 2012 Partajează Postat Noiembrie 7, 2012 Citind mesajele de aici pot sa aduc o completare, de fapt eroarea care se poate face cu acest tip de panou solar (vezi in schema de automatizare).Cand faceti teste in zilele cu nori (in sezonul rece) trebuie sa decuplati rezistenta electrica a boilerului montat la exterior (din tabloul de automatizare). In cele mai multe cazuri daca termostatul nu este setat corespunzator (peste pragul de inghet +2/+4*C) se poate intampla ca rezistenta electrica sa fie sursa de incalzire a apei.Alteori, exista posibilitatea unui defect la senzori .... sau controlerul solar. dan_bd":jhimmwuy">Daca vrei sa ma crezi, bine, daca nu, putem pune un pariu. Vii la mine cand este zi senina si iti arat ca chiar si la inceput de noiembrie poti avea 90 de grade. Daca nu am dreptate eu iti platesc transportul si 500 de euro, daca am dreptate tu imi dai doar 100 de euro. Saptamana trecuta cand a fost o zi intreaga cer senin am avut si 92 de grade. Nici mie nu imi venea sa cred, dar atat indica panoul electronic.De asta cand nu e cer senin nu pun mai mult de 160 litri. Are si indicator de nivel si il umpli cat vrei, 20%, 50%, 80% sau 100%. Nu am legat rezistenta pana astazi. Am pus si rezistenta pt a verifica daca in orele de soare face fata pt incalzitul casei. Precizez ca inca nu am izolat conductele exterioare si au exista pierderi si acolo. Am plecat cu apa la temperatura de 64 de grade la ora 11, in 25 minute a ajuns la 55, apoi s-a stabilizat la 51. Dupa ora 16 temperatura a scazut sub 45 de grade si nu mai avea randament. Asadar cu un consum de 1,5kw/h am reusit sa incalzesc locuinta de 120mp la 19grade timp de 5 ore. Aportul soarelui a fost important, deoarece dupa ora 16 doar rezistenta nu facea fata. Cred ca este potrivit un astfel de mod de incalzire in ateliere, magazine, care au program 09-17 si cu o suprafata, sau mai bine spus un volum de aer mai mic. Desi cred ca aerul conditionat e si mai rentabil. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Asadar cu un consum de 1,5kw/hAceasta este cea mai buna dovada ca in realitate nu ai nici cea mai vaga idee despre ce vorbesti. Notiunile de putere si energie iti sunt complet straine. Iti recomand insistent sa citesti cu atentie topicul asta: viewtopic.php?p=1131699#p1131699 Inventatorul motorului Perendev, care facea exact aceeasi "confuzie" pe saitul lui si care zicea ca produce 250KW/h, e la ora asta la mititica pentru escrocherie. Sursa: http://pesn.com/2010/04/24/9501640_Mich ... ezzlement/ In alta ordine de idei, de aproape 10 ani de cand e forumul asta, nici macar unul dintre cei care propovaduiau energie gratis nu a venit cu vreo solutie practica functionala. Da, e frumos sa visezi cai verzi pe pereti, dar probabil ca cei care avanseaza idei din astea nu prea au altceva mai bun de facut. Sunt o gramada de colegi pe forum care construiesc finale de RF, amplificatoare audio, surse de alimentare si mai stiu eu ce. In urma lor ramane ceva. Nu imi amintesc nici macar de unul cu "kilowatti pe ora", care sa fi facut ceva. Bafta, mila si pomana, ca am examen pe 13! Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Daca vrei sa ma crezi, bine, daca nu, putem pune un pariu. Cred ca este potrivit un astfel de mod de incalzire in ateliere, magazine, care au program 09-17 si cu o suprafata, sau mai bine spus un volum de aer mai mic. Desi cred ca aerul conditionat e si mai rentabil.pui tu pariu ca in magazine sau ateliere e un spatiu mai mic de aer , ma tu traiesti cu picioarele pe pamant Link spre comentariu
Vizitator dan_bd Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Asadar cu un consum de 1,5kw/hAceasta este cea mai buna dovada ca in realitate nu ai nici cea mai vaga idee despre ce vorbesti. Notiunile de putere si energie iti sunt complet straine. Iti recomand insistent sa citesti cu atentie topicul asta: viewtopic.php?p=1131699#p1131699 Inventatorul motorului Perendev, care facea exact aceeasi "confuzie" pe saitul lui si care zicea ca produce 250KW/h, e la ora asta la mititica pentru escrocherie. Sursa: http://pesn.com/2010/04/24/9501640_Mich ... ezzlement/ In alta ordine de idei, de aproape 10 ani de cand e forumul asta, nici macar unul dintre cei care propovaduiau energie gratis nu a venit cu vreo solutie practica functionala. Da, e frumos sa visezi cai verzi pe pereti, dar probabil ca cei care avanseaza idei din astea nu prea au altceva mai bun de facut. Sunt o gramada de colegi pe forum care construiesc finale de RF, amplificatoare audio, surse de alimentare si mai stiu eu ce. In urma lor ramane ceva. Nu imi amintesc nici macar de unul cu "kilowatti pe ora", care sa fi facut ceva. Bafta, mila si pomana, ca am examen pe 13! Asa cum spui chiar tu in semnatura, rezultatul imbinarii teoriei tale cu practica, face ca nimic sa nu-ti mearga si nici nu stii de ce. Mai bine te-ai reprofila. E nevoie si de forta bruta de munca, de ce sa mai si gandesti, sa citesti si sa aplici? Pt tine e o pierdere de timp. Au mai fost unele asa zis genii in fizica, ce au primit chiar premiul Nobel, dar care au negat lucruri ce astazi sunt deja istorie. Marele fizician John William Strutt, baron Rayleigh, laureat al premiului Nobel pentru fizică în 1904 era de părere că:”Este o pierdere de timp să încerci să faci să zboare o maşină mai grea decât aerul”. Ernest Rutherford, laureat al premiului Nobel pentru chimie în 1908 era sigur că: ”Exploatarea energiei nucleare este o poveste de adormit copii”. Noroc ca unii nu s-au multumit doar cu teoria si astazi "masini mai grele decat aerul" zboara, iar o foarte mare parte din curentul pe care tu nici nu meriti sa-l consumi, este produs in reactoare nucleare. A nega energiile libere este ca si cum ti-ai nega propria existenta. Eu astazi beneficiez de ele. Folosesc energia transmisa de soare prin panouri fotovoltaice, imi incalzesc 10 luni pe an apa calda gratis si aduc un aport in incalzirea locuintei. La noi in tara exista multe parcuri eoliene si fotovoltaice. Pt tine nu exista si nici pt multi ca tine. Dar la fel, fara sa meriti, consumi curentul produs de aceste surse alternative. Cand o sa faci si tu ceva, poate mai mult decat am facut eu, atunci vei avea dreptul sa comentezi. Si daca nu ai vazut idei practice in energia gratuita, uite-te-n jur. Poate intr-o zi nu vei mai fi atat de sceptic. Link spre comentariu
Vizitator dan_bd Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Daca vrei sa ma crezi, bine, daca nu, putem pune un pariu. Cred ca este potrivit un astfel de mod de incalzire in ateliere, magazine, care au program 09-17 si cu o suprafata, sau mai bine spus un volum de aer mai mic. Desi cred ca aerul conditionat e si mai rentabil.pui tu pariu ca in magazine sau ateliere e un spatiu mai mic de aer , ma tu traiesti cu picioarele pe pamant Mihai, de ziua ta iti transmit nimic, pt ca atat meriti. Pt altii urarile de "la multi ani" de ziua lor sunt gratis. Tu va trebui sa platesti ca sa-ti ureze cineva ganduri bune. Doar tu sustii ca nimic nu e gratis. Link spre comentariu
vfp_mihai Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 mosule esti OFF TOPIC , revino cu picioarele pe pamant , in alta ordine de idei , nu astept urarile de bine de la un frustrat ca tine Link spre comentariu
florinellll Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Eu nu văd nici-o similitudine între acest exemplu şiproblema expusă iniţial. Un simplu bilanţ energeticevidenţiază faptul că nu are de unde să apară aceadiferenţă de putere, instalaţia imaginată de dvs. fiindîn fond un exemplu clasic de perpetuum mobile.Bravo, asta este esenta domnul Cristian,perpetuum mobile.@dan_bd Tu esti bun sa vinzi ceva ce nu exista,te invidiez Poate colaboram sunt inca destui(fraieri) care platesc pentru lucruri care nu exista.Nu cumva esti clona lui @aygun Link spre comentariu
florinellll Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Din cei 90% ,jumatate si au facut-o cu mana lor cand au luat hotararea debransarii (vs centrala ) - ca ies muuult mai ieftin . Nu s-au gandit ca cineva tocmai de asta (trecerea la consumul de gaz) au administrat incalzirea centrala defectuos .Oricum ,companiile de gaze data fiind situatia au scumpit gazul .Apa ,din cate stiu, tot la 0 Celsius ingheata .In sistemele inchise poate cobora temperatura de inghet la -5C . Cand am fost copil stateam intr-o casa cu sistem propriu de incalzire centrala iar in noptile de iarna cand nu functiona incalzirea se spargea cate o teava in pod . S-a intamplat si cu un calorifer ,am fost plecati si peste noapte a fost -20C afara .Urmarea : l-am strans cu farasul a doua zi dimineata. Pt tevi ,am incercat cu pompa de recirculare dar a inghetat pompa si teava tot a puscat.Metoda asta cu schimbarea fazei la apa se foloseste in multe domenii , mentionez numai taierea pietrei ... si nu in ultimul rand panourile solare pt prepararea apei .Daca nu e gaz ,o centrala pe lemne pare o solutie viabila ;sant modele cu alimentare automata care functioneaza cu brichete de rumegus .Reluind tema inghetului (sant si sporturi olimpice pe gheata naturala) ma gandeam ca o sa folosesti antigel in panou si un schimbator de caldura pt apa .Oricum la temperaturi de sub -15 grade nu mai folosesc acest sistem, am si un boiler electric, dar in zona mea numeri pe degete zilele cu temperaturi atat de mici. Iar pt incalzit am o centrala pe lemne, home made,facuta intr-un cuptor cu un bazin de 30l. Intradevar lemnul e cea mai ieftina sursa de caldura. Cu 10-12kg de lemn am caldura toata ziua, noaptea nu o folosesc dupa ora 12, prefer sa stiu ca focul e stins.Atatea minciuni pe metru patrat rar mi-a fost dat sa intalnesc.Cu 10kg de lemne sa incalzesti o casa?????????????Banuiesc ca ai calorifere ,acestea se racesc in 15 minute deci dupa ora 12noaptea faci turturi sau ai alta metoda neconventionala de incalzire cum ar fi frecatul palmelor sau alt tip de frecare ..................... Link spre comentariu
laurex Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 O casa nu,dar un dormitor, eventual şi o bucatarie în timpul zilei,câteva ore,cred ca e posibil, dacă e vorba de lemne uscate şi casa foarte bine izolată termic. Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 9, 2012 Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Eu astazi beneficiez de ele. Folosesc energia transmisa de soare prin panouri fotovoltaice, imi incalzesc 10 luni pe an apa calda gratis si aduc un aport in incalzirea locuintei. Spune-mi, te rog, cat a costat investitia, cat este economia lunara si anuala si in cat timp estimezi amortizarea costurilor, presupunand ca nu ai cheltuieli de intretinere si reparatii? Cate panouri ai instalate si ce model sunt? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum