alex_n2011 Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Dupa TESLA 420A prezentat aici am decis sa ma apuc de un Siemens GW13, cred ca generatie 1939 (daca nu gresesc); din pacate de data aceasta treaba nu mai este simpla: desi virtual in stare buna sint insa niste probleme:- nu am schema originala (am primit ceva de la VIOBIO si ii multumesc, dar e e pe alta schema de tuburi E..11 si nu U11) si sint citeva componente, mai ales rezistentele de putere care nu mai pot fi recunoscute dupa inscriptionari; mai sint si multe cabluri "coapte" care poate ar trebui inlocuite... DECI DACA ARE CINEVA O SCHEMA II RAMIN RECUNOSCATOR- mai ramine problema cu carcasa de lemn, de pe unele portiuni "sare" furnirul, poate are cineva o idee de reconditionare sau cineva care poate reconditiona furnirul....(poate nici nu e bine sa le stii si sa le faci pe toate...)Atasat citeva detalii. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Sper ca nu este nevoie si la asta de schimbat panoul frontal cu OSB...Iar cum se reconditioneaza caseta/carcasa, s-a discutat pe topicul" Ce aparate pe lampi detineti?". Trebuie doar citit.La fel am facut si eu, cat si alti incepatori ca mine...Succes! Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Sper ca nu este nevoie si la asta de schimbat panoul frontal cu OSB...Iar cum se reconditioneaza caseta/carcasa, s-a discutat pe topicul" Ce aparate pe lampi detineti?". Trebuie doar citit.La fel am facut si eu, cat si alti incepatori ca mine...Succes!NU, panoul nu trebuie schimbat cu "OSB", sincer, nu prea gust sarcasmul, o solutie tehnica buna, da, cam multa vrajeala si putine raspunsuri.... daca nu ai nimic de spus mai bine taci, ca de "incepatori" sint satul; spun asta pentru ca toate proiectele aratate de mine pe forum au insemnat foarte multa munca, pasiune, timp si bani, si la "mishto" nu cred ca se merita, daca nu place stergem topicul si cu asta basta:aplauze Link spre comentariu
nicolae57 Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 Spor la depanare si atentie .., aparatul are alimentare universala, e bine de folosit un traf separator. Link spre comentariu
radianr Postat Octombrie 28, 2012 Partajează Postat Octombrie 28, 2012 In ceeace priveste carcasa de lemn nu aveti nici o foto ca sa putem spune ceva. Nu cred ca exista proceduri standard pentru reparare ci, pentru fiecare defect, se cauta o metoda (in functie de pricepere, de dotarea atelierului etc.) Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 29, 2012 Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Poate ca totusi am ce sa spun...Cine poate da un sfat in resaturarea casetei/carcasei atata timp cat nu avem unde vedea cum arata, in ce stadiu de degradare este? Este drept, la cate casete am restaurat, cam 29, este putin, si tot incepator sunt. [ Daca sunt incepator sau nu , o pot spune cei ce au vazut realizarile mele...]Nu am fost sarcastic, ci un apropos ca daca schimbati elemente din carcasa/caseta si apoi il scoateti la vanzare pe alt site, este bine sa specificati ce ati schimbat si cu ce.[Nu discut pretul,ci prezentarea.] Am un prieten colectionar ce a dorit sa cumpere radio Tesla postat pe acel site si m-a intrebat daca stiu ceva de el.Cand a vazut poza de aici si i-am spus ce este pus la panoul frontal a renuntat.La topicul cu restaurarea radio-ului Tesla chiar mi-am permis sa dau un sfat, si anume daca se schimba un panou, sa fie schimbat cu acelasi tip/fel de material. Daca dintr-un motiv oarecare nu restaurati singur caseta/carcasa, pot sa va indrum la un atelier din Bucuresti [chiar daca locuiesc in alta localitate din tara mai stiu si de prin capitala cate ceva],ce a mai restaurat la un alt colectionar.Nu am spus-o cu rautate nici in prima postare, nu o spun nici acum.Stiu , ne este cam greu sa acceptam micile atentionari.Daca considerati ca as putea sa va dau un mic sfat, va rog sa nu fie pe privat.Si inca un aspect,stiu ca omului nu poti sa-i dai nimic cu forta...Succes ! Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Multumesc pentru schema corecta. Detalii privind carcasa urmeaza. Ce incerc sa fac e doar un hobby, nu traiesc din asa ceva, intre timp trebuie sa muncesc undeva pentru a produce resursele de care ai nevoie sa repari ceva. (Aparatul pus de vinzare pe alt site e doar un test, treaba mea, nu e nevoie de fitile, sper ca nu am suparat pe nimeni, deocamdata e in "colectia mea"). Si uneori nu am timp sa caut tot felul de placaje, cartoane sau nu stiu ce, prefer solutiile simple si la indemina, fara a vicia prea tare rezultatul (ne intoarcem la timp si bani). Oricum multumesc pentru sfaturi, d'aia am si creat post-ul. Cu respect, Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Citeva detalii privind starea carcasei: ce s-a deteriorat in timp este furnirul de pe marginea curbata frontala; ce este lipsa e lipsa. Cunosc foarte bine tehnologia de furniruire si practic si teoretic, dar acum de unde furnir la culoare (pare sa fie nuc) si piese de presare pe profil (se fac si astea nu'i vorba)? Ca idee : o luna de zile am cautat vopsea aurie (banal nu?, poate e de ris dar nu e!)Poate un mester le poate face mai bine, d'aia am zis ca poate nu e bine sa le facem/pricepem la toate.... sau in fine daca exista alte idei.... la urma urmei nu carcasa e problema principala.In rest e OK si cred ca nu ar trebui indepartata patina timpului. Principiul meu este curat, corect si functional si de ce nu...rational! Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Octombrie 29, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2012 Si pentru "colectionarii" care nu suporta panouri de OSB recomand sa uite de site-urile de "ocaaaaazii" daca vor ceva adevarat si asta inca odata FARA TITLU DE RECLAMA, pentru ca unii chiar stiu ce fac si ce vind (nu ma astept si sa fiu crezut pe cuvint): http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/425/2364.html sau si mai bine: http://www.vintage-audio.com.ua/en/cat/531/3041.html vama si transportul le adaugati dvs. Link spre comentariu
nicolae57 Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 Ti-ai pus vreodata intrebarea...le cumpara cineva?Clasic pentru Europa de est, preturi aberante in Ucraina la fel ca in Romania.De ce nu ai pus un link catre eBay.de sau eBay.fr sa comparam preturile ???? Link spre comentariu
radianr Postat Octombrie 31, 2012 Partajează Postat Octombrie 31, 2012 ......... dar acum de unde furnir la culoare (pare sa fie nuc)...... http://www.furnirwood.ro/ Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Ti-ai pus vreodata intrebarea...le cumpara cineva?Clasic pentru Europa de est, preturi aberante in Ucraina la fel ca in Romania.De ce nu ai pus un link catre eBay.de sau eBay.fr sa comparam preturile ????Iata si link-ul dorit de dvs.http://www.ebay.de/sch/i.html?_odkw=val ... o&_sacat=0si atentie mare ca sint preturi de licitatie: acum puteti face comparatia (nu vorbim de rupaciuni) Link spre comentariu
nicolae57 Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Hai ca m-am distrat.99% sunt Sofort-Kaufen adica Buy it now,urmareste si cum se finalizeaza adica daca se vand.Puteai sa filtrezi cautarea asa: http://www.ebay.de/sch/i.html?_fcid=167 ... dio&_sop=1 adica dupa timpul de finalizare al licitatiei, nu dupa pretul cel mai mare, ne jignesti inteligenta ,daca ne jucam cu lampase nu inseamna ca ne-am nascut ieri. Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Hai ca m-am distrat.99% sunt Sofort-Kaufen adica Buy it now,urmareste si cum se finalizeaza adica daca se vand.Puteai sa filtrezi cautarea asa: http://www.ebay.de/sch/i.html?_fcid=167 ... dio&_sop=1 adica dupa timpul de finalizare al licitatiei, nu dupa pretul cel mai mare, ne jignesti inteligenta ,daca ne jucam cu lampase nu inseamna ca ne-am nascut ieri. Evident ca daca este asa si sincer nu as avea de ce sa ma indoiesc va doresc mult succes la cumparaturi! Link spre comentariu
alex_n2011 Postat Noiembrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Hai ca m-am distrat.99% sunt Sofort-Kaufen adica Buy it now,urmareste si cum se finalizeaza adica daca se vand.Puteai sa filtrezi cautarea asa: http://www.ebay.de/sch/i.html?_fcid=167 ... dio&_sop=1 adica dupa timpul de finalizare al licitatiei, nu dupa pretul cel mai mare, ne jignesti inteligenta ,daca ne jucam cu lampase nu inseamna ca ne-am nascut ieri. Evident ca daca este asa si sincer nu as avea de ce sa ma indoiesc va doresc mult succes la cumparaturi!Stiti la urma urmei nu trebuie sa va suparati pe mine, eu montez geam termopan, cu asta ma ocup, deh, radiou' e a lu' bunicu si m-am gindit ca daca e cu lampi (adica lampashe), ele seamana cu geamu, adica e de sticla, si m-am gindit sa intreb si eu aici cite ceva... problema e ca unele sint metalice (adica lampashele), dar m-am gindit ca si termopanu' poate fi si metalic (adica rama), asa ca am sa pun niste bagheti termopan de pvc pe margini (daca nu m-ai am niste rumegus de OSB de la Tesla, dam cu spuma si iese la fel) unde s-a uscat lemnu' si niste poze ca sa vedeti ce a iesit; va multumesc pentru succesul promis ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum