Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Folosirea energiei libere in ajutorul nostru

Vizitator dan_bd

Postări Recomandate

Si alternatorul de la masina produce mai multi kw din putini cu adaos extern de energie mecanica.Delirez si eu ca nebunu :)))

corect marimea conteaza a adaosului extern , daca ai sti cam cata energie electrica e necesara rotorului pentru a fi excitat corespunzator si cata energie mecanica primeste de la motor pentru a produce curentul necesar functionarii masinii si incarcarii bateriei , te speriii. raportul e pe undeva la 1 la 20 , 20 fiind aportul mecanic venit din exterior adica de la motor .nu mai delira revino cu picioarele pe pamant spor la treburi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 94
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

8

• vfp_mihai

8

• Dr.L

6

• maxim_sedilec

5

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din intamplare am o vaga idee de subiectul cu alternatorul.Era doar un exemplu.Chiar nu banuiam ca cineva ar vrea sa puna un ventilator de 300W in fata unei eoliene de 2kw ca sa obtina ceva.Dar na. Trebuie sa ii iei pe toti de buni pana la proba contrarie.

Link spre comentariu

pana la proba contrarie acei indivizi ar trebui sa se traga de fundul pantalonilor in sus sa vada daca se ridica in aer , daca nu merge sa incerce sa traga de par sau de urechi .incerca sa vezi ce se intampla daca pui un ventilator in barca sa sufle in panza in care directie o apuca barca.

Link spre comentariu

Astea-s exemple clasice de forte interne (exercitate intre partile componente ale unui sistem de puncte materiale), a caror rezultanta este totdeauna zero. Ca urmare nu pot modifica pozitia sistemului fata de exterior. Le-am predat odata unor copii de liceu, si cand a venit profesorul titular le-a dat extemporal cu tema asta. Va inchipuiti cam ce a iesit, fiindca toti au retinut exemplele: daca suntem intr-o mlastina si ne tragem de par, nu putem iesi pentru ca...@bluey un exemplu de calcul al puterii (mecanice) livrate de curentul de aer era dat in partea de jos a link-ului meu de pe pagina 1. E proportionala cu cubul vitezei aerului si cu patratul razei tubului de curent (elicei).Urmeaza preluarea ei de catre turbina (maxim teoretic 59%, practic cam 30-40%), ceva pierderi in multiplicatorul de turatie si conversia in energie electrica cu generatorul cu randament apropiat de 0,9.

post-29403-139829514358_thumb.jpg

Link spre comentariu
Vizitator dan_bd

Din intamplare am o vaga idee de subiectul cu alternatorul.Era doar un exemplu.Chiar nu banuiam ca cineva ar vrea sa puna un ventilator de 300W in fata unei eoliene de 2kw ca sa obtina ceva.Dar na. Trebuie sa ii iei pe toti de buni pana la proba contrarie.

Eu nu am spus ca trebuie pus un ventilator care sa consume 300w, ci doar sa se intervina cu CEVA care consuma 300w. Acel CEVA e ceva de genul exemplului care face ca apa calda furnizata de soare este APROAPE inutila la 40 de grade. La fel un vant de 4m/s este APROAPE inutil. La 55 de grade apa calda este suficienta pt aduce confort in casa noastra.Pt asta avem nevoie de un aport de 500w. Practic ne putem incalzi locuita PLATIND doar 500wh si in niciun caz ca ne incalzim locuinta DOAR cu cei 500w. Restul este oferit GRATIS de soare.De asta am deschis acest subiect cu titlul FOLOSIREA ENERGIEI LIBERE IN AJUTORUL NOSTRU. Energie libera nu inseamna doar vant, poate fi orice, soare, magnetica, gravitationala,etc.Cand dam pe cineva in leagan nu trebuie sa depunem tot efortul necesar miscarii leaganului, 90% o face gravitatia, noi doar trebuie sa intervenim in punctul 0 cu un efort minim si astfel leaganul va face miscarea continua. Eu cred ca am fost destul de clar chiar din prima postare in care am spus ca nu cred in raporturi supraunitare si astfel de sf-uri. Exista o multitudine de energii in jurul nostru care cu un efort minim le putem folosi ca un real ajutor gratuit, in defavoarea celor care vor sa ne faca sa platim aceleasi preturi la utilitati, la fel ca nemtii sau francezii. Daca am avea toti salarii de 2000 de euro, poate nu eram la fel de interesati de energiile alternative. Dar chiar si asa, trebuie sa ne gandim si la mediul inconjurator, care aproape ca ne ofera o multitudine de alternative la metodele poluante pe care le utilizam astazi.
Link spre comentariu

orice adiere de vant chiar si de 4m/s poate genera energie , nu exista solutii miraculoase (in afara de cea cu motorul cu magneti :)) ) mai bine faci palele turbinei cu geometrie variabila si incerci sa te multumesti cu putin se pot pune cei 300W pe excitatie la un generator si "scoate" cat vrea vantul sau forta care actioneaza generatorul, dar... asta nu inseamna ca daca bagi 400W randamentul creste exponential

Link spre comentariu

Eu nu am spus ca trebuie pus un ventilator care sa consume 300w, ci doar sa se intervina cu CEVA care consuma 300w. Acel CEVA e ceva de genul exemplului care face ca apa calda furnizata de soare este APROAPE inutila la 40 de grade. La fel un vant de 4m/s este APROAPE inutil.

domnule dan tot respectul , dar se pare ca tu nu intelegi o treaba , daca la apa calda vii cu un aport mic de doar 500w sa ridici temperatura apei de la 45 la 55 sa poti so folosesti e bine , insa la vant e alta mancare de peste , sa presupunem ca daca la un vant de 3km/h eoliana ta iti genereaza 100w la un vant de 4km/h iti va genera o cantitate mult mai mare decat 100w poate 400w(presupun doar ) ,pentru a invarti eoliana(care la moment primeste 3km/h vant ) cu un alt motor extern ca un aport de energie ,pentru a obtine aceeasi putere de 400w va trebui sa introduci in sistem mai mult de 300w ca sa acoperi si pierderile , ideea propusa de dumneavoasta nui fezabila .pentru a acoperi o diferenta atat de mica chiar 1km/h a vantului se consuma o putere de cateva ori mai mare raporturile nu sunt egale , aici e buba.insa la apa daca eu asi avea cei 40 de grade la apa , proveniti din geotermala sa presupun nici nu mi-as bate capul sa mai adaug o alta energie pentru ca imi fac incalzire prin pardoseala care are nevoie de o temperatura de cel mult 40 grade , ca de nu te cam frigi la talpi .
Link spre comentariu
Vizitator dan_bd

Eu nu am spus ca trebuie pus un ventilator care sa consume 300w, ci doar sa se intervina cu CEVA care consuma 300w. Acel CEVA e ceva de genul exemplului care face ca apa calda furnizata de soare este APROAPE inutila la 40 de grade. La fel un vant de 4m/s este APROAPE inutil.

domnule dan tot respectul , dar se pare ca tu nu intelegi o treaba , daca la apa calda vii cu un aport mic de doar 500w sa ridici temperatura apei de la 45 la 55 sa poti so folosesti e bine , insa la vant e alta mancare de peste , sa presupunem ca daca la un vant de 3km/h eoliana ta iti genereaza 100w la un vant de 4km/h iti va genera o cantitate mult mai mare decat 100w poate 400w(presupun doar ) ,pentru a invarti eoliana(care la moment primeste 3km/h vant ) cu un alt motor extern ca un aport de energie ,pentru a obtine aceeasi putere de 400w va trebui sa introduci in sistem mai mult de 300w ca sa acoperi si pierderile , ideea propusa de dumneavoasta nui fezabila .pentru a acoperi o diferenta atat de mica chiar 1km/h a vantului se consuma o putere de cateva ori mai mare raporturile nu sunt egale , aici e buba.insa la apa daca eu asi avea cei 40 de grade la apa , proveniti din geotermala sa presupun nici nu mi-as bate capul sa mai adaug o alta energie pentru ca imi fac incalzire prin pardoseala care are nevoie de o temperatura de cel mult 40 grade , ca de nu te cam frigi la talpi .
Din ce feeback-uri am primit pana acum, in ceea ce priveste eficientizarea eolienei, cea mai buna idee ar fi achizitionarea uneia care sa aiba un randament bun la 5-6m/s, la care sa se adauge, sau sa se achizitioneze un model cu acea forma speciala in jurul ei care dubleaza sau chiar tripleaza(cel putin asa arata demonstratiile de pe youtube) performanta acesteia. Daca in ce priveste energia eoliana nu poate fi eficientizata cu un consum suplimentar, cu siguranta mai exista altele. Am mai dat exemplul cu incalzitul suplimentar al apei ce este incalzita deja de un panou solar, in vederea incalzirii locuitei. Sau chiar trecerea pe incalzirea prin pardoseala pare o solutie care poate fi folosita gratis timp de 8 ore/zi cat exista soare. Inteleg ca asta este mai practic si usor de realizat. In cele din urma, cei mai multi bani ii cheltuim anual cu incalzirea. Chiar personal o sa lucrez la proiectul asta. Am un panou solar care chiar azi, o zi neinsorita total mi-a incalzit 160l de apa la 65 de grade. Nu trebuie sa ne limitam in a ne contra pe un singur subiect. De aia am si spus cand am inceput postarea ca "exemplele ar putea continua".
Link spre comentariu

Am un panou solar care chiar azi, o zi neinsorita total mi-a incalzit 160l de apa la 65 de grade. Nu trebuie sa ne limitam in a ne contra pe un singur subiect. De aia am si spus cand am inceput postarea ca "exemplele ar putea continua".

Sigur ca nu trebuie sa ne limitam...Totusi cred ca e vorba de o "problema" :92 . Ce suprafata are panoul solar cu care intr-o zi neinsorita ai incalzit 160l de apa la 65 grade?
Link spre comentariu
Vizitator dan_bd

Am un panou solar care chiar azi, o zi neinsorita total mi-a incalzit 160l de apa la 65 de grade. Nu trebuie sa ne limitam in a ne contra pe un singur subiect. De aia am si spus cand am inceput postarea ca "exemplele ar putea continua".

Sigur ca nu trebuie sa ne limitam...Totusi cred ca e vorba de o "problema" :92 . Ce suprafata are panoul solar cu care intr-o zi neinsorita ai incalzit 160l de apa la 65 grade?
namaskara!E vorba de modelul acesta:http://www.suninstal.ro/suninstal/eshop ... ll-SeasonsSi nu a fost vorba de o zi neinsorita ci neinsorita total, adica din 10 ore cam 4 au fost cu soare, restul cand nori cand soare. Daca e o zi cu cer senin pot avea 200l apa pe zi la 95 de grade.
Link spre comentariu

Nu zau...CHIAR? Se vede ca n-ai utilizat/testat asa ceva. Intr-o si de vara cu soare daca nu consumi apa sistemul fierbe de numa si elimina apa pe sus. Intr-o zi de toamna, ca cea de ieri...Las' ca mai citesti de pe net si ne mai tragi niste dume..... :ras: lasa-ma cu 95 grade si alte chestii de astea!Sistemul e OK, prezentarea de mai sus nu e buna....

Link spre comentariu

fara soare ....mai greu chiar si cu acest panou.poti sa incalzesti apa la 65C chiar si atunci cand temperatura atmosferica este negativa dar ai nevoie de radiatie solara nu de umbra .se poate extrage caldura dintr-un mediu chiar si la -10 grade dar nu cu un sistem evaporativ pasiv .

Link spre comentariu
Vizitator dan_bd

Nu zau...CHIAR? Se vede ca n-ai utilizat/testat asa ceva. Intr-o si de vara cu soare daca nu consumi apa sistemul fierbe de numa si elimina apa pe sus. Intr-o zi de toamna, ca cea de ieri...Las' ca mai citesti de pe net si ne mai tragi niste dume..... :ras: lasa-ma cu 95 grade si alte chestii de astea!Sistemul e OK, prezentarea de mai sus nu e buna....

Daca vrei sa ma crezi, bine, daca nu, putem pune un pariu. Vii la mine cand este zi senina si iti arat ca chiar si la inceput de noiembrie poti avea 90 de grade. Daca nu am dreptate eu iti platesc transportul si 500 de euro, daca am dreptate tu imi dai doar 100 de euro. Saptamana trecuta cand a fost o zi intreaga cer senin am avut si 92 de grade. Nici mie nu imi venea sa cred, dar atat indica panoul electronic.De asta cand nu e cer senin nu pun mai mult de 160 litri. Are si indicator de nivel si il umpli cat vrei, 20%, 50%, 80% sau 100%.
Link spre comentariu

intr-o zi senina....poti fierbe apa si iarna daca cerul e senin si "sorinel" puternic dar la umbra norilor nu poti face face nimic panoul foloseste radiatia infrarosie a soarelui

Link spre comentariu
Vizitator dan_bd

intr-o zi senina....poti fierbe apa si iarna daca cerul e senin si "sorinel" puternic dar la umbra norilor nu poti face face nimic panoul foloseste radiatia infrarosie a soarelui

Eu am specificat ca au fost doar vreo 4 ore cer senin, dupa care au venit norii si alterna cand senin cand nori. Intradevar daca e o zi ploioasa, in acea zi nu creste temperatura apei cu niciun grad, ba chiar mai pierde vreo 2-3 pana seara. Dar nu asta e problema. Intr-o iarna de 120 de zile poti prinde macar 90 de zile cu cer senin, ca doar nu suntem in Anglia. Important e ca 90 de zile se poate beneficia de un aport gratis de la soare de incalzire a locuintei, ca el este 50% sau 70% din cat e necesar, e alta discutie. Restul poate proveni de la Eon sau o centrala pe lemne(pt cine locuieste la casa), sau de ce nu o eoliana, fotovoltaic, pompa de caldura,etc.Asta este tema topicului deschis de mine.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări